S såg det komma, men lät det ske


INVANDRING. Staten, som bestämmer flyktingmottagningens omfattning och försörjningsstödets storlek, samtidigt som den tvingar kommunerna att ta emot invånare som inte är självförsörjande, spelar Svarte Petter med kommunernas ekonomi. Det har varit uppenbart från första början.

Vill inte Stefan veta?

Det finns inget ärligt i bortförklaringar som ”vi var naiva” eller ”vi såg det inte komma”. Signalerna om vad som skulle komma har funnits länge och varit tillgängliga för var och en. Också till och med för den som bara har lärt sig de två första av de fyra räknesätten från lågstadiet (alltså addition och subtraktion).

Inte minst gäller detta dem, vilka inom ramen för vår representativa demokrati, har fått förtroendet att förvalta och leda vår statsmakt och våra offentliga system.

Läs vidare av Thomas Gür på GP.se…

De hånskrattar åt oss. Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “S såg det komma, men lät det ske

 • Tony

  Sosseregeringen går att beskriva med endast två ord ”Noll Koll”

  Gilla

 • ståfräs

  Det är bara att ta några djupa andetag Lena och njuta av ”vården i världsklass” sämst!

  Gilla

 • Kungen

  Hela regeringen borde ÅTALAS

  Gilla

 • Billy Boy

  Löfven och hans ministrars trixande med Sveriges problem har hela tiden varit att desinformera svenska folket. Så även nu med socialminister Lena Hallengrens försäkran att Sveriges beredskap är god för att hantera en stor spridning av det nya coronaviruset covid-19.

  I videon nedan förklarar docenten i företagsekonomi, Jan Tullberg att vi måste göra radikala förändringar av asylrätten mm om vi vill att Sverige ska fortsätta existera.

  Politikerna säger att de har varit naiva. De säger att de nu har kommit till insikt om problemen men hur är det med den saken? Har de lagt om politiken? Nej, antalet uppehållstillstånd ligger kvar på ungefär samma rekordhöga nivå, dvs 120.000 under 2019. De påstår en sak, men gör en annan. Programledare Mikael Willgert (Publicerades den 18 feb. 2020. Speltid 47:47)

  När vi redan har överfullt med problem och brister inom de flesta sektorer i vårt land, ffa inom sjukvården, hur skulle vi då kunna klara av en dödsbringande pandemi.

  Det är lätt för Lena Hallengren att stå på en presskonferens och prata en massa nonsens, som de flesta inte tror på. Om svårt sjuka människor dör i massor i väntan på hjälp från en underdimensionerad vårdapparat, det tror jag den närmast ansvarige ministern Lena Hallengren och hela JÖK-regeringen fullkomligt struntar i.

  Gilla

  • Bettan

   Det här är en av de viktigaste swebbtv intervjuerna jag sett. Jag tycker att jag är tillräckligt arg och faktiskt vansinnigt upprörd men det hjälper inte. Jag talar med min sambo om det här varenda dag. Han håller med men så kommer vi inte längre. Vi sitter här hemma med våra åsikter och insikter. Vi är pensionärer och bor inte i Stockholm så att man kan ju inte gå ut och demonstrera. Det är inte så enkelt att ge uttryck för sina åsikter. Vad ska vi i Sverige göra för att få till en ändring på allt detta elände politikerna skapat?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: