Regeringen inför ny lag för att undvika ekonomiskt kaos och arbetslöshet

ARBETSMARKNAD. Regeringen går inom kort fram med ny lagstiftning för att inte coronavirusets spridning ska orsaka samma ekonomiska kaos som finanskrisen gjorde 2008. Det skriver företrädare för regeringspartierna S och MP samt samarbetspartierna C och L i en debattartikel i Aftonbladet.

Finansminister Magdalena Andersson. Bild av Socialdemokrater. Licens CC BY-NC-ND 2.0

Den nya lagstiftningen innebär att så kallat korttidsarbete införs och syftar till att förhindra stora varsel. I stället för att en anställd måste sägas upp, till följd av att företag till exempel drabbas av minskad export, ska personens arbetstid och lön kunna sänkas. Kostnaden ska delas av staten, arbetsgivaren och den anställde.

”Behovet av den här lagstiftningen är tydligt och arbetet har pågått en längre tid med att utvidga systemet för korttidsarbete”, skriver Magdalena Andersson (S), Emil Källström (C), Mats Persson (L) och Per Bolund (MP).

-Pettersson läser ”Erfarenheterna från 2008 visade på behovet av ett robust system för korttidsarbete”. Alltså redan tolv år efter att behovet uppstod kommer ett förslag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Regeringen inför ny lag för att undvika ekonomiskt kaos och arbetslöshet

 1. Regimen försämrar arbetsrätten med Corona-viruset som ursäkt.

  Var är alla fackförbund???

 2. Se där, det röda har blivit lila och går allt mer mot blott. Han vill nog samarbeta både med moderaterna och Sverigedemokraterna efter nästa val Löfven.

 3. Är det Manna från himmeln hon pekar och försöker få ned till den
  hårt ansträngda kassakistan? Jo JO det kostar att vara en humanitär stormakt!

 4. Denna stolleregerings baktanke är säkert att när man väl sänkt lönerna så kommer det aldrig finnas någon anledning att återställa dom. Vi ska tydligen bli fattigast i europa.

 5. Och ytterligare ett system med generösa skattepengar som våra ’kära’ nysvenskar lär sig utnyttja samtidigt som det blir sämre och sämre för pensionärer och de som bor på landsbygden

 6. ”-Pettersson läser ”Erfarenheterna från 2008 visade på behovet av ett robust system för korttidsarbete”. Alltså redan tolv år efter att behovet uppstod kommer ett förslag…”

  Trögtänkta som vanligt ! 12 år!!! 🙄

Kommentera