Socialstyrelsen: Sverige klarar 1.400 vårddygn 


SJUKVÅRD. Den svenska Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten har i en ny gemensam rapport konstaterat att sjukvårdens personliga skyddsutrustning räcker i cirka 1.400 vårddygn, rapporterar Sveriges Radios Ekot. 

Coronavirus, Wikipedia

Ekot har sökt alla regioner i Sverige för att fråga hur deras beredskap ser ut vid ett eventuellt coronautbrott.

Flera säger att det är känsligt att tala öppet om deras lager ur säkerhetssynpunkt. Vissa ansiktsskydd och munskydd har dock redan börjat restnoteras av leverantörer. Samtidigt säger flera regioner att genom att ställa om sjukvården skulle man nog kunna vårda fler än de 1.400 vårddygn som lägesrapporten kommit fram till.

-Pettersson säger att det är ett hån att socialminister Lena Hallengren (S) tillåts ljuga om att vår beredskap är god. 1.400 vårddygn är att 100 patienter i 14 dagar var! Dessutom är det svårt att beställa sjukvårdsmaterial, eftersom inköparna köper där det är billigast, alltså i Kina och inte har någon reservplan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Socialstyrelsen: Sverige klarar 1.400 vårddygn 

 • observatör

  Mycket bra ansiktsskydd finns på byggmarknader – t,ex, Bauhaus, K-Rauta, Hornbach och andra. Om de inte är slut där också.

  Gilla

 • messkalle

  Senaste nytt från Kalifornien, Trump kommer hålla ett tal idag klockan sex om CDC. Center of Dease Control och från en välinformerad källa i vita huset gäller det COVID-19
  https://www.msn.com/en-us/news/us/san-francisco-declares-state-of-emergency-over-coronavirus-heres-what-that-means/ar-BB10qPac?ocid=spartandhp

  Gilla

 • Stenbock

  Det positiva med nya hysterin kring årets vintersnuva är att Greta,och hennes gelikar kommer i skymundan,en tid framöver !
  Åter ett bevis för att något ont alltid bär,något gott med sig….

  Gilla

 • Katten

  Per Albin var inte så fel på det Sozzarna samarbete Hitler vänster ideologi passa som hand i handske

  Gilla

 • Grune

  Den SÅ KALLADE regeringen som finns i Sverige och som är lika bra som alla andra regeringar som funnits i Sverige de senaste 2000 åren har sett till att lägga ner sjukvården i Sverige. Jag skulle behöva sjukvård men har inte råd att åka till närmaste sjukhus som ligger utomlands.

  Gilla

  • Dudden

   Den psykvård du behöver tror jag inte är tillgänglig någonstans.

   Gilla

   • Sofia

    Den som inte fattar att denna ”regering” helt ärligt borde gasas med insektsmedlet Zyklon-B (trots att det inte kommer att funka nu heller, vilket kanske en gång för alla bevisar något även för den korkade) är den som ska omhändertas för elchocksbehandling och lobotomering.

    Gilla

 • Kristina

  Men det finns säkert mer resurser egentligen, sjukhusplatser reserverade för ministrar och deras familjer.

  I nöden prövas allas lika värde!

  Gillad av 1 person

 • ståfräs

  Hoppas faktiskt av hjela mitt hjärta att Lena och resten av regeringen drabbas stenhårt av Corona.

  Gilla

 • Thomas

  En bekant till mig från Estland besökte sin sjuka vän på ett sjukhus vid slutet av Sovjettiden. Vännen blev rasande över att han tog med sig en blomma istället för lite mat

  Gilla

 • volse

  Jag tror att 1400 är helt överdrivet, snarare 140 tippar jag. Per Albin Hansson var en lögnare och idiot på sin tid men Löfven är en dum jävla åsna. ”Vår beredskap är god” hette det då.
  ”Sverige har aldrig varit tryggare” heter det nu.
  Socialdemokratin är lögnernas parti.

  Gillad av 1 person

  • gamgubben

   volse! När Per Albin var statsminister var kommunikationen mycket sämre än idag, då fick vi nyheterna på knastriga radioutsändningar Stockholm-Motala på långvåg. Att han uttryckte sig som han gjorde var för att inte skrämma upp folket i bygderna allt för mycket, så någon idiot var han inte. Både Branting och Per-Albin ska inte skämmas ut och inte nämnas samtidigt som dagens fjollor.
   Detta bör gälla oavsett sosse eller inte kommenterar.

   Gilla

  • Sofia

   Men så är socialismen också ljugarnas ideologi. Vad hette han som så insiktsfullt skrev boken ”Om ljugarna och deras lögner” nu igen?

   Gilla

 • Tonymalmqvist

  Ja du, vad månne hända med mänskligheten?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: