Ibrahim Ramadan döms till vård efter brutalt mordförsök med trästolpe


BROTTSLIGHET. Ibrahim Ramadan, född 1998, döms för mordförsök till rättspsykiatrisk vård vid Malmö tingsrätt efter en brutal attack med en trästolpe mot en kvinna. Han ska också betala 200.000 kronor i skadestånd till kvinnan. 

Det var i november förra året som mannen hoppade på kvinnan när hon satt och väntade vid en busshållplats. Kvinnan fick livshotande skador och hölls nedsövd i en vecka.

Herr Ramadan har erkänt stora delar av händelseförloppet, och har genomgått en rättspykiatrisk undersökning som har visat att han lider av en allvarlig psykisk störning. Kvinnan ådrog sig livshotande skador och fick föras medvetslös till sjukhus. Hon låg nedsövd i drygt en vecka. När hon vaknade kunde hon inte tala och inte heller äta utan fick sondmatas under en längre tid. Efter attacken har kvinnan fått stora problem med minnet och tankeförmågan. Läkarna kan för närvarande inte säga i vilken utsträckning hon kommer bli återställd.

-Pettersson undrar vem som har ansvaret för att Ibrahim Ramadan, som dömdes till psykiatrisk tvångsvård 13 månader innan denna händelse, ändå sprang ändå lös.

TIDIGARE 2019-11-19. Ibrahim Ramadans offer är på bättringsvägen

BROTTSLIGHET. Den kvinna i 25-årsåldern som för två veckor sedan blev överfallen och svårt misshandlad med en planka i huvudet vid en busshållplats i Malmö är på bättringsvägen. 

Inledningsvis rapporterades att kvinnan fått livshotande skador. Men Karianne Essevald, som anordnat en manifestation till stöd för kvinnan, har varit i kontakt med familjen och fått höra att tillståndet numera är stabilt.

– Det var oerhört glädjande att få det beskedet, säger Essevald. Ibrahim Ramadan, 21, sitter häktad misstänkt för mordförsök efter attacken. Han har tidigare tvångsvårdats för allvarlig psykisk sjukdom.

TIDIGARE 2019-11-12. Läget mycket kritiskt för den kvinna Ibrahim Ramadan försökte slå ihjäl med en planka

BROTTSLIGHET. Läget för den kvinna som misshandlades vid en busshållplats i Malmö är fortsatt kritiskt. ”Den mycket svårt skadade kvinnan vårdas på sjukhus med livshotande skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Gärningsmannen gick till angrepp mot kvinnan med en planka, men avbröt misshandeln när vittnen upptäckte vad som pågick. Han har erkänt brottet och ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Ibrahim Ramadan dömdes till psykiatrisk tvångsvård för 13 månader sedan men sprang ändå lös.

TIDIGARE 2019-1-11. Ibrahim Ramadan häktad, försökte slå ihjäl kvinna med en planka

BROTTSLIGHET. Ibrahim Ramadan, född 1998, misstänks ligga bakom mordförsöket på en kvinna vid en busshållplats i Malmö natten mot söndag och har nu häktats enligt Malmö Tingsrätt målnummer B 10753-19. Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson erkänner den misstänkte mannen brottet.

– Utan att gå in på vad han har sagt så kan jag säga att han har gått med på att han har utövat våld. Men det har inte framkommit något brottsmotiv, säger Jönsson.

Enligt vittnen har Ibrahim Ramadan smugit sig på kvinnan och sedan oprovocerat ha slagit henne upprepade gånger i huvudet med en planka. Polisen har även säkrat teknisk bevisning, bland annat i form av ett träföremål och blod på mannens kläder. Mannen ska ha använt föremålet mot kvinnan och polisen larmades av förbipasserande som blivit vittne till misshandeln.

På söndagen uppgav polisen att det inte fanns något som tydde på att mannen var bekant med kvinnan, eller hade någon annan koppling till henne sedan tidigare.

Kvinnan, i 25-årsåldern, fick livshotande skador och hennes tillstånd är oförändrat.

-Pettersson ser att mannen tidigare är dömt för flera brott och har varit intagen för psykiatrisk tvångsvård. I oktober 2018, tog förvaltningsrätten beslut om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader, hur man nu kan besluta om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Ibrahim Ramadan döms till vård efter brutalt mordförsök med trästolpe

 • Golonka

  Skickas hem, mot postförskott.

  Gilla

 • ponnsan62

  Släng ut skithögen ..
  Är vad jag tycker.
  Kommer aldrig bidraga med något.

  Gilla

 • Jill

  200.000? För ett sönderslaget liv?

  Gilla

 • age

  ”Ibrahim Ramadan döms till rättspsykiatrisk vård” ! – ??

  – Namnet tyder på att denne ”Ramadan” redan i grunden
  har en psykisk inskränkning, en hjärntvätt!

  Första målet med en psykisk ”vård” skulle lämpligen vara
  att programmera om hans hjärna till att leva i verkligheten.
  Den sektvärld/fantasivärld, som han troligen är allierad med
  försätter honom i en världsfrånvänd situation.

  Om han sedan är i behov av en världstillvänd träning kan han
  erbjudas den inom murarna på fängelset.

  Gilla

 • Bajen666

  Nu hoppas jag verkligen idioten/galningen ligger i spännband och är kraftigt medicinerad.

  Men eftersom detta är dårlandet Sverige så går han nog omkring på avdelningen helt fritt och gör som han vill.

  Gilla

 • Kungen

  Danita : Är du knäpp eller ?? Om en vit man har villa och bil beror det på att han jobbat hela livet och därför kan köpa detta. Vi kan inte och vi ska inte ta hit hela världen. Det är ingen lösning på överbefolkningen i världen.
  Den måste lösas på plats och inte här. Men du kanske vill betala ur egen ficka…..??

  Gilla

 • maar

  Det är verkligen konstigt att alla kriminella MENA-gossar har psykisk störning. Är det samma åkomma som alla s.k. apatiska barn hade ? När de inte får som de vill finns psykisk störning som alltid fungerar. De s.k. apatiska barn blev mirakulöst friska när deras föräldrar erhållit uppehållstillstånd. ”Raketforskaren” Ibrahim Ramadan borde utvisas till sitt hemland, där skulle han bli av sin ”diagnos” med detsamma.

  Gilla

 • Kungen

  Varför är han här ??? RETURN TO SENDER..

  Gilla

 • Olof.p

  Vilket skämt, döma ut skadestånd. Är det mina skattepengar som går till skadeståndet? Det finns bara en lösning. Skicka tillbaka dom inavlade dit dom hör hemma.

  Gilla

 • Ståfräs

  Så snart simulanten piggnat så kommer Tomas Åberg, anmäla henne för HMF.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: