Stäng

Juholt och SVT:s Agenda

TV4:s politiske kommentator, Marcus Oscarsson, belyser i sociala medier en intervju som SVT gjorde med Håkan Juholt den 8:e mars.

Intervjun gjordes i samband med den internationella kvinnodagen och det faktum att bara Sverige av de nordiska länderna saknat en kvinnlig statsminister. Den som tror att vänstervridna SVT saknar en agenda i sin journalistik ska läsa vidare.

Texten nedan är delvis hämtad från Juholts Facebook-sida, men kopierad rätt av från Oscarssons.

– Jag ger få intervjuer men tackade ja till SVT för att i Agenda på kvinnodagen 8 mars prata om Island och Sverige gällande kvinnligt ledarskap, säger Sveriges ambassadör Håkan Juholt på Island.

Island är med världens första demokratiskt valda kvinnliga president och en nuvarande kvinnlig statsminister ett föregångsland. Men när intervjun startade blev Håkan rejält överraskad.

I en dryg timmes lång intervju återkom istället gång efter gång, i anklagande ton, frågor om mitt personliga ansvar för att Sverige inte haft någon kvinnlig statsminister. Om och om igen med olika anklagande ingångar på samma fråga med två kameror i ansiktet. Jag svarade ärligt och vänligt. Det gick så långt att reportern i frustration över mina svar tog en paus för att samla sig och sedan fortsatte på samma tema, säger Håkan.

– Jag levererade inte reporterns tes och egna story. Därför blev mina svar oanvändbara, säger Håkan som är kritisk till SVT:s agerande.

– Min kritik handlar inte om att frågor är tuffa. Det är jag van vid. Det handlar om att mina svar inte var de som reportern önskade för sitt uppgjorda manus. Det är inget annat än dåligt journalistiskt arbete. Jag välkomnar SVT att publicera hela intervjun oredigerad, på webben som en hyllning till pressfriheten och demokratin. Tilltro till media och dess arbetssätt är ryggraden i en stark, fungerande demokrati, säger Håkan som förklarar att av den timslånga intervjun blev det inte ens 1 sekund i TV-programmet. Bara ca 50 sek på webben.

Juholt betonar att han inte vill skada någon men att han brinner för journalistik som värnar tilltron till demokratin. Han har själv verkat vid tidningen Östran i Småland 1980-1994.

Jämställdhet är en av Juholts profilfrågor på Island. Bl a uppmärksammades hans insatser vid Prideparaden i Reykjavik. Island är dessutom ett föregångsland ang kvinnligt ledarskap vilket gör landet extra aktuellt på kvinnodagen 8 mars.

Men SVT försökte istället få fram något negativt om Juholt kopplat till att Sverige inte haft en kvinnlig statsminister. Att om och om igen ställa samma anklagande fråga med förhoppning om att intervjupersonen kanske någon gång ska säga något ord som kan vinklas till är en riskabel teknik. Ty om en sådan intervju publiceras i sin helhet riskerar medieföretaget att tappa kraftigt i förtroende.

Juholt väntar fortfarande på svar ang sitt önskemål att intervjun publiceras i sin helhet”

 

15 reaktioner på “Juholt och SVT:s Agenda

 1. Lyssnar i bland p å P1, och där är det gott om kjoltyg, och
  där är ett jävla gaggande om USA s president Donald Trump,
  det är tydligen Svårt förd essa kärringar att få under pannbenet
  att han är vald av USA folk och inte vad SVT s personal tycker
  om honom, och allt man får fram är i negativ riktning.

  Trots att det finns ett betydligt mer abgelägnare ämnen, till
  exempel den som styr Sverige, men tydligen enligt SVT så går
  allt som tåget här , trots att alla ser motsatsen,
  Stäng ner SVT o SR eller reformera skiten, det är ovärdigt
  att ha kanaler som är som hämtade av det gamla DDR.

 2. Vad snackar dom om.?..
  Hela regeringen består av fruntimmer, fittmössor, knytblusar och ett par rekorderliga Jon…

 3. Varför förvärra.något som redan är katastrof med något ännu värre?
  Dom kvinnliga statsminister kandidater som hittills föreslagits bla Mona Muslim, Margot W är i klass eller ännu värre än Stefan. L.
  Jimmie åkesson eller ingen alls det finns inget alternativ bland dom sk Svenska politikerna.

 4. Kul att läsa. Det bekräftar min bild av Juholt dvs. en ganska ärlig sosse som Stockholms-PK inte kunde styra som de ville, så ut med Juholt och in med en Kasperdocka istället.

 5. Vad spelar det för roll att Sverige inte haft en kvinnlig statsminister? Kön ska väl knappast ligga till grund för en sådan viktig position.
  Jämställdhet och Prideparaden i Reykjavik?
  Har han betalt för det? Vi får hoppas det är en hobby.
  Dock bra att lampan lyser på det allt mer patetiska SVT.

 6. Sverige styrs av en feministisk maffia med Annie i spetsen följd av Nyamko och Isabella med Steffe i släptåg.

 7. Varför mobbades Juholt ut egentligen, hade han vissa kvaliteer som rimmade illa med kulturmarxismen? Man kommer ihåg de fula (utvalda dåliga stillbilder) bilderna som publicerades på honom med förvridna ansiktsuttryck i dyngpressen (expressen o aftonbladet).

 8. Är det någon som vet vilken av SVT:s pajasreportrar som gjorde intervjun ??

  //Gunnar

 9. De andra nordiska länderna har eller har haft kvinnliga statsministrar. VI HAR EN KÄRRING I BYXOR SOM STATSMINISTER…

 10. ”Agendajournalistik” av den svenska modellen.

  Inte värdigt i ett demokratiskt land.

  Har alltid tyckt att Håkan Juholt, är en av få uppriktiga sossar.

 11. Köpt av bankmaffian ? Där faller de flesta ifrån angående den posten . Så är det i min värld , tyvärr . Vilka som äger bankerna vet vi . Mvh Sjöström

 12. Jag bryr mig inte om statsministern är kvinnlig eller manlig inte heller om ålder eller hudfärg.
  Bara vi får någon med förstånd och sunt förnuft. Inte heller köpt av bankmaffian.

  1. Finns inte. Så fort folk kommer upp i rang blir dom inkallade till Bilderbergergruppen för att avsäga sig allt utom gruppens styrning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: