Stäng

Corona-upplopp på Migrationsverket i Märsta

UTVISNING. En förvarstagen på Migrationsverket i Märsta konstaterades coronasmittad. Då uppstod ett upplopp mellan ett tiotal personer. Två anställda attackerades och ett stort polispådrag larmades dit.

Steget Efter

Flera polispatruller ryckte vid 13-tiden på onsdagen ut till Migrationsverket i Märsta. – Personalen har aktiverat överfallslarmet, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral. Enligt uppgifter ska 10-15 förvarstagna startat ett upploppsartat bråk på en av avdelningarna.

– En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats efter att två medarbetare på förvaret attackerades. Ingen av medarbetarna har, enligt uppgift, behövt uppsöka sjukvård med anledning av händelsen.

I samband med att den förvarstagna insjuknade tillkallades smittskyddsläkare till platsen. – Personen är nu isolerad från andra förvarstagna. Efter att personen testats positivt uppvisade ytterligare två personer coronasymtom. Även dessa ska sitta isolerade, men har ännu inte testats för smittan.

Förvaret är den sista anhalten innan utvisning ur Sverige och den sista och grövsta åtgärden vad det gäller tvång från myndigheternas sida för att få någon ur landet. Här låses människor in dygnet runt, i väntan på att köras ut till Arlanda för att sättas på ett plan – antingen tillbaka till hemlandet eller till ett annat EU-land om det gäller ett så kallat Dublinfall.

-Pettersson säger att rymningar från förvaret förekommer då och då…

Medlemmar i AFS önskar utvisade afghaner lycklig hemresa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Corona-upplopp på Migrationsverket i Märsta

 1. Coronavirus, Corona-pandemi och nu Corona-upplopp !
  Kärt barn har många namn.
  Ingen stackars missförstådd och orättvist behandlad framtida lönsam parasit blev väl skadad ????????????

 2. Så går det när kreti o pleti får springa fritt över gränserna,
  inte konstigt alls att sjukdomar som varit utrotade här i halva
  sekel åter är aktuella.?

 3. Under rådande förhållanden kunde miljontals främlingar deporteras till sin hemländer. Punkt slut.

 4. Förvaret skulle ligga i närheten av Pauträsk, inte så lätt att ta sig till bebyggelse. Flyget kunde utgå från Gunnarn. Då kunde också lite folk i vårt norra inland få arbeten.

 5. Hade vi gjort som Norge och satsat våra skattepengar på börsen istället för på dysfunktionella flyktingar, hade vår börsfond varit större än norrmännens, som är världens största.
  Hade varit bra att ha nu. Och gnälliga flyktingar klarar vi oss utan.

  1. Men Folkpartiets Birgitta O har väl sagt att asyl och abort i 5e månaden gratis, är mänskliga rättigheter?

 6. – Men de är ju vårt nya lyxsamhälle!
  – De är ju socialdemokraternas nya stöd!
  – Vi bjuder ju dem på allt för att de ska bli ”svenskar”!
  – Suliman med flera fruar och 16 barn ska ha all-inclusive!
  – Det vi har byggt upp har nu inget värde längre!
  – Vi måste börja försvara Vårt Fosterland!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: