Fuad Ali döms till tolv års fängelse för mord, med rabatt på rabatten får han sitta åtta år

BROTTSLIGET. I somras, 3 juli 2019, sköts rapparen Rozh Shamal, 23, ihjäl under hundpromenaden i Blackeberg. Nu har Fuad Abdulkadir Ali, född 1999, dömts till tolv års fängelse av Solna Tingsrätt för att ha skjutit ihjäl Shamal med sju skott i i huvudet och bål. Shamal avled på platsen. I januari 2018 mördades Rozh Shamals storebror. 

Fuad Ali, dömd för mord. Foto: Polisen

 

Ali döms även för grovt vapenbrott eftersom han två dagar efter skjutningen återvände till brottsplatsen, hämtade mordvapnet och transporterade det till en kvinnas bostad i Vällingby. Kvinnan (Musa) döms för vapenbrott till fängelse i tio månader och en vän (Mustafa) till Fuad Ali döms till två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott och skyddande av brottsling.

I ett uttalande säger domaren i målet, rådmannen Lena Klintefall, att mordet var “en ren avrättning” och att den nu dömde mannen, som var 19 år när brottet begicks, hade dömts till 18 års fängelse om han varit 21 år eller äldre.

-Pettersson räknar, Ali döms till 12 år för ett brott som var “värt” 18 år för att han bara var 19 när han avrättade Rozh Shamal. På dessa 12 år får han sedan 1/3 ordinarie rabatt och är ute efter 8 år. För ett straff värt 18 år, fattar ni!

Rozh Shamal, avrättad. Bild Privat

TIDIGARE 2019-07-13. Vilket Sverige vill du ha, Stefan Löfven?

BROTTSLIGHET. Ingen ska behöva begrava sina barn. Vi vet alla att det inte spelar någon roll om barnet är fem, 23 eller 43 år. Stefan Löfven, vilket Sverige vill du ha, skriver pappan till Rozh Shamal, 23, som mördades i Blackeberg den sista juni. Förra året mördades hans andra son, Rozh Shamals storebror.

Expressen Debatt

Stefan Löfven, vilket Sverige vill du ha?
Vi som Rozh föräldrar kräver att du, Stefan Löfvén, ser till att våldet stoppas NU. Vår sons mördare måste få ett straff. Hur ska vi kunna ha ett fungerande samhälle om mord på öppen gata inte ska straffa sig? Om man inte ska kunna gå ut med sin hund i sitt eget bostadsområde.

Dessa frågor ställer vi till dig Stefan Löfven, vilket Sverige vill du ha? För oss är det för sent nu. Två söner har gått förlorade och nu finns det inte längre någon mer hjälp att be om. Men för de andra föräldrar som vänder sig till samhället, till socialtjänsten och till polisen. För dem är det inte för sent.

Något måste ändras, annars fyller vi våra gravplatser snabbare än vi hinner med. Ingen ska behöva begrava sina barn.

Av Rozh Shamals pappa som har förlorat två söner i olösta dödsskjutningar.

-Pettersson säger att Stefan Löfven har ett ansvar men det har även Rosh Shamals pappa, det är han som uppfostrat sina söner. Alla kriminella som skjuter, eldar bilar, kastar sten, säljer knark med mera har haft chansen och gå i skolan på skattebetalarnas bekostnad och skaffa sig utbildning och arbete. Det är föräldrarnas ansvar.

Pappa Shamal, vad har du gett din son för värderingar, varför gillade ni er sons musik som handlade om vapen, pengar, bilar och våld? Varför sätter du och andra pappor inte stopp för era söners livstil i “orten”.

Rozh Shamal – Dras till problem

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fuad Ali döms till tolv års fängelse för mord, med rabatt på rabatten får han sitta åtta år

 1. Nu är det förbanne mig hög tid att återanvända det definitiva straffet för dem som avsiktligt och planerat tagit livet av någon, liv för liv. Dessutom måste vi ändra inställning från att skona de som utvisats bara för att de eventuellt ska dömas till straff då de återvänder till sitt ursprungsland. Det är ju inte den ärliga och hårt arbetande befolkningen i Sverige som felat och ska därför inte behöva bära bördan.

  • – men bästa ”gamgubben”!

   Du missar att så länge kontraktet med muslimerna gäller kan inte riktiga straff utdömas för muslimer!

   Vi måste först få de ansvariga för kontraktet,
   inklusive SÄPO att bli granskade och dömda
   innan muslimska brottslingar kan dömas rättvist!
   //age

 2. Nej det blir inte så lång tid på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell för denna och naturligtvis på sikt lönssamma kriminella parasit som stannat i utvecklingen !

Kommentera