Stäng

Syrisk man med grekiskt medborgarskap fick bidrag och uppehållstillstånd i Sverige

BROTTSLIGHET. En man uppgav att han var från flykting från Syrien och beviljades flera bidrag. Nu flera år senare har det kommit fram att han även har ett medborgarskap i Grekland. Han åtalas misstänkt för grovt bidragsbrott, rapporterar SVT.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Det var under en intervju med Migrationsverket 2013 som mannen uppgav att han var flykting från Syrien. Han beviljades permanent uppehållstillstånd och ansökte om flera bidrag, bland annat etableringsstöd och aktivitetsersättning.

Under åren 2013 till 2017 fick mannen över en kvarts miljon kronor i olika bidrag från försäkringskassan.

Mannen berättade inte att han hade dubbla medborgarskap, ett i Syrien och ett i Grekland. Om han hade gjort det hade han inte haft rätt till bidragen. Nu åtalas han misstänkt för grovt bidragsbrott.

-Pettersson säger att det är delvis de svenska myndigheternas fel. Inbördeskriget i Syrien började 2011. År 2012 beslutade Migrationsverket och dåvarande generaldirektör Anders Danielsson att ge syriska flyktingar treåriga uppehållstillstånd, men sedan urartade det, då beslutade Migrationsverket att ALLA syrier skulle få permanenta uppehållstillstånd och rätt att ta hit sina familjer och få samma sociala förmåner som den svenska urbefolkningen. Det innebar att de 8000 syrier som var i landet på tillfälliga uppehållstillstånd fick permanenta och rätt att ta hit familjen, även syrier som inte bodde i Syrien och inte drabbades av kriget passade på, liksom många andra araber utnyttjade flatheten och godtrogenheten, när de som kom hade ”tappat” sina id-handlingar valde Migrationsverket att tro på deras uppdiktade historier.

Mannen ovan är troligen bara en av många tusen, han hade dessutom flyttat från Syrien långt innan kriget började och får troligen behålla sitt uppehållstillstånd trots lögnerna

Januari 2020 – Damaskus, huvudstaden i Syrien och den äldsta, kontinuerligt bebodda huvudstaden i mänsklighetens historia. Exotiskt och vackert, med en blandning av gammalt och nytt, är Damaskus en fascinerade stad. Det är obegripligt att hederliga och arbetsamma syrier flyr till Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Syrisk man med grekiskt medborgarskap fick bidrag och uppehållstillstånd i Sverige

 1. Kattens text innehåller kontentan av problemet . Det är folket , väljarna , vi själva som är problemet . Att välja dessa politiker gång efter annan ! Dessa politiker vi väljer lurar oss var gång . Mvh Sjöström

 2. Vem är längre förvånad över detta och annat när det gäller den fortsatta massimporten av raketforskare till Sverige, landsförrädarna har sedan länge bestämt att det kristna Folkhemmet ska utplånas och ersättas av en s.k fredlig religion vid namn Islam och det är nu bara en kort tidsfråga innan detta är ett faktum, går man 2020 en runda på stan så känns det defintivt inte som man är i Sverige ?
  Man är helt omringad och blir bokstavligen mörkrädd.
  Tack 7 klövern och övriga femtekolonnare.

 3. Det är inte myndigheternas ”fel” att de smörjer alla invällare!
  Felet ligger i att socialdemokraterna har kontrakt med
  muslimerna att Sverige ska bli en islam-stat!

  Läs kontraktet och försök förstå verkligheten!
  Ni famlar i luften!
  Sverige är SÅLT till muslimerna !
  Sverige måste underhålla muslimerna!
  Muslimska kvinnor har bara till uppgift att föda barn!
  Så länge de föder barn behöver de inte arbeta!
  De lever på bidrag från Sverige!
  – och hela släkten måste få bidrag!

 4. Hur kan en myndighet som migrationsverket vara så naiva godtrogna och verklighets frånvända, fakta resistens verkar inte fungera. sparka alla aktivister som reglerar efter Känslor och anställ folk som följer ett regelverk. detta är ju parodi hur vi matar alla ”gökungar” kan man åka på Semester till landet man påstått man flytt ifrån då borde våran gräns vara stängd för återinträde och en saftig Faktura för alla Bidrag mm man åtnjutit under vistelsen i vårt land till bubblan sprack bör skickas till fuskarna

 5. Det anses ju kränkande att kolla upp de uppgifter bidragssökande lämnar, enligt pk folket.
  Vi måste ju lita på allt de säger, eller????
  S k utsatta är så sköra att man inte får ifrågasätta något de säger.
  Dessutom är vi ett rikt land enligt pk, så lite fusk gör inget. Bara att höja skatterna och dra ner lite till på välfärden vi byggt upp.

 6. Hade vi inte försörjt 100 tusentals parasiter år efter år hade vi måhända haft mera resurser, material och personal för att möta kriser och katastrofer i samhället. Men nu ville man sälja ut välfärden på såväl kort som lång sikt och nu sitter vi här med Svarte-Petter! Moderaterna började sälja ut med Bildt på 90-talet. Persson kanske bromsade en aning. Reinfeldt sålde ut i princip allt och sossarna fortsatte i samma anda.
  Dock är regeringen Löfven mest akut skyldig till den ynkliga belägenhet vi befinner oss i idag. Nästan ingenting funkar i praktiken, inom sjukvården, polisväsen, socialtjänsten etc.
  Det enda som skenbart funkar är en stöddig propagandaapparat där den ena myndigheten efter den andra spyr ut grodor och floskler om ”god beredskap”, ”vi är beredda”, ”vi är rustade” mm.
  Rent jävla skitsnack!
  Vi kan bara hoppas på att Coronaviruset i sig får ta ut sitt livsrum och att det lägger sig, när i värsta fall 1-2 procent av de smittade dött.
  Är inte insatt i andra länders åtgärder men ingen, ingen ska kunna påstå att Sveriges beredskap är god, varken nu eller i efterhand.
  All heder åt all sjukvårdspersonal m fl.
  Död åt folkförrädarna som klippte av våra livlinor för länge sedan.

 7. Det mesta är de svenska ”myndigheternas” fel. Där sitter de sinnessvaga, oanvändbara och politiserade fjantarna, de som inget klarar i verkligheten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: