102 döda i Corona-viruset i Sverige, tio det senaste dygnet


PANDEMI. Totalt 102 personer i Sverige har avlidit efter att ha smittats av covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering. Det är en ökning med tio personer det senaste dygnet. Totalt har 3.447 personer i Sverige bekräftats smittade. Mörkertalet tros dock vara stort.

Se siffrorna här

Svenskarnas sociala koder kan hjälpa oss att stävja coronakrisen, enligt ett långt reportage från BBC. ”Det är norm att undvika att sitta nära andra i kollektivtrafiken och ovanligt att småprata med främlingar i affärer och på kaféer”, står det bland annat.

Författaren Lola Akinmade Åkerström är en av de intervjuade. – När det kommer till att hålla avståndet gav svenskarna varandra mängder med fysiskt utrymme redan långt före coronapandemin slog till, säger hon.

Sveriges strategi för att minska virusets spridning har varit ett ämne för diskussion även i andra internationella medier på senaste tiden. I en intervju med TV4 kommenterar statsminister Stefan Löfven debatten: – Jag tror att vi ska avvakta med utvärderingarna av allt detta tills det är över.

-Pettersson är inte statsepidemiolog så vad som är rätt och fel har jag ingen aning om men noterar att det finns oerhört många specialister i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “102 döda i Corona-viruset i Sverige, tio det senaste dygnet

 • Kungen

  Hur många har dött en naturlig död under samma tid ? Förra året dog ca 240 personer i snitt varje dag i Sverige. Bara så man vet proportionerna. Det dör alltså nästan 90 tusen per år även i vanliga fall. Det blir lätt hysteri…

  Gilla

  • den fete

   jep det liger fortfarande på 0,02 och sen vet man att andra sjukdomar antagligen är avgörande men farligheten på coronan är ju att belastningen blir för stor men man kan säkert påstå bara för att han var rumän med dysenteri och Tyfus så måste man bortse från Corona men det gillar ju inte löven med sina uppträdande

   Gilla

 • compulsoryunion

  När zooMalier är sjuka öppnar socialdemokratin våra bostadsköer (djungelordspråk)

  Gilla

 • turrim

  Ja inte bara specialister Pettersson. För att inte tala om professorer. När jag var ung så tror jag nästan att man kunde namnen utantill. Se här ett utdrag från Uvell av dem som skrivit på en lista:

  Klicka för att komma åt O%CC%88ppet-brev.pdf

  Gilla

 • Gösta

  Tja, Taiwan som ligger vägg i vägg med Kina är rikare och mer avancerad har en befolkning på 23 miljoner men där har de bara 2 döda och 283 smittade. De har hundratals flygningar om dagen till fastlandet. Sverige har 3,069 smittade MINST eftersom man slutat testa och 105 döda.

  -Vi såg det inte komma!

  MVH

  Stefan Löfven

  Det är dags att låta Sveriges regering stå till svars för deras handfallenhet. Dags att markera att de ska bort för evig tid.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Det har någon Pettersson rätt i att det finns ovanligt många specialister.

  Antalet epidemiologiexperter i det här landet har ju ökat explosionsartat, detta i en takt med samma utsträckning som corinasmittan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: