Lamotte och hans skyddsväst


BROTTSLIGHET. I onsdags besökte journalisten Joakim Lamotte Trollhättan, där bar han skyddsväst. Det har flera personer raljerat över skriver Joakim på Facebook.

Jag har alltid respekterat Magda Gads arbete och blir därför något förundrad när hon i en rad inlägg raljerar över att jag bar skyddsväst i Trollhättan.

Skillnaden mellan mig och henne är jag är måltavla till hundra procent i Kronogården. Så är inte fallet när hon befinner sig i Afghanistan. Dessutom känner hon inte till varför jag bar skyddsväst.

Efter att jag offentliggjorde att jag tänkte åka tillbaka till Kronogården kontaktades jag av polisens personskyddsgrupp. De berättade att hotbilden mot mig var massiv och ansåg att jag behövde deras skydd. Det finns helt enkelt personer i Trollhättan som skulle döda mig om de fick chansen. Och poliser som kontaktade mig ansåg att jag borde ha skyddsväst för min egen säkerhets skull.

Under onsdagen hade jag, på grund av hotbilden, minst fyra livvakter från polisen runt mig från det att jag åkte in i Trollhättan tills att jag lämnade staden. Utöver dessa livvakter kryllade det av kravallutrustade poliser och polishästar i Kronogården. Man hade även satt in helikoptrar som cirkulerade över området. Detta stärkte ytterligare min uppfattning om hur stor hotbilden var. Dessutom har jag egna källor i Kronogården som starkt avrått mig från att återvända med tanke på vilka som är ute efter mig.

Sannolikt är det farligare för mig att vara i Kronogården än för Magda Gad att befinna sig i Kabul, men tack vare polisen gick rapporteringen bra och jag åkte direkt till SVT:s sändning i en annan del av staden, tog av mig jackan och gick in i sändning med skyddsvästen på, följd av fyra livvakter.

Visst hade jag kunnat ta av mig den, men hade bestämt mig tidigare för att behålla den på tills jag lämnade Trollhättan. Lokalen var trots allt fylld med folk från Kronogården som hyste agg mot mig och vissa figurerade även i straffregistret. Och om någon galning skulle ta sig in i lokalen skulle jag vara den första som blev skjuten.

Jag hade lovat min familj att komma hem helskinnad från Trollhättan och rustade därför för värsta tänkbara scenario, samtidigt som jag hoppades på det bästa.

Och om det nu var så ofarligt, enligt Magda Gads logik, så kunde väl poliserna och vakterna i och utanför lokalen också ta av sig sina skyddsvästar? De var ju inte i en krigszon?

Efter sändningen började givetvis hånen hagla i sociala medier. Alexandra Pascalidou, vänsterdebattören Henrik Arnstad och Annika Strandhäll som annars ofta gråter ut om nätmobbning kastade de första stenarna, ivrigt påhejade av den svenska journalistkåren och politiker som exempelvis Annie Lööf. Jag vet inte, men tror att ingen av dessa människor skulle vilja byta hotbild med mig, som ofta handlar om hur min fru och mina döttrar skall våldtas och dödas.

Dessutom undrar jag om det inte vore lämpligare att diskutera sakfrågan än vad jag hade på mig. Debatten borde väl handla om varför samhället låter kriminella styra vissa områden i Sverige?

I Kronogården har det gått så långt att PRO-föreningen måste ha skottsäkra glas. Tycker Magda Gad, Strandhäll, Pascalidou, Arnstad med flera att det också är någon att skratta åt?

Kanske var det onödigt av mig att stå med skyddsväst i debatten, men vad spelar det för roll? Det är absurt att debatten nu handlar om mitt säkerhetstänk, men som vanligt gör vissa allt i sin makt för att förskjuta fokus till allt annat än de verkliga problemen.

Det är sorgligt, men handlar sannolikt om att de har slut på argument.

För egen del hade jag bestämt mig för att åka Kronogården i onsdags med eller utan poliser, men vill ändå passa på att tacka polisen som inte lät de kriminella vinna den här gången. Tack vare polisens insats vågade sig de annars så kaxiga killarna i Kronogården inte ut och starta upplopp. De är i själva verket fega stackare som jagar i flock och backar så fort de hamnar i numerärt underläge.

Dela gärna och ha en fin helg!

Joakim Lamotte

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Lamotte och hans skyddsväst

 • Rädd

  Varje människa bestämmer själv hur han skall skydda sig.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Var det någon som inte fattade att det var polisen som satt på Lamotte västen? De är liksom inte lagliga att inneha eller bära för vilka privatpersoner som helst.

  Om Arnstad inte hade menat att håna Lamotte hade hans tweet kunnat tolkas som ett hejdlöst roligt satiriskt inlägg.

  Gilla

 • Christer

  Strandhäll , Paskalido och några till ur intelligentian visar hur det blir när käften är snabbare än hjärnan .

  Gilla

 • ponnsan62

  Tack Lamotte för att du finns!

  Gilla

 • Kulan

  Strandhäll make orkade inte heller med henne stackarn….

  Gilla

 • Dissidenten

  Faran för Plaskelido, Henrik byfåne, minister Blondie mfl, är att dom så småningom riskerar att hamna i samma situation som Lamotte om den offentliga debatten bara går ut på smutskastning. Det här landet har spårat ut fullständigt.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Basta sattet att visa hur farligt varat lilla land har blivit My hat to you Joacim

  Gilla

 • Opeter

  Det vore väldigt tacksamt om herr Arnstad använde en sådan rustning 24h alla dagar i veckan . Det skulle förbättra hans utseende stjärnstop mycket !!!!!

  Gilla

 • Tony

  Plaskalidou är som hon är, det har aldrig kommit ett vettigt
  ord ur käften på henne, och Bimbon som varit minister
  likaså, Annie Lööf borde stänga igen matintaget eftersom hon är en stor del av det vidriga samhälle som växt fram på grund av hennes och resten av regeringens sjuka politik.!

  Gilla

 • Maurice

  Lamotte är verklighetens man. Alla dessa vänsterflum PK människor går runt med sina skygglappar och gör allt för att hålla sin ideologiska linje. Den enda sanningen i deras sjuka värld.
  Heja Lamotte!

  Gilla

 • Inger

  Annika Strandhäll, du har inte skyddsväst, men du har livvakter som vi skattebetalare står för. Borde inte du ha annat att tänka på än att håna Lamotte?
  Ni borde skämmas Pascalido, du och Arnstad med flera som så ofta ondgör er över troll på nätet, men det är kanske att begära för mycket.

  Gilla

 • Maya

  Herr Arnstad verkar ha många skruvar lösa.Utomordentligt infantilt hån.Man blir lika förundrad varje gång den självutnämnda pk eliten beter sig som dom värsta vänstertrollen på nätet.Vuxenmobbning verkar ha blivit en populär företeelse bland dessa yrkesfånar.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Lamotte är en riktig karl . Mer behöver inte sägas om honom . Vad hans belackare gäller så finns det mycket att säga . Jag avhåller mig från att lägga energi på dessa dilletanter . Kör hårt Lamotte . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Fjölet

  Det roliga är att jag har aldrig hört Lamotte till att sänka sig att kasta skit på invandrarna, men därimott ifråga sätta kriminella och brottslingar, så vad alla medie personer får att han skall vara nedlåtande
  ja det förstår jag inte alls
  Absurt vad folk kan vända på steken utan att det finnes fog för detta!!!

  Gilla

 • ossie

  Riksstolpskottet Strandhäll är ute och gör bort sig igen. Hånar Lamotte. Man börjar mer och mer förstå varför hennes gubbe tog sig av daga.

  Gilla

 • Nisse

  Henrik Arnstad är ett solklart bevis på misstaget att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige.

  Gilla

 • Bajen666

  RESPEKT Joakim Lamotte fortsätt med dina reportage och skit i PK-dårarna.

  Västen var inte bara livnödvändig den fick även många Svenskar att begripa hur jävla kört det är i bland annat Kronogården med alla IQ-befriade blattar.

  Gilla

 • nosferatu

  Apropå Arnstad och skyddsvästar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: