Mina svarta hundar


INSÄNDARE. Winston Churchill led av långdragna depressioner. Han kallade dem ”the black dogs”- de svarta hundarna. Denne historiske gigant var ju synnerligen beläst. Hade han möjligen hittat denna metafor i japansk 1700 -tals poesi. Kanske i denna dikt av Karai Senryû:

Med en svart hund

som lykta följer han

den snöfyllda vägen

En till synes motsägesfull bild av hur en svart hund kan leda en tvivlande själs mödosamma vandring genom snödrivornas hindrande djup. Hur de inre demonerna kan skärpa människans kamp mot till synes över-mäktiga storheter. Hur dess gläfsande käftar vässar viljan till egenvägstänkande när ödet med all kraft befaller till uppgivenhet och kapitulation. Som när Karl-Oskar i den bistra kölden dräpte sin oxe till värmande skydd för sonen när han själv gav sig av efter hjälp. Vilhelm Moberg själv var en stridbar kämpe mot samhällets uppblåsta potentater. Men han hade också ett koppel svarta hundar som förföljde honom och till slut besegrade honom genom att tvinga honom att avsluta sitt liv.

Churchill delade sina svarta jakthundar med andra historiska gestalter – Florence Nightingale, Charles Darwin, Abraham Lincoln och många andra. Jag känner själv dessa hundar, men till skillnad mot dessa historiska resar låter jag dem hunsa mitt liv. Några stordåd har de sannerligen inte hjälpt mig att utföra. Såsom Florence Nightingale trots en rigid läkarkår lyckades revolutionera sjukvården. Som Charles Darwin trots den mäktiga kyrkan lyckades förklara människans ursprung. Eller som Abraham Lincoln trots blodigt motstånd lyckades förbjuda slaveriet. De och alla andra ledargestalter som trots, eller snarare tack vare, sina svarta hundar förbättrat världen.

Var finns de idag? Dessa obändiga hunddressörer med krafter som betvingat ondskans och lögnens arméer. Bland svenska politiker finns de absolut inte. De är snarare uppfödare av mina svarta hundar. Genom oändliga felbeslut och historisk dumhet släpper de ut flockar av rabiessmittade bestar som håller väljarnas fårskock på plats. Skickligt maskerar de dessa hundar som journalister, myndighetschefer, kändisar, forskar-charlataner och klimatfrälsare. Dresserade med feta köttstycken och inpiskad lydnad till Storebror.

Nu har de dock släppt ut djävulshunden själv att härja fritt i ett försvarslöst, beredskapslöst, utsuget, kaotiskt och gangsterstyrt folkhem där de själva inte längre är immuna i sina elfenbenstorn. Där den gemensamma värdegrunden spolats bort som ett sandslott och det kan vara för sent att vända på timglaset.

Då behöver vi ledare som Churchill och de andra titanerna. Inte en färglös, flyende skugga som Stefan Löfven och hans kabinett av inkompetenta uppkom-lingar i strama strypkoppel.

Nu är det allvar. Lyssna till dina svarta hundars skall. Men låt dem inte med strupbett kväva hoppet om en uppvaknande värld. Våren är ändå här och klimat-ångestens svarta hundar sitter i den bur där de hör hemma. Bedövade och tystade av sitt eget skrämmande ylande om domedagen. Med munkorg över sina dräglande käftar har de tvingats inse naturens överlägsna krafter. Mot Corona hjälper inte skatt på bärkassar. Högre makter än klimatsekten styr världen och universum. Trots den heliga Greta som ställföre-trädande, allsmäktig Gud. Den som t.o.m. Svenska kyrkan har avsatt.

Rolf Malm

Bild från Politikfakta

 


8 responses to “Mina svarta hundar

 • Tony

  Ville Moberg var nog en finne på ett visst ställe på
  Sossarna, och det var ändå på den tiden när en Sosse
  var en Sosse, dom som är idag kallar sig Sossar men
  är något helt annat!

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Mycket läsvärt . Tack Rolf . Som antisocialist så uppskattade jag Blå Tågets musik . Många bra alster från dem . Glassfabriken tillhör mina favoriter . Originalet med Blå Tåget tycker jag bättre om än Ebba Gröns framförande som är mycket bra . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Maya

  Ett mycket bra och tänkvärt inlägg av den gode Rolf.Tyvärr har ju hela kenneln med svarta hundar sluppit lösa.Dom springer nu fritt omkring överallt och ställer till med förtret och ilska.

  Gilla

 • Elon

  Bra Rolf!

  Elon

  Gilla

 • genusregering

  Det blir fan bara värre och värre i denna genuslekstuga vi kallar Sverige.
  Stefan Löfvens regering har anlitat en Instagramkändis för att kommunicera med landets invånare. Angelica Blick som är 29 år. Hon säger att hon har slutit ett samarbete med regeringen. Hahaha. Dårhus.

  Gillad av 2 personer

 • Mina svarta hundar – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INSÄNDARE. Winston Churchill led av långdragna depressioner. Han kallade dem ”the black […]

  Gilla

 • Olof.p

  Denna goa kommunistlåt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: