59 döda senaste dygnet

PANDEMI. Totalt har 239 personer dött i Sverige efter att ha smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste uppgifter. Det är en ökning med 59 personer sedan gårdagens uppgifter, framkommer under en presskonferens på tisdagseftermiddagen. Totalt är nästan 5000 konstaterat smittade och det är 500 nya det senaste dygnet. 

Coronasmitta förekommer bland boende på var tredje äldreboende i Stockholm, ett eller flera smittfall har konstaterats på 29 boenden.

Ordföranden för Kommunals sektion för privat vård och omsorg, Elisabeth Antfolk, beskriver situationen som ”kaotisk” och säger att det råder oklara direktiv kring användandet av munskydd.

– Det saknas skyddsutrustning. Det finns inte handsprit. Det finns inte förkläden.

Avdelningschefen på äldreförvaltningen i staden säger till radion att det finns bekräftade fall bland personalen, men att situationen ändå är under kontroll.

På tre dagar har antalet döda i covid-9 i Sverige mer än fördubblats. Den 29 mars hade 111 dött, sedan dess ytterligare 128 personer.

Folkhälsomyndighetens statistik över utbrottet i Sverige

En annan intressant sida, där bilden nedan kommer ifrån

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 thoughts on “59 döda senaste dygnet

 1. Med en exponetiell utveckling har vi 720 000 döda 15 maj ifall inga drastiska åtgärder vidtas såsom exempelvis att ALLA måste bära ansiktsmask på allmän plats.

 2. Kvällen 1 april 2020 är 239-259 avlidna av Corona i Sverige, innebär en takt på fördubbling ca var femte dygn. Vi kommer att nå ca 6500 avlidna 1 maj om inte takten kan brytas och avstanna. Det behöver sannolikt införas mer restriktioner.

 3. Hysterin kopplad till Corona är påtaglig. Exempelvis dog 25000 personer 2018 i Italien i influensan.
  Oavsett åsikt – för eller emot nedstängning av samhällen – kommer kuren mot Covid19, kräva långt fler människoliv än viruset.
  Nedstängningen kommer innebära astronomiska förluster för samhällsekonomin, med brutala konsekvenser för alla.
  Känslorna har besegrat logiken. I hela världen. Så farligt. Så oerhört dumt.

 4. Varje år dör c:a 90.000 människor i Sverige av sjukdomar och andra anledningar!
  Det är 1730 dödsfall per vecka och 246 per dag.
  Naturligtvis så “påskyndar” corona dödsfallen av de som redan är allvarligt sjuka, men hur många dör egentligen av ENBART corona??
  Naturligtvis ska vi vara försiktiga och se till att vi inte blir smittade och sprider smittan vidare.
  Om alla håller avstånd och stannar hemma istället för att gå ut och träffa folk, så skulle corona dö ut på relativt kort tid.
  Det är på oss det hänger, här kan vi göra underverk bara genom försiktighet! Inte svårt alls!

 5. Corona på 29 äldreboenden i Stockholm! Var det inte de äldre som skulle skyddas?
  Med största sannolikhet är det främst personalen som fört in smittan. Anhöriga har ju blivit tillsagda att inte besöka sina anhöriga.

  För några veckor sedan togs faktumet upp att vårdpersonalen på äldreboenden saknade skyddsutrustning. Ingen åtgärd från ledningen.

  Detta är en skandal. FHM tänkte nog inte på detta då de i annat fall borde gett kommunerna ett råd.

 6. Aprilskämt: svenska myndighetspersoner rekryteras efter deras kompetens.

 7. För att få lite perspektiv så kan man jämföra med en “vanlig” vinterinfluensa, då dör det c:a 600 människor i Sverige, ibland många fler, men även färre.
  Hur många som nu dör direkt AV corona vet väl egentligen ingen, men dom flesta dör som bekant av andra underliggande sjukdomar och när dom också drabbades av corona så orkar kroppen inte längre.
  Jag vill absolut inte bagatellisera corona, men jag tycker ändå att det är bra om man kan jämföra med något.
  Jag tror också att våra myndigheter gör så gott dom kan och jag vill absolut inte klandra dom. Om det sen visar sig vara felaktiga beslut, så har dom i alla fall gjort sitt bästa vilket är det viktigaste.
  (NEJ jag har aldrig röstat på vänstern och kommer aldrig att göra det heller!!)

  • Jag tror också att våra myndigheter gör så gott dom kan.
   Knappast! På myndigheterna sitter pajaser överlag.

  • Den vanliga influensan har ju tyvärr fått härja utan åtgärder som social distansering, ibland förvisso vaccinering. Om det inte vidtogs åtgärder mot Corona skulle tyvärr dödstalen explodera. En engelsk läkare bedömer dödligheten till 20 gånger högre än för säsongsinfluensa.

  • Corona är en helt ny influensa, något som ingen vet någonting om, hur den slår, när den slår till eller hur dödlig den är. Hur ska man hantera en sådan situation på ett effektivt och rätt sätt?
   Att sitta läktaren och ha åsikter är enkelt, men att själv fatta beslut som kan påverka millioner människors hälsa är nog inte lätt.
   Jag tror också att myndigheterna gör så gott dom kan och vi ska i nuläget inte anklaga och gnälla och tro oss veta bättre.
   Nu hänger det också på oss, hur vi agerar och uppträder, det är vårt ansvar att vara försiktiga och inte sprida viruset vidare genom oförstånd. Stanna hemma, undvik kontakt med folk, är det så svårt att förstå?

   • Om man kan är ett viktigt tillägg till att isolera sig. Sedan är “att göra så gott man kan” inte mycket värt om man är totalt inkompetent. För att citera Arne Anka: “Att tänka innan man handlar är som att torka sig i röven innan man skiter” och när man lyssnar på VISSA myndighetspersoner undrar iaf jag om de inte anammat den devisen för länge?

  • Att det fortfarande finns de som vill jämföra med vanlig influensa. Lyssna på de som kan det hör med siffror.

   1. För att jämföra siffror måste man vänta tills Covid19 har slutat sprida och inte nu när vi är i början av det. Det tar flera veckor innan man dör i Covid19.

   2. Säsongs influensan i år mellan 2019-2020 dog det 65 personer av influensa symptom, i Sverige.

   3. Covid19 har redan HÖGRE dödlighet i flera länder än en säsongbetonad influensa. Och det är inte i närheten av slutet.

   4. Covid19 är mer smittsam än vanlig influensa. All statistik visar på det.

   Så sluta upp med trångsyntheten och tro att alla världens ansträgningar är hysteriskt.

Kommentera