Har de alarmistiska medierna inget ansvar?


MEDIA. Journalister påpekar ofta hur viktiga de är för samhällsutvecklingen och demokratin, mer sällan granskar de sig själva och vad de håller på med. De skriver och talar om mångfald men i sin rapportering är de nästan identiskt lika, de filtrerar och vinklar och skapar på så sätt sin egen verklighet för att påverka den allmänna opinionen och politikerna. 

För en tid sedan handlade det mesta om klimatet och Greta Thunberg, nu verkar det ha ordnat sig för nu är det corona, corona och corona som gäller. Ungefär var femte år får vi en vanlig, fast kraftig influensa, då kan upp till 2000 människor dö men dem är det ingen som talar om.

Igår var det minst tre skottlossningar i Sverige, i Tomelilla, Sundbyberg och Avesta. Det var ett mord i Malmö, en gruppvåldtäkt i Bromma, en tolvårig pojke blev rånad på sin jacka av tre män i Uppsala, med mera men media rapporterar om corona och mer corona och följdverkningarna av corona. 

-Pettersson undrar vad media har för ansvar? Kan det vara som så att det är medias överdrivna alarmism som gör att människor förlorar sina arbeten och att ekonomin rasar? Är det media som styr utvecklingen istället för att rapportera om den?

”Vi har tio år på oss att hejda katastrofen.” Publicerades i Dagens Nyheter i januari 1972, så har de hållet på, både före och efter 1972, något säger mig att media har fel och överdriver denna gång också. De är långt ifrån så opartiska och sakliga som de skryter om.

Klimatvarning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Har de alarmistiska medierna inget ansvar?

 • Peter Skoglund

  Att skriva någon på näsan. Borde svensk media både förstått och lärt sig. Att man inte gör. För agendajournalistik luktar illa.

  Gilla

 • Katten

  De rapporterar inget av de brotten mer än i lokal media så Corona har inte förändrat det. Men det är skönt att slippa klimatkrisen nu

  Gilla

 • Silfverbielke

  Det finns inte många journalister kvar. De flesta har vidareutbildats till borstbindare och historieberättare.
  Det viktigaste nu är att nollställa presstödet så de onödiga kan gå till sista vilan.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Dom är Nickedockor utan egen hjärna
  Så är det, inte svårt att förstå

  Gilla

 • Tony

  Det är bara att fortsätta att välja bort gammelmedia tills dom lär sig,
  dom kan visserligen leva av mediestöd en tid, men utan kunder
  får dom heller inte ut sina budskap, dom borde göra en gedigen genomgång av sina egna synder dom senaste 20 åren, och
  fråga sig vilket som är viktigast, att liera sig med makten,
  eller att upplysa folket!.

  Som sagt jag har valt bort Gammelmedia i mer än tio år,
  men har inte varit så upplyst som jag är idag!

  Gilla

 • Nisse

  Fokus på Corona, gör att folk tänker på annat än de gamla vanliga morden, rånen, våldtäkterna o s v.
  Tror det är därför klimataktivismen får vila. Media fokuserar bara på ett hot i taget, för folket klarar bara ett hot åt gången.(vi är ju dumma enligt pk eliten)
  Sedan slipper de nöta ut klimatet, som kan aktiveras igen när Corona lugnat ner sig.

  Gilla

 • SVENSK

  Som sagt de har inget juridiskt ansvar men det är helt självklart att de borde TA ett frivilligt ansvar, annars borde de inte tillåtas att verka fritt i landet. Det borde dock finnas paragrafer inom uppviglingslagstiftningen som då skulle kunna åberopas.

  Gilla

 • Grune

  Det finns ingen som helst tveksamhet om att det är totalt outbildade S.K Journalister som styr världen.

  Gilla

 • Mike E

  Nej, för de har informationsmonopol i Sverige så de kan frita sig själva från ansvar.
  Journalistiken dog när Olof Palme på 60-talet upprättade den 2-åriga yrkesskolan som med en eufemism heter Journalisthögskolan. Skapandet av journalisthögskolan ledde till en homogen, narcissistisk, lågutbildad, obildad, emotionell och irrationell journalistkår i Sverige; journalister utan en akademisk utbildning och ingen seriös kunskap om någonting bortsett från att pladdra. Denna extremt låga utbildningsnivå även hos ”fina” journalister är unik i den fria världen och har lett till en generell fördumning på alla nivåer. I andra länder så har seriösa journalister akademiska utbildningar inom ekonomi, juridik, statsvetenskap och vetenskap.

  Gillad av 1 person

 • Har de alarmistiska medierna inget ansvar? — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Har de alarmistiska medierna inget ansvar? — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: