7:e klassare försöker mörda 6:e klassare på skola med kniv men nästan tyst i media

BROTTSLIGHET. I måndags blev ett barn knivhuggen i halsen vid en skola i Kortedala i Göteborg. På eftermiddagen samma dag kunde polis gripa ett annat barn som misstänkt för brottet. Förhör genomfördes under måndagskvällen.

Utredningen bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning, dvs. en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Eftersom det handlar om en så ung gärningsperson som misstänks så finns för närvarande ingen frihetsberövad i ärendet. Brottet har av åklagaren rubricerats som försök till mord.

En LUL 31-utredning syftar att ge socialtjänsten ett underlag för att kunna bedöma behovet av insatser.

-Pettersson noterar att det är illa ställt i Sverige när denna händelse, en 7:e klassare försöker mörda en 6:e klassare med kniv, endast blir till några notiser i media.

TIDIGARE 2020-03-30. Pojke knivhuggen i halsen på skola i Göteborg, allvarligt skadad

BROTTSLIGHET. En pojke har blivit knivhuggen i halsen på en skola i Kortedala i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Pojken har skadats allvarligt och förts till sjukhus med ambulans. Polisen har spärrat av brottsplatsen och inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen misstänkt är gripen, men polisen bra uppgifter att gå på.

-Pettersson säger att med en sannolikhet på gränsen till visshet är det är det ”nysvenskar” i farten och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Om Kortedala på bloggen…

UPPDATERAT: 15.15 En pojke som är under 15 år är nu gripen misstänkt för mordförsök. Han greps hemma i sin bostad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “7:e klassare försöker mörda 6:e klassare på skola med kniv men nästan tyst i media

 1. Men sluta nu era filter-bubbla-muppar. Jag slår vad om att denna kommentar kommer plockas bort just på grund av denna stora filterbubbla.

  Tidigare kommentarer jag sett som inte ligger i linje med sidans ägares (och ni som följande svans) värderingar tas bort – trots att detta ska vara någon form av fritt och omodererat ställe om jag förstod det hela rätt.

  3 av top-10 nyheterna på SVT-Nyheters hemsida var nyheter och reportage kring detta. Alla andra handlade om Corona. Så sluta upp med er löjliga faktaresistens, fortsätt stödja Trump och Putin och klanka ner på klarsynta unga miljökämpar. Allt måste vara underbart i er bubbla.

 2. En fråga om uppfostran och hur föräldrar agerar, barn kopierar vad vuxna gör eller talar om.
  Vi hade knivar ingen lag som hindrade oss, det fanns ej i vår värld någon som skulle använt kniv, inte ens mot den värsta fienden.

  Det goda samhället finns ej längre, vi vet alla vilka har förstört det genom sin infantila uppfattning om orsak och verkan.

 3. Med andra ord så var gärningsmannen en framtida lönsamma raketforskare !

 4. Det är ju enormt allvarligt när elever bär på vapen i skolan. Mordförsök är en handling avsedd för att mörda och förövaren har inget att göra med att offret överlever. Eftersom gärningsmannen är barn kan de räcka med att utvisa föräldrarna så deras barn följer med och får växa upp i ett land, som är vana att hantera den typen av barnkonflikter.

 5. ”Barn som mördar barn” är inget nytt. I mitten på sextiotalet, när jag själv gick i skolan, blev en skolkamrat dödad av ett annat barn, båda helsvenskar. Sådana händelser tystades/tystas ned av hänsyn till de minderåriga. .

  På senare år har jag insett att det importerade, och av outgrundlig anledning, förståeliga våldet är på väg att bli norm. Fler, även barn, bär kniv eller andra (försvars)vapen.
  Den utbredda toleransen för kränkthetskulturen banar väg, tillsammans med så milda påföljder att de, för många individer, snarast uppfattas som uppmuntran till fortsatt brottslighet.

 6. Brottslingen skyddas av FNs barnkonvention och kan fortsätta utan några konsekvenser medan ingen skyddar offren. Detta är lag i Sverige dårarnas paradis.

 7. Så klart…inget får störa grodans växande opinionssiffror, det är inte bara kling och klang som kör med kod 291 även PK-media använder sig av mörkläggning.

  På tal om grodans ökande opinionssiffror…vad är det för fel på Svenska folket egentligen jag förstår verkligen inte.?!!

  • Jag tror tidningarna rapporterar ökat stöd för att folk ska tro att ”alla andra” stöder regeringen och följa efter. Propaganda alltså.

   • Visst är det så propaganda mörkläggning och kulturrelativism är dom bra på…….inget annat.

  • Utan att vara konspiratorisk så känns det rätt tydligt som en beställd undersökning med endast 1200+ svarande och dessutom sällan man ser att de så övertydligt skriver att de valts ut som ett snitt av rikets demografi som helhet.

  • Det är inte fel på svenska folket.
   Det är valmyndigheten som är riggad.
   Svenska folket har inte valt denna regeringen.

   • Hehe nja…alla som inte röstar Sverigevänlig är det fel på, och det innebär alla röster som inte hamnar hos SD eller AfS (till viss mån MED) är Sverigefientliga.

Kommentera