Högbyskolan på Gotland utreds av JO


DEMOKRATI. Högbyskolan är en grundskola på Gotland som omfattar förskoleklass, årskurs 1-9 och fritidshem. Skolan har cirka 320 elever. Justitieombudsmannen utreder att Högbyskolans rektor skrev till vårdnadshavare att elever burit Sverigedemokraternas logga ”på ett provocerande sätt”.

Elever hade tröjor, kepsar, ballonger och nyckelband med partiets logga som de fått på Hemse stortorgdag, och det gjorde att andra elever och personal tog illa vid sig enligt rektorn Vicky Lindeborg.

”Jag vill uppmärksamma er vårdnadshavare på detta och be er att föra ett samtal med era ungdomar. Alla har rätt till sina åsikter, men det är viktigt att eleverna känner till vad de faktiskt bär för symboler och utstrålar med dem”, står att läsa i utskicket från rektorn.

Efter en anmälan hösten 2019 har JO tagit initiativ till att utreda hur barn- och utbildningsnämnden i Region Gotland säkrar yttrandefriheten och om de varit sakliga och opartiska.

Sveriges Radio…

-Pettersson misstänker att rektor Lindeborg inte skrivit ett sådant brev om eleverna burit symboler för något annat parti. Lindeborg är ännu ett av många tusen exempel på att det inte hjälper att byta ut regeringen, mängder med tjänstemän i stat och kommun är politiserade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


13 responses to “Högbyskolan på Gotland utreds av JO

 • Nils Dacke

  Rektorn menar egentligen, ”alla har rätt till sina åsikter så länge de har samma åsikt som mig, eftersom jag tillhör de goda och har rätt värdegrund”. Alltså ungefär samma som i gamla DDR och Sovjet.

  Gilla

 • Bajen666

  Sparka denna rektor hårt i arslet….och ifrån jobbet på skolan.

  Kan garantera att Hammaren och skäran icke hade fått några som helst konsekvenser från detta stolpskott till rektor.

  Gilla

 • Kenvik

  Efter mer än 30 år som lärare så blir jag väldigt upprörd när en rektor lägger sig i elevernas åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Skolan skall ju verka för allas rätt till egna åsikter och verka för ett demokratiskt samhälle utan politisering. Kanske rektor skulle behöva en ensamlektion i socialdemokraternas smutsiga och odemokratiska historia. Men hon är väl inte mottaglig för en sådan pedagogik för hon har väl ett rött öga mitt i huvudet.

  Gilla

 • ponnsan62

  Är det demokrati?
  Tycker rektorn kan komma naken till skolan.

  Gilla

 • gamgubben

  Det ligger mycket i vad rektor skriver om de följs kommer heller inga religiösa symboler att tillåtas. Skolan ska vara neutral, även så elever.
  Läs och tänk innan ni slänger er på, tumme ner. Om inte, vi SD’are tål det.

  Gilla

 • Tore

  Åhh självklart en kvinnlig rektor.
  Kanske en liten 35årig pojke från Iran i sängkammaren.

  Gilla

 • ossie

  Hade de kommit med MP eller S märken hade de nog fått bättre betyg.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Vi hade en knapp med svensk-sydafrikanska vänskapsförbundet och flaggorna korsade. Det var bara för att retas. Att ha andra loggor retar upp dem.
  Vi behövde ingen JO till hjälp. Vi bar ut rektorns alla möbler i korridoren. Den dagen då vi kom först till skolan, nån snodde nyckeln från vaktmästarns olåsta bås.Då fick vi stopp på rödfärgningen. Vi gick från lektionen på samhällskunskapen. Sabbade en utvärdering då skolinsp kom på besök
  När FNL tåget gick sin vanliga väg stod vi på tredje vån öppnade fönstret på Karlavägen, skvätte champagne ner på dem. Vi skanderade FNL go to hell, Nixon och Geijer satans lakejer. Asfaltera, gör landningsbana för B 52 orna.
  Vi tyckte inte det så mycket men vi var less på dessa marxister som dyrkade Mao och Ho Chi Minh.
  Samma rödgardister då som nu. SVT barnprogram tecknat. Sprätten satt på toaletten och torkade sig med tusenlappar medan folket svalt. Sprätten i hög hatt och frack på muggen naturrenligt tecknat.
  Det är de som styr Sv nu, de sticker alltid upp sitt röda nylle.
  Jag hade haft MAGA keps på mig nu.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Rektorn, det kan ha hjälpt att vi hittade porrblaskor i en låda. Att en kompis var på charter och såg rektorn i poolen med några underåriga barn…
   Skaffa hållhakar på rektorn! Lättare nu än då.
   De rular nu, det är de som ska vara rädda. De ska pressas ut ur sina fina kontorsrum och tvingas möta eleverna med sina märken. Begär stormöte i aulan, kom förberedda!

   Gilla

 • niblic

  Har en tant varit Ledarinna för en grupp Unga Örnar så
  kvalificeras en slik hen med en kompetens motsvarande en
  gammal lektor. (Lön efter skatt ca. 40.000)

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Ytrande frihet,allas lika värde ,vad fan har det tagit vägen?Värdegrund svetsarn när skall du avgå???????

  Gilla

 • E Saveljev

  Infiltrationen är enorm genom tillsättande av högre tjänster på grund av partibok

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: