Regeringen inför reseförbud till Sverige från och med torsdag – gäller i 30 dagar

PANDEMI. Regeringen har fattat beslut om tillfälligt reseförbud till Sverige från länder utanför EU från och med torsdag med anledning av coronaviruset, meddelar inrikesminister Mikael Damberg på en pressträff. – Regeringen är beredd att ta fler åtgärder om så skulle krävas, säger Damberg. 

Beskedet kommer efter att EU:s stats- och regeringschefer enats om ett inreseförbud för unionen. Damberg säger att hela EU enats om att det är rätt åtgärd. Förbudet gäller inte EU-medborgare eller EES-länderna.

Svenska medborgare och boende i Sverige kommer kunna återvända till Sverige. Undantag görs också för till exempel diplomater och personer som transporterar varor till Sverige.

Damberg säger att ett liknande beslut aldrig tidigare har fattats och kallar det för ”helt exceptionellt”.

Jimmie Åkesson

Dagens partiöverläggningar med statsministern hölls – föredömligt – över videolänk. Utöver partiledarna deltog Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen.

Det är ingen hemlighet att jag och SD varit kritiska till vad vi upplevt som en defensiv hållning från regeringens och myndigheternas sida. Medan andra länder vidtagit skarpa och långtgående åtgärder för att bromsa smittspridningen, har Sverige avvaktat. Det är, som jag tidigare framhållit, ett högt spel. Vårt samhälle är, tyvärr, illa rustat för sådana här situationer. Kritiken kvarstår, således.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Regeringen inför reseförbud till Sverige från och med torsdag – gäller i 30 dagar

 1. Det s k inreseförbudet omfattar inte svenska medborgare, inte andra som har sin bostad i Sverige, inte invandrare som söker asyl, inte resor från andra EU-länder, enligt SVT. Man frågar sig vilka som omfattas av inreseförbudet.

 2. Om du läser vad jag skriver. Tydligt vänder jag mig till åsnorna som alltid röstat rött. Inte till kloka människor!

 3. Svar till ”dissidenten”

  Har aldrig någonsin röstat på S fast jag är 70 plus. Du ska inte dra förhastade slutsatser, men jag blir nog bortprioriterad ända ska du se.

  • Detsamma och känner många 70+are som aldrig har röstat på sossarna. Under delar av 1990-talet och hela 2000-talet så är det snarare av skolorna hjärntvättade unga väljare och invandrare som sett till att sossarna kunnat ha sån makt på varenda liten plats i vårt samhälle. Pensionärer har här spelat en högst obetydlig roll.
   Ett uppehåll av sossarnas maktinnehav var det när Reinfeldt lyckades lura till sig makten på sossevis, men i bakgrunden satt det ändå sossar på alla viktiga stolar i vårt samhälle.

  • Helt galet! Om något borde det vara extra viktigt att stänga gränsen för just dessa grupper eftersom det där kan vara svårare med smittspårning och kommunikation. Man tror inte det är sant, någon gång måste väl politikerna vakna upp och sätta det svenska folkets hälsa och välmående först? Extra viktigt nu när våra äldre och sjuka är så utsatta.

   • Johanna
    Ja, det tycker jag med, men att söka Asyl trumfar ALLT för regimen, tydligen.

 4. Gäller det även från Mena länder, så hoppas jag att det förlängs,
  några hundra år!

 5. Vad tänker nu du, 70+are, som med en åsnas envishet, röstat på det rödgröna packet.
  Du kommer nu att sorteras bort, till förmån för ”ensamkommande”, värdelösa lycksökare från omöjliga kulturer, samt övriga berikade och lämnas att avlida, eftersom intensivvårdsplatser platser är begränsade.
  Du har dig själv att skylla.
  Du har röstat för detta.
  Du har ständigt svalt lögnerna om ”en vård i världsklass” och ”människors lika värde”.
  Du som svalde skitpratet, ”vi tar ansvar för Sverige”.
  Du dög när du betalde in din skatt, men nu är du utan värde.
  Du som envist propagerat för dem, som slutligen blir dina bödlar, genom sin underlåtenhet, sina lögner och sin inkompetens.
  Du, 70+are, som ändå lyckas överleva, har du så mycket förstånd kvar, att du inser vad du ställt till med?
  —Jag: 70+are som aldrig någonsin gett någon röst på de röda svekfulla lögnarna—

 6. Citat från beslutet: ”personer som är i behov av internationellt skydd” Det innebär asylsökande eller hur? Helt onödigt eftersom alla andra länder stoppar dem.
  Är det för att en expert på städning hos sin kusin skall kunna byta skepnad och bli flykting då kusinen anser honom förbrukad.
  Någon annan anledning kan jag inte se.
  Vi har en Regering som inte ens är värd namnet.

