Rövsticka eller toalettborste?


GOTT OCH BLANDAT. Kaotiska tider kräver desperata åtgärder, kanske var det så ICA-handlaren Erik Lindgren resonerade när coronakrisen ledde till att toalettpappret blev en bristvara i hans affär. Lösningen blev en uppfinning som nu spridits som en löpeld över hela landet – nämligen ”rövstickor”. ”För dig som är riktigt miljömedveten eller solidarisk”, skriver butiken,  Ica Nära i Mörsil på Facebook. Mörsil ligger efter väg E14 väster om Östersund i Jämtland.

Med anledning av den uppkomna tillgångs-utmaningen på skithuspapper är produktionen av rövstickor i full gång hos Lindgren Rövstickor AB.

Rövsticka. Bild: Ica Nära Mörsil

-Pettersson tycker dock ”Rövstickorna” är dyra och dessutom saknas returrätt så jag föredrar en billigare produkt som de flesta redan har hemma…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Rövsticka eller toalettborste?

 • Zdzislaw Kierebinski

  🤣

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Antikens romare satte fast en tvättsvamp på en pinne som de torkade sig med. Pinnen spolades ren med vatten. På offentliga toaletter fanns en tvättsvampspinne per toalett. Den användes av alla som använde den toaletten. Kan möjligen ha spridit sjukdomar.

  Gilla

 • Pertsa

  Det är konstingt att det är samma problem med toalettpappret i Finland också. Här finns ju en separat slang vid tvättstället för spola bakdelen ren, eller framdelen också om man så vill. Jag vet inte vad heter det i Sverige, dom fanns inte när jag bodde där. Men den är standard i stort sett i alla lägenheter. Trots det hamstras det toalettpapper också här.

  Gilla

 • gamgubben

  Det bör bli väldigt populärt hos MP-anhängare, inte mycket till utsläpp till enligt dem, koldioxidmolnet. Ett annat alternativ är gamla tiders utedass och tidningspapper som dock bör gnuggas för att få lämplig struktur för deras sköra rövar.

  Gilla

 • Thor

  En handdusch som kan monteras på tvättställsblandaren är bättre.

  Gilla

  • Ejret

   Sätt dig på badkarskanten och spola med handduschen! Eller ställ dig i duschen och använd – duschen. Här i Japan är de flesta toaletter sedan minst 30 år tillbaka utrustade med spolinrättningar med lagom temperatur på duschvattnet. Saknas det papper kan man aktivera varmluftsfläkten så torkar bakdelen av sig självt.

   Gilla

 • Messkalle

  Med omtanke om min vän Pettersson föreslår jag istället att det används Löfv eller Lööf (stavning beroende på landskapsdialekt) som har ansvar att torka upp efter sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: