Stäng

Hur går det med fredagsbönen?

EPIDEMI. Regeringen beslutade den 11 mars om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att försöka begränsa spridningen av coronaviruset. Regeringen använder möjligheten i ordningslagen (2 kap. 15 §) att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar om det är nödvändigt för att motverka en epidemi. Förbudet meddelas i en förordning.

Det var lite ordning på Tintins tid. Då var araberna i öknen och inte i Malmö. Vi kanske ska skicka Dupondtarna till moskéerna, de är lite vassare än Kling och Klang.

Förordningen innebär att det, från och med torsdag 12 mars och tills vidare, i hela Sverige, utom och inomhus, blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Förbudet gäller tills vidare.

Som allmänna sammankomster räknas bland annat demonstrationer, föreläsningar, sammankomster för religionsutövning, teater- och biografföreställningar samt konserter.

Som offentliga tillställningar räknas bland annat idrottsevenemang, danstillställningar, marknader och mässor.

Straffet för att bryta mot förbudet är böter eller fängelse i högst sex månader, enligt 2 kap. 29 § ordningslagen.

Regeringen 

-Pettersson undrar om förbudet gäller de stora moskéerna som finns i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö? Eller får muslimerna ett undantag med hänvisningen till sharialagen?

För övrigt anser jag att alla moskéer som är finansierade av utländska, islamiska intressen, som inte följer svenska lagar om jämlikhet och demokrati och som uppmanar till radikalisering ska stängas och bidragen ska dras in.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Hur går det med fredagsbönen?

 1. Om 500 personer samlas på en plats så är det inte så stor risk att drabbas av coronaviruset tydligen. Om 501 personer samlas så blir det plötsligt en risk ! Det är ett lika idiotiskt och dumt och naivt påfund så man tror inte sina öron.Men det mest korkade för dagen var nog uttalandet från ( gissa vem ) att Stockolms lokaltrafik inte var ett högriskområde ! Den mannen har nog aldrig åkt tunnelbana.Folk hostar rakt ut,nyser och snörvlar och torkar sig under näsan hela tiden.Sedan avslutas resan med kladdande av snor på säten och ledstänger.Det gott folk är inget högriskområde enligt den numera rikskände epidemiologen !!

 2. Jimmie sitter inte i regeringen regeringen , tyvärr . Chef över FN ? Icke FN skall läggas ner . När var islam i närheten av 1400 – talet ? Det är 1400 år sedan denna svulst skapades . Gör islam till ett undantag då försvinner islamister ( muslimer ) . Några kommentarer av övrig text här , ursäkta min negativa ton . Mvh Sjöström

 3. Hur det går med Fredagsbönen bestämmer naturligtvis Mussarna själva, inte regeringen !
  Svensk lagstiftning gäller bara etniskt äkta infödda svenskar.
  Alla importerade raketforskare har ju fått ett rasistkort att vifta med om det inte passar av den landsförädiska 7 klövern vid ankomsten till världens största socialbyrå Sverige.

 4. Nu har jag lyssnat på jorden i särklass mest idiotiska individer och inte fattat ett enda ord av vad dom dillar om. JIMMY ÅKESSON SOM STATSMINISTER, han är den enda människan i Sveriges regering som talar Svenska.

 5. Varför skulle Muslimer rätta sig efter det, när dom skiter fullständigt i andra lagar och bestämmelser, dom rättar sig bara efter vad en påhittad gubbe lär ha sagt för flera hundra år sen,, och Svenska myndigheter är för fega att upplysa deras talesmän om vad som är tillåtet och inte!

  1. Vänta tills dom kommer ikapp oss människor i kalendern. Alltså från 1400 talet till 2000 talet, då kanske dom vaknat.

 6. Han har rätt igen Pettersson. Han borde bli hälsominister eller varför inte statsminister. Nej han borde bli chef över FN.
  Det är klart som korvspad att det är den stora befolkningsökningen som är den största orsaken till virusspridningen.
  När djur av en viss art blir för många drabbas de av sjukdomar så att stammen återställs till naturlig nivå. Det samma gäller med växter inom jordbruket. Ensidig växtodlingarna skapar sjukdoms och insektsangrepp.
  Var kommer muslimerna in i detta då? Ja, de har ju som strategi att ta över jorden med att skaffa många barn. De står nog för det största befolkningsökningen. Begränsa islam så får vi en mindre sjuk värld.

  1. Det är inte bara muslimer (först och främst MENA-länder) som förökar sig som kaniner, utan också befolkningen i Afrika, Indien och Kina. Varför införde Kina på 70-talet barnbegränsning ? Trots det finns det några mld kineser !!!!

 7. Den här SVAMMELPETTER som går omkring och kallar sig STATSMINISTER har ingen som helst aning om vad han talar om. Jag som är bilmekaniker vet mer om atomenergi än vad han vet om politik.

 8. Det är självklart att inte muslimer skall rätta sig efter Svenska lagar eller andra lagar på jorden eftersom dom kommer från en annan planet som inte har några lagar. Om dom vill dö i corona så gör dom det oavsett vad människorna säger.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: