Kommundirektör åkte till Thailand trots stabsläge, får sparken


KORRUPTION. Den 12 mars gick Hylte kommun upp i stabsläge till följd av coronakrisen, stabsläge innebär en högre beredskap än normalt. Det skapas en tydligare styrning och samordning med kontinuerliga stabsmöten. Kommunledningen planerar för att klara personalförsörjning och säkerställa samhällsviktiga funktioner, dagen efter att Hylte kommun gått upp i stabsläge åkte kommundirektören Per Borg på semesterresa till Thailand. Nu har en enig kommunstyrelse beslutat att han måste lämna jobbet, rapporterar bland annat Värnamo Nyheter. 

Per Borg åkte på semester…Bild: Hylte kommun.

Kommunstyrelsens ordförande i Hylte, Ronny Löfquist (S), hänvisar till en djup förtroendekris. – Jag hade uppskattat att ha högste chefen på plats under dessa veckor, säger Ronny Löfquist.

En del kommunanställda har fått semestern indragen och att många sliter hårt för att få verksamhet inom hemtjänst och äldreboenden att fungera. Kommunen hade dessutom lagt ut ett meddelande på intranätet där samtliga medarbetare avråddes från resor som inte var absolut nödvändiga, rapporterar Värnamo Nyheter.

-Pettersson säger att Per Borg visat ett otroligt dåligt omdöme, men trots att han får sparken går det ingen nöd på honom. Borg har tjänat runt 75.000:- i månaden eller 900.000 om året. Dessutom får han 2,4 miljoner i avgångsvederlag. Per Borg är 59 år och klarar sig därmed fram till pension om han inte har extremt dyra vanor.

Den eller de som skrivit på detta avtal om avgångsvederlag borde också få gå utan ersättning. Det är alldeles för lätt att ge bort andras pengar.

Hylte kommun har knappt 11.000 invånare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Kommundirektör åkte till Thailand trots stabsläge, får sparken

 • Töny

  Han har väl så bra förmåner även om han sparkas så det blir väl billigare att låta honom stanna kvar. När vanliga människor sparkas blir dom lottlösa, men hos frälset blir det miljoner i förmåner.

  Gilla

 • ossie

  Som vanligt i detta dårarnas paradis belönas man rikligt för inkompetens och dumhet.

  Gilla

 • Bajen666

  Äckligt. får man sparken så ska man väl för fan inte belönas med flera miljoner av våra skattepengar.

  Tro fanken att politikerföraktet är väl förankrat hos väljarna med sånt här trams.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Han är ju sosse, så när han väl kommer hem så blir han per automatik uppgraderad till annan välavlönad tjänst inom sosseriet.
  Inkompetens och oduglighet är ju de absolut bästa meriterna i dagens sossestyrda Sverige,

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är nog dags att gå igenom alla avtal dom har inom kommunerna, hur kan man få lön i 30 månader om man blir avskedad för dåligt utfört arbete ? Då skulle man själv se till att man får sparken varje år från ett nytt arbete, då har man vid sin 3:e anställning 3 löner i månaden i 6 månader. Sen får man stå ut 6 månader med 2 löner, tills man får sparken igen och har 3 löner i 6 månader igen

  Gilla

 • Kalle Bergström

  Politikern får sparken för att han varit omdömeslös i sin tjänst, och belönas med en omdömeslöshetsersättning på 2,4 miljoner kronor. De andra tjuvarna i kommunen delar ut skattepengar till sin tjuvkompis för att han varit omdömeslös! Han får ersättning för att han är omdömeslös!!!!! Kan bara finnas i Sverige, landet som styrs av tjuvar och rövare.

  Gilla

 • Monica

  Han kommer att bli rikligt belönad med avgångsvederlag och sedan kommer han att få ett hitte på arbete bara för att det skall se snyggt ut och med lök på laxen väl tilltagen lön.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: