Partiska SOHR påstår att 384.000 människor dött under kriget i Syrien

MELLANÖSTERN. Minst 384.000 människor har dött i Syrienkriget, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, under lördagen, rapporterar AFP/OMNI. Kriget som nu pågått i nio år har lett till 116.000 civila dödsfall, av dem är ungefär 22.000 barn.

FN påstår att kriget är den värsta katastrofen orsakad av människor sedan andra världskriget.

-Pettersson konstaterar två saker.

 1. FN kan aldrig ha hört talas om islam.
 2. Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, som TT och svenska journalister litar på står på jihadisternas/rebellernas sida och är motståndare till president Assad.

TIDIGARE 2018-09-24. SOHR lurar fortfarande upp lata svenska journalister på läktaren

MEDIA. Under de senaste fyra åren har över 3 300 civila dödats i USA-ledda flyganfall riktade mot IS i Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Den USA-ledda koalitionen började bomba IS-mål i Irak i augusti 2014. Detta efter att den terrorstämplade rörelsen erövrat stora områden i Irak och Syrien och utropat sitt “kalifat”. Flygräderna utvidgades till Syrien månaden efter.

SOHR, som via källor på plats bevakar kriget från Storbritannien, räknar just nu till drygt 3.330 civila döda i anfallen på fyra år.

– Bland de dödade finns 826 barn och 615 kvinnor, säger SOHR:s chef Rami Abdel Rahman enligt TT. 

-Pettersson tvivlar inte på antalet döda, tvärtom verkar det väldigt lågt. Men att som TT inte nämna att det är IS och de andra terrorgrupperna som ligger bakom kriget och lidandet är dåligt. Att inte nämna att IS använde civila som sköldar är ynkligt.

Framförallt är TT och andra svenska medier ynkliga som använder  Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som en “opartisk” källa. SOHR är en sunni-muslimsk part i konflikten som står på terroristernas sida och ägnar sig åt propaganda. De har trots sitt fina namn inget med människorätt att göra.

SOHR

TIDIGARE 2018-02-24. Lurar SOHR upp lata svenska journalister på läktaren?

FEJKMEDIA. FN:s säkerhetsråd har röstat ja till förslaget om en 30 dagar lång vapenvila i Syrien.   Målet med vapenvilan är att humanitär hjälp ska kunna nå krisdrabbade i östra Ghouta som ligger utanför Syriens huvudstad Damaskus. 

Den totala dödssiffran sedan den syriska regimens intensiv mot det rebellkontrollerade området inleddes i söndags är nu uppe i nästan 500, enligt det Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bland de döda finns över 100 barn.

På lördagen dog minst 21 civila i ryska flygräder mot området, enligt SOHR. Ryssland, som har stöttat Damaskus sedan 2015, har förnekat direkt inbladning i bombningarna av östra Ghouta.

SOHR förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien och säger att de kan avgöra vem som ligger bakom en flygräd genom att bland annat analysera vilka sorts flygplan och vapen som används.

– Pettersson noterar att TT och alla svenska medier förlitar sig på att SOHR rapporterar korrekt och allsidigt som deras egna publicitetsregler säger. 

Själv är jag ytterst tveksam, på SOHR:s hemsida och Facebook  nämns bara en man fast han har två namn och en ensidig rapportering mot Syriens regering och för dem som kallas “rebeller”.

De “rebeller” som kontrollerar östra Ghouta verkar bestå av islamistgrupperna Jaish al-Islam och Hayat Tahrir al-Sham, samt al-Qaida sympatisörer. Alltså det som i normala fall kallas jihadister och terrorister. Dessa stödjer svensk  media urskillningslöst.

SOHR, Syriska människorättsobservatoriet verkar vara precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn en privat källa med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

Det verkar mest som fejkmedia springer efter och härmar varandra och har behov att referera till något som låter seriöst. I detta fall Syriska människorättsobservatoriet som jag TROR är sunni-muslimer som lurat upp lata svenska journalister på läktaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Partiska SOHR påstår att 384.000 människor dött under kriget i Syrien

 1. Hur kan detta bli vårt problem ?? Sverige har ingenting med det att göra överhuvudtaget.

 2. Lita inte på de uppgifterna,de stammar från en livsmedelshandlare (utvandrad från Syrien) från London.
  Denne som kallats sig vid olika organisationer,har suttit där hela kriget och spritt lögner o. propaganda.
  I början hette det att källan var de “demokratiska rörelserna i Syrien” efter hand som krigslyckan vände blev hans nyheter allt mer,på segrarnas sida.
  Tydligen har han nu fått nytt hopp,efter att Diktator Erdogan invaderat delar i norra Syrien !

 3. Mmm här talar vi fake-news gånger 100.

  Ta bort minst en siffra på varje dödstal så kommer vi närmre sanningen tror jag.

 4. Oavsett vem Pettersson och andra håller på kan man konstatera att dett 9 årig krig har krävt en jävla massa människoliv som inte gjort skillnad mellan kristna och muslimer bögar flator eller heteros. Ett jävla misslyckande för FN som är ett skämt när stormakter som Ryssland.Kina. Usa mm kan lägga in veton så fort det inte passar deras syften.

Kommentera