 7. Förbudet gäller naturligtvis inte 7 klöverns massimport av på sikt lönsamma raketforskare!

 8. När man stänger Sverige så är asylsökande fortfarande välkomna säger Mikael Damberg enligt Fria Tider. Jag har läst att i Nederländerna är det stopp. Hur kan det vara så olika? Båda länderna är väl med i EU, i FN och har undertecknat samma konventioner.

   • I det feminiserade idiot landet Sverige är allt möjligt så länge det gagnar förbrytare och våldtäktsmän från varmare länder.

  • Det handlar om vad regeringarna VILL och hur högt (lågt) de värderar sina medborgare respektive valboskap…

 9. Omkring 12-13 000 personer i Sverige har testats för det nya coronaviruset.

  Mellan tummen och pekfingret brukar man tala om att det för varje smittfall som hittas kanske finns tio till ute i samhället. Detta baserat på hur det sett ut vid liknande tidigare sjukdomar enligt folkhälsomyndigheten.

  Fall av covid-19 i Sverige 17 Mars 2020 (kl. 14.00)

  Totalt har 1167 personer påvisats smittade med covid-19 i Sverige (12 fall per 100 000 invånare), 57 % av de smittade är män. Fallen är mellan 0 och 99 år gamla (medelålder 47). Majoriteten av fallen har smittats utomlands.

 10. Antal smittade i världen 17 mars

  179 112 confirmed (11 526 nya fall av smittade upptäcka idag)

  Antal döda i världen av corona 7426 deaths (475 döda av corona idag)

  Nu börjar det rassla på med smittade och antal döda i afrika….syd östra asien (typ thailand, indien etc) och mellanöstern……

  • Ssxat från Nyhetsbyran.org. Där finns också en artikel om Anders, inte Anders den lille som är stor i orden utan Anders på FHM som har orden men inte de rätta.

   ”En sak jag reagerat över är hur märkligt tyst det är från generaldirektör Dan Eliasson, på Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Jag har i princip inte sett eller hört ett enda uttalande vilket är lustigt. Jag menar, vi har ju ett facit på tentan, vi vet hur det går i Italien, ändå står vi och gapar av vad som händer. ”

   • Om man ( SVT och TV4 ) så har det inte hänt något ända brott på jorden sedan corona viruset började spridas, så detta virus har haft haft mycket gott med sig.

 11. Alla Miljöpartister, (jag vet att ni är här)

  Ser ni inte nu ert utopiska ”mijlövänliga” paradis i full blom. Inget flyg i luften, folk håller sig inne och konsumerar minimimalt. Inga frakter som skitar ner.

  Ni borde jubla, men ni är tysta som en sten.

  Detta är den miljöpartistiska dystopin som några % står för och dessvärre har ett inflytande motsvarande en majoritet.

  Ja du Löven, makt kostar.

 12. Heja Jimmy!…

  Våran Nästa statschef.. Om det inte blir samma valfusk som förra gången!

  Alltså? Asylrätten Måste avskaffas… Massor av män kommer till Sverige och våldtar svenska kvinnor och hävdar ”asyl”?

  I andra länder avlivas dom!

 13. Visst, visst har regeringen fattat ”beslut”, men inte på egen analys. Konstant har de sprungit bakom kjolen på sina värdelösa myndigheter eller EU.

  Nej, nej, vi skall inte stänga gränsen. Hoppsan, men vi stödjer EU:s beslut att stänga EU:s gräns!!

  Denna regering har inte självständigt fattat ett enda beslut.

  Du är så rökt Löven – sååå rökt. Och det gäller också dina pajasministrar. Allihop, även de som hukar under sina skrivbord och gör sig så osynliga som möjligt.

  Bemärkt, detta är ingen överraskning.

 14. Jo men de är ju enbart mot Abzurdiens käraste importer av araber o,niggrar ,som nu under en månad,nekas komma in !
  Enl. EU´s beslut är det således fritt fram för alla boende i de olika länderna inom EU,att fortsätta besöka varandra !!!
  Hur rimmar detta med de beslut som tagits i de enskilda staterna ?
  Detta om något visar följderna av EU´s märkliga beslut,mitt i all Hysterin.

 15. Tänk att det gick att stänga gränsen, fast lögnaren Löfven sagt att det inte gick. Lita aldrig på en socialdemokrat.

Kommentera