Tiggare i Tallin


GOTT OCH BLANDAT. -Pettersson fick ett mejl som visar att tiggeri ibland är berättigat och att en del människor har det svårt på riktigt. Bilden är från Estlands huvudstad Tallin. 


7 responses to “Tiggare i Tallin

 • Bajen666

  Hehe den enda ”tiggare” jag skulle ge en krona eller två.

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Det påminner mig om min tid i Stockholm på 50-talet, innan det ännu utvecklats till Fjollträsk. Många ölgubbar bad om några spänn till bussen hem, de fick aldrig något, eftersom hem var menat som öl.
  Mötte så en likadan gubbe som sa helt frankt ”kan du ge mig lite stålar till en öl.” Han fick en femma, bara för att han var ärlig. Han skulle aldrig kunnat bli politiker!

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Ärlighet varar längst.

  Gillad av 1 person

 • fete

  Skål….

  Gilla

 • SvenskMan77

  Öl är viktigare än mat. Man blir mätt varm o överlever skitsamhället.
  NTO i blekinge föreslår att man ska stänga systembolagen under corona för att då sitter pappersvändare hemma och har semester o slår sina barn o fruar säger idioterna om anledningen till förslaget”….
  Är folk i nykterhetsrörelsen miljöpartister som röker på konstant????

  Gillad av 1 person

 • peter kostin

  Ärlighet varar längst.
  Det som slog mig när jag var i Tallin var alla dessa ryssar som tiggde utanför sevärdheter och kyrkor. Det var mestadels gamla människor som det estniska styret vänt ryggen emot. De får inga arbeten eftersom de inte är estniska medborgare så att tigga är deras enda chans till överlevnad. De straffas för den folkomflyttning Stalin genomförde. Dessa människor lever i ett ingenmansland, de får inte komma till Ryssland och de är oönskade i Baltikum. Vodka och tiggeri är allt de har

  Gilla

  • Tobbe

   Sant. Och i Riga/Lettland är läget än värre och även om jag aldrig besökt Litauen så är där allra värst av vad jag hört från litauer/ryssar därifrån som jag supit med.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: