Fältsjukhus omriktas från Uppsala till Stockholmsmässan


PANDEMI. På förmiddagen den 22 mars togs beslut att Region Stockholm i samarbete med Försvarsmakten bygger upp ett komplett sjukhus inklusive intensivvårdsplatser vid Stockholmsmässan i Älvsjö. Arbetet med uppbyggnaden påbörjas under söndagen. Det är samma fältsjukhus vi skrev om häromdagen och var planerat för Ärna i Uppsala

Försvarsmaktens fältsjukhus omdirigeras nu från Ärna i Uppsala till Älsvjö i Stockholm Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

– Även om vi för närvarande har lediga intensivvårdsplatser vet vi att läget kan förändras snabbt. Vi vill hela tiden ligga steget före i vår planering. Vi fortsätter att hoppas på det bästa och planera för det värsta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Samarbetet består i att ett av Försvarsmaktens sjukhus byggs ut i och omkring Stockholmsmässan i Älvsjö. Beslutet att Försvarsmaktens sjukhus får byggas upp i Stockholm har tagits av Socialstyrelsen. Utrustningen i Försvarsmaktens sjukhus kan användas både till intensivvård och annan vård. Sjukhuset kan bidra med 30 intensivvårdsplatser.

Dödssiffran i coronavirus i Sverige har stigit till 21. Det senaste fallet var en man i 80-årsåldern som avled på Skånes universitetssjukhus i lördags. Han hade en underliggande sjukdom och hade vårdats på sjukhuset sedan i förra veckan.

-Pettersson blev först glad när det står hos Region Stockholm att Försvaret bygger ett Fältsjukhus i Älvsjö eftersom det tidigare rapporterats om ett i Västra Götaland och ett i Uppsala, men så roligt var det inte, det var en omplacering…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Fältsjukhus omriktas från Uppsala till Stockholmsmässan

 • Stenbock

  Nu en av få positiva nyheter under dagen. Diktator Merkel har satts i huskarantän !! Skada detta inte skedde,för mer än 10 år sedan.
  https://www.krone.at/2122082

  Gilla

  • Stenbock

   Har nu fått lite mer kött på benen om Diktatorn,via kvällens propaganda i ARD.
   Hon lär nu ha erhållit totalt kontaktförbud !!
   Tro nu inte att hon kan hålla käften för detta.
   En förbindelse via datorn har installerats,så hon kan fortsätta styra över sina underlydande. ;(

   Gilla

 • Lasse Holmstrom

  Katastrofsjukhuset

  Södersjukhusets ”Heliport”, 2012.
  Ett akut- och katastrofmedicinskt centrum (Disaster Emergency Center, DEMC) vid Södersjukhuset färdigställdes och invigdes den 25 november 1994. Det ligger i ett 4 700 m² stort bergrum under sjukhusbyggnaden och kan på kort tid göras i ordning att kunna ta emot 160 patienter. Katastrofsjukhuset är vid krisläge självförsörjande på el, vatten, radio- och telekommunikationer. Pulsådern i anläggningen är en 170 meter lång huvudkorridor. Från huvudkorridoren mynnar tolv skepp ut, som långsmala bergrum, åt båda håll. I dem ryms bland annat akutmottagning, operationsavdelning med fyra operationsbord, intensivvårdsavdelning, uppvakning och vårdavdelning samt en saneringsanläggning. Bergrummet ligger i nära anslutning till Årstaviken och kan nås via båt, tåg, bil och helikopter.[5]

  Gilla

 • Lasse

  Detta är bara propaganda, finns ett fullt färdigt katastrofsjukhus i berget under SÖS, men sjukhusledningen sade att det var inte platser det var brist på utan personal.

  https://www.svd.se/sos-oppnar-inte-underjordiskt-sjukhus

  Gilla

 • Nordboeren

  Nå er det registrert en smittebærer fra afterski-partyet og flere personer med symptomer på corona har meldt seg. Den regionale overlegen Annika Ersson sier at den første smittede personen som meldte seg var på afterski i Åre forrige helg.

  https://bit.ly/3bhrjyL

  Gilla

 • Mannen på gatan

  Och varför skall detta och tydligen enda Fältsjukhus placeras i Stockholms området. Har Stockholmarna betalat mer i skatt än andra ?.

  Gilla

  • Argus

   Mer valbosk.., f’låt väljare i Stockholm?

   Gilla

  • Billy Boy

   Stockholmarna tillsammans betalar sammanlagt mer i kommunal- & regionskatt huvudsakligen därför att de är fler människor som arbetar.

   Men av den stora summan skatter som skapas i Stockholm måste kommunen och regionen Stockholm dela med sig jättestora summor till andra kommuner och regioner i andra delar av landet.

   T ex får Malmö kommun c:a 6 miljarder kr/år i kommunutjämningsbidrag och Region Skåne (där Malmö ligger) får c:a 5,5 miljarder kr/år i regionutjämningsbidrag.

   Detta är vad som i princip gäller omfördelning från Stockholm kommun & Region Stockholm till Malmö kommun & Region Skåne. Det finns många fler kommuner och regioner i Sverige som också måste bidra med stöd till Malmö/Skåne och fler kommuner/regioner.

   Det kan illustreras med den här bilden där övriga Sverige årligen måste tippa ner mångmiljardbelopp ner i ”Det vanstyrda socialdemokratiska slukhålet” Malmö / Skåne.

   Jeanders bildblogg

   Gilla

   • Mannen på gatan

    Skönt att veta att vi alla betalar skatt för att stockholmarna skall kunna roffa åt sig bättre vård i dessa Coronatider.

    Gilla

  • Pettersson

   Enda Fältsjukhus???

   Gilla

   • Mannen på gatan

    Ur DN´s artikel den 15/3

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/skrotat-totalforsvar-ger-samre-beredskap-mot-pandemi/

    ”När Sverige 2008 skulle leda en militär stridsgrupp inom EU 2008 så tvingades Försvarsmakten att åter bygga upp en sjukvård, men i liten skala. I dag finns två kompanier med 16 intensivvårdsplatser. Men myndigheten vill inte svara DN på hur snabbt kompanierna kan hjälpa till med vården av covid-19-patienter.”

    Hoppas att jag missuppfattat antalet Fältsjukhus i Sverige så att det finns fler än dessa 16 platser att tillgå.

    Gilla

   • Pettersson

    Försvaret har skickat 20 intensivvårdsplatser till västra Götaland och 30 till Älvsjö. Hur många Försvaret har totalt vet jag ej.

    Gilla

  • Carl

   Ja det har vi. Många gånger mer. Sen är det nog inte därför det placeras där, men det är rätt lätt att utläsa av ditt inlägg att du inte har kapaciteten att förstå varför.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: