Mörka dagar för EU

PANDEMI. EU:s gemensamma budget för år 2020 är knappt 154 miljarder euro, ungefär 1.700 miljarder svenska kronor. Det är ofattbara summor som dessa dagar visar inte används på ett bra sätt. Ingen eller minimal samordning under corona-pandemin, ingen lagerhållning av sjukvårdsmaterial, ingen beredskap, alla 27 länder verkar tänka på sitt.

Det måste kännas tufft för EU:s byråkrater, om de har någon skam i kroppen, att se kineser, ryssar och kubaner anlända till Italien, det värst drabbade landet i EU, för att erbjuda hjälp.

Här anländer kubanska läkare till Italien med uppdraget att rädda så många liv de kan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Mörka dagar för EU

  1. Katastrofberedskap? Solidaritet? Meh? EU är juh till att förvara utbrända politiker så att de slipper utsättas för kreti och pleti samt att ge dem guldkant på tillvaron.

    MVH

    Ursula von der Leyen, Angela Merkel och Emmanuel Macron

  2. Det kommer alltså Cubanska läkare till Italien!! EU klarar inte ett skit förutom att svämma över kontinenten med ytterst krävande babbar. Dags att ifrågasätta EU: s existens och lämna skiten.

  3. SWEXIT!!!
    Äntligen börjar det korrupta korthuset rasa! Hoppas fler länder börjar ifrågasätta ”sk#ten”!
    Återupprätta nationer igen!

  4. Kinesiska läkare till Italien som inte pratar italienska. Är ju ungefär som det kom hit kinesiska läkare som inte pratar svenska.

    Den ”hjälpen” skulle då jag helst vara förutan.

  5. Om vi har tur och håller tummarna så är detta början till slutet för eu – vansinnet. Hoppas verkligen att eu går i graven. Vi har slösat tillräckligt med miljarder till ingen nytta alls
    👍👍🤠🤠

  6. Det känns nog bra för EU-byråkraterna när hjälp kommer från andra länder gratis, då kan man sätta in mer pengar på sina egna konton. Och slå sig för bröstet dunka rygg på medarbetaren, sen säga att det är jag värd efter allt jag gjort. Höja avgiften till nästa år med hänvisning till kommande pandemier, höjd avgift = höjda löner för ett hårt arbete

Kommentera