Nu är de stora tiggarna i farten


MEDIA. Vi befinner oss i en historisk situation, med en global pandemi som påverkar Sverige i grunden, i varje vardagligt beslut. Mycket tyder på att den här situationen kommer att bestå eller förvärras under en ganska lång tids, skriver Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer, Bonnier News och Joakim Flodin, Försäljningsdirektör, Schibsted Marketing Services på Dagens Industri

Joakim Flodin (t.v) och Alexander Lydecker. Pressbild

Situationen med spridningen av covid-19 slår dessutom hårt mot världsekonomin, många branscher och företag har det otroligt tufft just nu. Detta gäller även mediebranschen, där medieföretag, reklambyråer och mediebyråer står inför stora utmaningar.

I det här läget är det helt avgörande att få tillgång till seriös och faktabaserad journalistik. Informationsbehovet är stort i hela landet. Detta leder till historiska trafik- och tittarsiffror i svenska medier som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SvD och Dagens industri.

Starka redaktionella medier är utan tvekan en styrka för vårt samhälle, och mediernas roll som nyhetsförmedlare är särskilt viktig just nu.

Det finns samtidigt mycket felaktig information, konspirationsteorier och ”falska nyheter” som sprids framför allt på sociala medier. Senast förra veckan rapporterade TT om ryska mediers desinformation.

Intäkterna för de svenska kommersiella medierna kommer att pressas hårt under de kommande månaderna och annonsintäkterna påverkas. Svenska medier bör prioriteras av annonsörerna eftersom vi är det bästa alternativet för en trygg och säker annonsmiljö. Det är så det alltid ska vara, även när krisen drabbar oss alla; reklambyråerna, mediebyråerna, medier och annonsörerna.

Vi vill därför uppmuntra alla annonsörer att göra en bedömning om de investeringar de nu gör i sociala medier kan flyttas till svenska redaktionella medier, skriver de båda tidningsmännen. 

-Pettersson citerar ”I det här läget är det helt avgörande att få tillgång till seriös och faktabaserad journalistik” och undrar om inte det alltid är viktigt och varför inte Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SvD och Dagens industri alltid arbetar så? Då kanske de sluppit konkurrensen från sociala medier.

Pettersson konkurrerar dock inte om reklamintäkterna, vi är reklamfria.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Nu är de stora tiggarna i farten

 • Stenbock

  När Krubban är tom,grymtar grisarna…..

  Gilla

 • Tony

  När ska dessa stollar begripa att det är just på grund
  av inte existerande faktabeskrivning som deras lögn alster
  sjunkit som en sten, försöker man att hålla läsarna utanför
  verkligheten så tappar man läsare inte konstigt,, helt naturligt

  Därför läser vi Petterssons Nya Tider,Samhällsnytt och lyssnar
  till Swebb TV och så vidare, och därför skippar vi sådant
  som lierar sig med makten!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Till MSM/Public Service:
  Ni är hatade för ert översitteri. Vi gräsrötter VILL att ni kånkar! SKYLL ER SJÄLV!

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Ja seriös och faktabaserad journalistik är en bristvara i detta land och har varit så i 30 år minst.

  MSM kan för min del dö sotdöden sen satsar vi allt krut och pengar på seriös alternativmedia….det finns det gått om.

  Gillad av 1 person

 • Nu är de stora tiggarna i farten — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Nu är de stora tiggarna i farten — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Billy Boy

  De två företrädarna för de svenska kommersiella medierna har ju med sin agendasättande journalistik under mycket lång tid avsiktligt avstått från att öppet rapportera känsliga sanningar om den negativa utvecklingen för Sverige på mängder av samhällsområden.

  I stället för att hårdgranska och avslöja politikernas och myndigheternas alla förödande felgrepp har de tillsammans uppträtt som språkrör för den styrande politiska makten.

  Ett (av många, många fler) exempel:

  Trots att personerna ovan visste vad som hänt så rapporterade de inte något om de s k ”ensamkommande” männens sexuella övergrepp i grupp mot svenska flickor och kvinnor på festivaler.

  Från vänster: Peter Wolodarski – chefredaktör DN, Dan Eliasson – fd chef för Polisen, Hanne Kjöller journalist DN & Expressen

  Varför skulle de två tidningsmännen Joakim Flodin och Alexander Lydecker och de svenska kommersiella medierna de företräder få ta del av de investeringar som nu görs i fria sociala medier när de hittills inte gjort sig det allra minsta förtjänta av dessa pengar?

  Gillad av 3 personer

 • turrim

  Skäms ni nu över era chefer, ni som är ”journalister” i dessa koncerner som dessutom får skattepengar för vissa misskötta blaskor? Kommer ni som är samhällstillvända och goda att skriva krönikor över detta oförskämda tiggeri i dessa krisens dagar för vanligt folk?

  Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Var det inte dessa som pratade om Swish- journalistik tidigare ?

  Vad kallas denna så kallade journalistik dom håller på med ? Tiggarjournalistik för ett utdöende släkte, det blir så när man far fram med mer osanningar än sanning. Till slut tröttnar folk på att få lögner kastade i ansiktet, och det värsta med dessa lögner är dessa så kallade journalister som skriver dessa lögner.

  Dom enda som tycker om tiggarna utanför butiken är vänsterblivna avarter, till slut blir MSM bara omtyckt av vänsterblivna och likställda med tiggare för oss övriga. Fortsätt med er egen agenda och ni får snart sitta utanför butiken med en mugg i handen, bit ej den hand som föder er. Vänsterblivna avarter har varken förstånd eller ett numerärt antal till att föda er

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: