Stäng

7 meter snö i Norge, det mesta på 20 år

VÄDER. Det har gått decennier sedan det har varit så mycket snö på glaciärerna i södra Norge. På flera platser är snödjupet 7 meter enligt Jostedalsbreen National Park på Facebook.

Jostedalsbreen_nasjonalpark. Facebook

Tidigare i veckan mätte Statkraft snödjup vid Jostedalsbreen i Luster, det är över 20 år sedan det var så här mycket snö. Det är väl över det normala, även mätningar vid Hardangerjøkulen vittnar om en mycket snöig vinter och det är några månader kvar på vintern så det hinner komma mer.

-Pettersson säger som vanligt, värme och torka är klimatförändringar och visas i media. Kyla och snö är väder och visas inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 reaktioner på “7 meter snö i Norge, det mesta på 20 år

 1. Mildare klimat leder till fler lågtryck som leder till mer nedbär, dvs mer snö såpass högt. Det milda klimatets effekter syns tydligt på trädgränsen som nu kryper uppåt. Jämför man bilder idag med bilder på 80-talet är skillnaden påtaglig. Det pågår en oomtvistlig förändring av klimatet. Dags att vakna och böja ta del av vetenskap. Lite källkritik är ju inte dumt det hellre när man först håller på!
  /Stugägare på norska högfjället

 2. Märkligt att en så extrem vinter med sju (7) meter snö,inte rapporterats i Abzurdska medier.
  Nog borde detta ha kunnat nämnts i någon liten notis,mellan Koran-viruset,och Corona-viruset !

 3. Vel. Om man kan litt om kulde og mildvær, så ville man visst at det gjerne snør mye mer i -2 enn -20 grader. Jeg hadde gleden av å bo i arktis en periode. og der var det mye kaldere enn her og mye mindre snø. Men dette er vanskelig og krever litt ekstra 😀

 4. Ja där ser man vad den globala uppvärmningen förorsakad av co2 utsläppen kan ställa till med.

  Alla som tror på att Greta vet vad hon pratar om räcker upp en hand;
  Alla som tror på att Isabella vet vad hon pratar om räcker upp en hand.
  Alla som tror på att den övriga patetiska samlingen av miljöexperter vet vad dom pratar om räcker upp en hand.

  Hmmm… Det var inte många. Runt 4% och ’going down’.

  Man får vara tacksam för det lilla.

 5. Kul med ungdomar som sätter sig in i natur, miljö och klimatfrågan på rätt sätt. Genom att studera de vetenskapliga fakta som finns och dra slutsatser utifrån det. Samtidigt skriva och redovisa allt detta tyckande, på eget hand.

  Lite imponerande att lyssna på denna tjej,Naomi Seibt, som är en ”klimatrealist” och inget annat. Som dessutom inte heller skrämmer upp barn och vuxna.

 6. Nu blev det tyst på SMHI – dom som sköter och bestämmer
  Sveriges väder.
  Hen Holm-nånting ligger väl kvar i sängen – ”Oh, det var nära
  Vasaloppet, puuhhh”!
  Men som flugfiskare går det som alltid att, också i år, njuta av
  ett härligt älvfiske i rent frisk Norskt vatten.

 7. Det kan inte vara sant, säger förmodligen den svenska klimatmaffian med sin flickledare i spetsen.
  Men det är skönt att höra för nu kan Norge producera mer el och vi importera, allt i akt och mening att kunna ta beslut om mer kärnkraftsnedläggning här i Absurdistan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: