Tre invandrare döms till fängelse för människorov


BROTTSLIGHET. Tre män som åtalats för människorov utanför en godisbutik i Lund döms till fängelse av Lunds tingsrätt. Det var i oktober förra året som de drog in en ung man i en bil utanför en godisbutik i Lund. Offrets kompis, som lyckades springa därifrån, blev sedan uppringd och krävdes på 100.000 kronor. Om summan inte betalades skulle den bortförde misshandlas.

Polisen kopplades in och när uppringarna insett det lämnades den bortförde mannen kvar i en tom bil.

De båda utsatta männen har enligt åklagaren tidigare berättat att de har varit utsatta för utpressning från trion. De tre, som är i åldrarna 18 till 22 år, döms alla för människorov, försök till människorov och försök till utpressning. De två 22-åringarna döms till fyra års fängelse medan den yngre får två års fängelse, uppger Lunds tingsrätt i ett pressutskick.

-Pettersson vill bara till Lunds Tingsrätt utmärkta pressmeddelande ge er namnen på de tre dömda.

 • Najib Abdi, född 1997 och medborgare i Somalia döms för människorov, mindre grovt brott, försök till människorov, mindre grovt brott och försök till utpressning till fängelse 4 år.
 • Abu Khattab, född 2001, döms för människorov, mindre grovt brott, försök till människorov, mindre grovt brott och försök till utpressning till fängelse 2 år.
 • Dennis Pirboneh, född 1998, döms för människorov, mindre grovt brott, försök till människorov, mindre grovt brott och försök till utpressning till fängelse 4 år.

”Chefsrådmannen Thed Adelswärd vid Lunds tingsrätt som dömde i målet berättar att bakgrunden till kidnappningen var en så kallad ”bötning” av ett av offren som skedde redan i slutet av sommaren 2019. ”Bötning” blir dessvärre ett allt vanligare inslag i de kriminella ungdomsgängens verksamhet. Det innebär att någon – i detta fall en person som inte påstås ha visat tillräcklig respekt för någon i gänget – åläggs att betala ett högt belopp för att inte bli misshandlad eller dödad.

– Detta är en mycket tråkig utveckling som har lett till flera allvarliga våldsbrott också i Lund under senare år, säger Thed Adelswärd”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Tre invandrare döms till fängelse för människorov

 • compulsoryunion

  Kommer urinnevånare få en thanksgiving efter allt etableringsstöd?

  Gilla

 • Göran

  Normalt anser Vänster-kriminella Åklagare och Domstolar att ”Import-kriminella ska inte sitta i fängelse för då kan de träffa andra importkriminella”
  Det är helt överordnat Svensk Lag!!!

  Däremot är det helt OK att fängsla skötsamma Svenska Pensionärer som av empati med brottsoffer valt att prata sanning om Gärningsmännen!

  Om det endå funnits en frivillig armé som systematiskt kunnat bekämpa dessa korrupta kriminella äckel till jurister som tillsammans med sina omgullade importkriminella rasistapor varje vecka kostar så många oskyldiga människoliv!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Javisst är det en tråkig utveckling, men Steffe myser väl? Kanske Lund har blivit kulturberikat nog? Kanske nästa riksdagsval säger annorlunda? Kanske folk är dumma i huvudet?

  Gilla

 • gamgubben

  Två år borde kopplas med utvisning oavsett medborgarskap eller ej. De kommer aldrig att tillföra Sverige något.

  Gilla

 • Harry

  Själv sitter jag med corona och kippar efter andan, troligtvis är jag död 5 minuter efter jag klickat på ”skicka” knappen. Men ni skall veta att jag var snäll som barn! Min mor älskade mig! Glöm mig aldrig!

  Får jag önska en låt på dödsbädden?

  Adjö!

  Gilla

 • Gringo

  Bakom Corona nyheterna rullar allt på som vanligt i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: