Endast bordsservering tillåts på krogen


PANDEMI. Regeringen förbjuder restauranger, barer och kaféer från att servera gäster på annan plats än vid bordet från och med i morgon onsdag. – Endast bordsservering tillåts på kaféer och restauranger, säger socialminister Lena Hallengren på en pressträff.

Det blir nu inte längre tillåtet att stå eller sitta vid bardisken eller vid andra utrymmen på barer och restauranger.

Man uppmanar också människor till att begränsa sitt resande inom Sverige under påsken. – Alla som ska ut och resa måste ta sig en funderare: Är den här resan verkligen nödvändig? säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Om man ska ta sig till exempelvis sommarstugan gäller det att göra bedömningar av sin egen hälsa. – Har jag möjlighet att ta mig hem eller har jag någon anhörig som skulle kunna hjälpa mig? Man kan inte räkna med att belasta sjukvården eller sociala tjänster som normalt, säger Carlson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Endast bordsservering tillåts på krogen

 • compulsoryunion

  Kommer intagna n….r bli serverade mer ofta av ”flygvärdinnorna” på häktet?

  Gilla

 • Stefan SH

  När skall serveringspersonal och matberedare tvingas (äntligen!) ha munskydd, så att inte min och din mat blir fullspottad med mikrosaliv, hela vägen tills vi tar den från kassan?
  Alla snabbmatsrestauranger, salladsbar, SubWay m.m.

  Gilla

 • Kristina

  … samt i alla Sveriges skolmatsalar.

  Gilla

 • Tony

  Men invandringen fortsätter väl som vanligt, eller hur Floskelmoster?

  Gilla

 • Kungen

  Man får ta en öl vid bardisken hemma då 😄😄

  Gilla

 • Wally Walrus

  Då blir det inga restaurangbesök för min del närmaste tiden med tanke på att bord är alltför svårsmälta för min mage.

  Gilla

 • turrim

  Expressen kör vidare med sina scoop. Härom dagen så var det Claes Elfsberg och av 2272 fall som man säger i dag så poppar Greta upp. Hur många har hon då smittat – där slutar Expressens grävande.

  Gilla

  • Stenbock

   Tja i hennes fall är det väl bara en,av många sjukdomar ? Huvudsaken hon f.n. inte står och smittar ner,andra underbegåvade.
   För hennes föräldrar är det ett avbräck för inflödet på kontot !

   Gilla

 • Lellego

  Finansfolk typ Hessius har i allmänhet låg förmåga till helhetssyn. De kännetecknas av att endast kunna räkna plus och minus och vara brutala när det skall cashas in. De är inte så begåvade som många tror.
  Hessius förfäktar åtgärder för att i säkra ekonomin och företagandet. Hur tänker man då?
  Det hjälper ju inte vad vi gör i Sverige. Folk har slutat konsumera, företag saknar komponenter för att producera. Det varslas och permitteras därför att affären saknas, den finns inte. Vi kommer att få en massarbetslöshet, det är bara att ställa in sig på det. Företag kommer gå omkull i sällan skådad omfattning. Världen i övrigt kommer också att stå still.

  Det är detta våra folkvalda skall hantera. Frys alla betalningar inför ett finansiellt moratorium, börja trycka och dela ut matkuponger så att folk får kan hämta basala varor i butiker (betalning sköts senare).

  Som ett undantag i världen agerar nu myndigheterna i någon form av grupparbete med att införa små inskränkningar i medborgarnas frihet, istället för som majoriteten av drabbade länder klippa till ordentligt.

  Den ”liberala demokratin” klarar inte av denna farsot. Lyssna på kineserna, deras åtgärder verkar ha fungerat.

  Gilla

 • gamgubben

  Det första avsnittet i Regeringens arbetsplan: ”Arbeta för att förhindra segregation”. Det punkten skulle inte behövts om regeringarna i vårt land gjort ett bättre jobb sedan 1969. För många för fort, för mycket bidrag utgör grunden till arbetslöshet.
  När så en ledare av nationen i sin enfald tror att enkla jobb ska lösa problemen, det finns säsongsvis enkla jobb bärplockning, plantutsättning i skogsmark för att nämna ett par. Det skulle kunna utföras av de redan ankomna arbetslösa, men de behöver inte jobba det går utmärkt att leva på bidrag.
  Hur kan det komma sig att våra politiker är så ohyggligt infantila, för att inte skriva dumma. Här står en minister och säger något som hon borde sagt för minst 2 veckor sedan bla blab blab bla hurra vad vi är bra.

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock har egen teori hur de s,k, ministrarna utformar sina förbud.
  Kanske har det nu tillgång av tolkar,som kan förmedla olika beslut,som tagits inom EU.
  Nåväl alla förslag är bra,utom de dåliga.
  Ett sådant presenteras i Hbg under eftermiddagen.Där har nu hjärntrusten beslutat om fri parkering,under två timmar i det som återstår av ”Centrum” ! Om bilägaren har en ”app” och framför allt en telefon med sådan kan han parkera fritt.
  Fungerar på följande sätt: Först hitta en ledig P-plats därpå per fot vandra till den butik eller restaurang han ämnar besöka.Där utdelas då en kod som skall knappas in på deras mobiler. Om han/hon besöker flera butiker, framgår inte om ny kod erfordras.
  O.vips får de gratis parkering under två timmar.Stenbock som inte sedan länge har besökt stadens mitt,kommer fortsätta avstå inte minst p.g.a.,att jag saknar en sådan modern telefon ! Liksom allt fler åker jag hellre ut till ett affärscentra,där man i lugn o. ro kan handla utan koder i ”appen”….

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  Fast kärringarna på lögnmedia verkar mest bekymrade över sina torra händer pga all handtvätt! Skjutningar, sprängningar skiter dom i. Skicka lite pizzor löser det sig!
  Känns som att bl@ttarna belastar svenskt sjukvård extremt oproportionerligt mycket nu!
  Kan inte Tegnell rikta ett budskap till ”svenskarna” att upphöra med skjutningar, våldtäkter o sprängningar i dessa corona-tider.

  Gilla

 • ossie

  Får man inte ens servera buffé ??

  Gilla

 • Maya

  Regeringen presenterar nu en halvmesyr.Det begriper väl vem som helst att smittorisken bland folk är lika stor vare sig jag sitter eller står i lokalen.Att många människor samlas på ett ställe ÄR den verkligt stora faran.Så ska man begränsa utbredningen så får man stänga helt tills vidare.Gör om och gör rätt för en gångs skull.

  Gilla

  • Pettersson

   Det är ett vettigt förslag, det är en väldig skillnad att sitta vid ett bord eller trängas vid en bardisk och krögarna kan inte ta emot fler gäster än vad de har sittplatser till.

   Gilla

 • Maya

  Regeringen presenterar nu en halvmesyr.Det begriper väl vem som helst att smittorisken bland folk är lika stor vare sig jag sitter eller står i lokalen.Att många människor samlas på ett ställe ÄR den verkligt stora faran.Så ska man begränsa utbredningen så får man stänga helt tills vidare.Gör om och gör rätt för en gångs skull.

  Gilla

 • rune

  ”Man kan inte räkna med att belasta sjukvården eller sociala tjänster som normalt, säger Carlson.”

  Det har varit så här dåligt i många år nu,så det här är inget nytt tillstånd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: