Saudiarabien stoppar resor till Islams heliga platser på grund av Coronaviruset


UTRIKES. Saudiarabien stoppade idag resor till islams heligaste platser i rädsla för att epidemin med corona-virus ska sprida sig, under den årliga årliga pilgrimsfärden Hajj som varje frisk vuxen muslim som har råd är förpliktigad att göra. En åtgärd som kommer när Mellanöstern har över 220 bekräftade fall av sjukdom.

Kaaba i Mecka. CC licens 

Saudiarabiens extraordinära beslut hindrar utlänningar från att nå den heliga staden Mecka och Kaaba, den kubformade strukturen som världens 1,8 miljarder muslimer ber mot fem gånger om dagen. Även resor till profeten Muhammeds moské i Medina är inställda. 

Epicentret för sjukdomen i Mellanöstern verkar vara vara i den heliga shiitiska staden Qom i Iran. Sjukdomsutbrott har alltid varit ett problem kring hajj. Det tidigaste registrerade utbrottet kom år 632 när pilgrimer drabbaes av malaria. Ett kolerautbrott 1821 dödade runt 20.000 pilgrimer. Ytterligare ett kolerautbrott 1865 dödade 15.000 pilgrimer och spriddes sedan över hela världen.

Läs mer på Times of Israel…

-Pettersson noterar att mussarna inte litar riktigt på att bönerna till Allah fem gånger om dagen ska skydda dem…

I Saudiarabien syns vad muslimerna menar med mångkultur och samexistens

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


8 responses to “Saudiarabien stoppar resor till Islams heliga platser på grund av Coronaviruset

 • blabarisen

  De har ju MERS med……..hemligaste sjukdomen i sverige……

  MERS (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus – MERS-CoV)

  Allt mer data talar för att kameler och dromedarer är källa till smitta. Andra smittvägar kan inte uteslutas då virus överlever länge på ytor och har påvisats i avföring. Seroprevalensenbland kamelskötare är högre än i övriga befolkningen och subkliniska fall kan sprida smittan vidare. Fler män än kvinnor har insjuknat. Fram till maj 2019 har drygt 2300 fall rapporterats varav drygt 800 avlidit.

  Smitta kan ske mellan människor, fr a genom droppsmitta.

  https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5772

  Gilla

 • Kalle Bergström

  Nån som har sett Alah? Nej, han stack för ett tag sen. Hans land har stängt. Han drog iväg. Corona…..jobbigt när man ska erövra världen, liksom motstånd.
  Kanske kommer tillbaka när det är lugnt.

  Gilla

 • rune

  ”Saudiarabien stoppar resor till Islams heliga platser på grund av Coronaviruset.”

  Lite synd,faktiskt. 😈

  Gilla

 • Bajen666

  Mmm då lär väl upplopp och kaos uppkomma som vanligt när dårarna inte kan tillbe sin sagofigur.

  Gilla

 • Tanten

  Irans hälsominister!! har smittats av viruset!!

  Gilla

 • gamgubben

  Äntligen ett riktigt bevis på att de inte är muslimer med den rätta tron. Hade de haft den så skulle de ju förlitat sig på att den, store ende sanna guden, skulle skyddat dem. Eller har de insett att de har misshagat guden som är densamme som för de kristna, genom sina illdåd och oresonliga uppfattning att det endast är de och ingen annan som har rätt till allt och ingen annan.

  Gilla

 • ståfräs

  Ber muslimerna så har dom 100% skydd! Jag lovar det med garanti! Annars är Ni inga rättrogna för bara icke muslimer drabbas ju!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: