Om Blattarna som byggde Sverige, men glöm inte svennarna…


PROPAGANDA. Blattarna som byggde Sverige är en svensk dokumentärserie vars första säsong består av 3 avsnitt. Serien har premiär på TV4, TV4 Play och C More den 2 mars 2020. Serien är utvecklad utifrån en originalidé av kriminologen Leif G.W. Persson, som också fungerar som programledare för programmet.

Steget Efter

Blattarna som byggde Sverige handlar om den av staten initierade arbetskraftsinvandringen efter andra världskrigets slut och människorna som sökte sig till Sverige för ett bättre liv. I programmet berättar bland annat ett trettiotal kända svenskar om sina erfarenheter.

Leif GW säger att det är hög tid att påvisa detta, inte minst för Sverigedemokraterna. 

Sveriges invandring under 500 år

-Pettersson har inte sett serien men hoppas att GW inte jämför när Pekka och Jorma kom till Sverige för att arbeta med Muhammed och Ahmed som kommer för att inte arbeta och att han inte glömmer svennebananerna. Petterssons familj kom från bondvischan, Mörkö i Södermanlands skärgård, den 6 december 1958 till Oxelösund där farsan började jobba på Gränges Järnverk, idag SSAB. Vi bodde sex personer i en liten trea och det var ingen dans på rosor, speciellt för farsan, mamma var hemmafru. Glöm inte alla hårt arbetande svennar GW, de gjorde det stora jobbet. Nordbor och européer hjälpe till.

På 1950 och 1960-talen hade vi en exempellös tillväxt och stora behov av arbetskraftsimport. Svenska företag värvade folk utomlands och invandringen var i princip fri, jobb fanns men det pratades om att det var gästarbetare som så småningom skulle återvända hem. Det var ett fint ord, en gäst kom, arbetade och åkte sedan hem. Några stannade kvar men de assimilerades och blev så småningom svenskar. Det kallades rekordåren.

Undrar om GW har förträngt år 1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades. Beslutet till dagens kaos togs den 27 februari 1975, då fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

-Pettersson säger att Leif GW Persson borde göra en TV-serie om hur ett etniskt, homogent och tryggt samhälle förstördes av socialister och medlöpare medan folket hölls ovetande.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter med tanke på dagens opinionssiffror.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Om Blattarna som byggde Sverige, men glöm inte svennarna…

 • Inger

  Visst har vi fått hjälp att bygga Sverige, men det var av civiliserade och .bildade människor från södra Europa, som dessutom försörjde sej själva De som kommer hit idag kan man knappast räkna dit. De är här för att råna, bränna ner, våldta, döda oss och förgöra hela Sverige. Det vore bra för G W att veta det.

  Gilla

 • ponnsan62

  Själv tycker jag gw är en skitstövel..
  Lever på en räckmacka..och tror han vet och kan allt !
  Hur kan man lysna på en sån som aldrig tittar någon i ögonen..
  Falskspelare kallas det!

  Gilla

 • Erik

  Satt inte GW och gungade nervöst på stolen i gårdagens Brottsjournalen? Detta då de avhandlade Krister Peterssons kommande avslöjande om Palmemordet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  TV4:as numera egna PK-G.W !

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Pettersson!
  Att Palme inte ville ta emot människor från Vietnam kan ju bero på att de som flydde därifrån flydde kommunismens härjningar, alltså människor med konservativa värderingar.
  Samtidigt tog vi emot en djävla massa folk som flydde från Pinochet’s Chile, alltså människor med vänsterliberala åsikter.
  Jag kan idag inte se en enda vietnames som nått långt inom svensk offentlig förvaltning men däremot en hel drös med vänsterliberala från syd- och mellanamerika

  Gilla

 • ossie

  Som sagt en jävla skillnad mot dem som väller in idag. De som kom då hade jobb o bostad från första dagen behövde inga bidrag. De var inte mer kriminella än svenskar och hade en kultur som var snarlik vår. Samma med de svenskar som emigrerade till USA som vissa ljushuven jämför idag en skillnad som natt och dag.

  Gilla

 • Dissidenten

  Det är väl en djävla skillnad, på de européer som tidigare kommit hit, jämfört med det imbisilla, värdelösa patrasket, från mena regionerna, som nu massimporterats. Det fattar alla som kan tänka själv. De kommer aldrig att tillföra skattepengar eller utveckling av välfärden. Precis tvärtom.
  Tyvärr tillhör GW etablissemanget. Har hoppats att han höll sig för god, för att smöra för makten.

  Gilla

 • gamgubben

  Vi kan inte döma varken program eller GW innan vi har sett det. Det ligger en hel del sanning i att invandrare, inte blattar, har byggt Sverige. Vi hade malm men kunde inte konsten att förädla den därför erbjöds Valonerna bra lön och villkor för att komma till bruken i Sverige. Det är många stora industrier som startades av invandrare, de kom med kapital och kunnande.
  Det finns inget bättre än att en vuxen skolad person kommer hit och arbetar eller startar ett företag, inte som nu då kreti och pleti kommer hit i akt och mening att få det bättre. De har dessutom väldigt lite med sig som passar in i vårt samhälle, det är uppenbart att det måste vara en PK politiker för att inte förstå det.

  Gilla

 • peter kostin

  Visst kom det invandrare som var till stor hjälp. Valoner lärde oss järnhantering, italienare lärde oss att bygga flygplan och holländarna lärde oss att dika ur blötmark så att bl.a Göteborg kunde byggas. Men gemensamt för dessa grupper var att de flesta for hem igen när de var klara. Ett exempel, Valonerna som kom var 1200 familjeenheter och kvar stannade 900.

  Gilla

  • peter kostin

   jag bommade att skriva ”individer” efter 900. Det stannade alltså 900 valoner när resten flyttade hem

   Gilla

 • Johanna

  ”Blattarna” byggde inte alls Sverige, det var svenskar som byggde Sverige. Dels var mycket av Sverige faktiskt ”byggt” redan innan arbetskraftsinvandringen, dels var det fortfarande, under även 60-70- talet, en majoritet svenskar- som byggde Sverige.

  Varför vill de som gjort detta tv-program ägna sig åt lögner?

  Får direkt känslan av att denna grupp (invandrare) ses som underlägsna och att man måste skrika ut hur bra de är för att försöka övertyga folk (och därför gör ett sådant program). Jag menar, hade det verkligen varit så att en utomstående grupp ”byggt” Sverige hade vi nog märkt det. Då behövdes inga sådana här propagandaprogram.

  Samma de låga förväntningarnas rasism som pk-människor ägnar sig åt nu, när det är tal om unga våldsverkare. Det ska relativiseras in i oändlighet om hur de också är offer och inte kan hjälpa vad de gör….. Så pratar man vanligtvis om djur, småbarn (3-4 år), vissa gravt funktionsvarierade osv. Att de faktiskt inte kan hjälpa vad det gör pga att de ej har utvecklat konsekvenstänk. Gäller detta även etnicitetsvarierade, eller hur tänket pk-folk egentligen? De låga förväntningarnas rasism.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Historieförvanskning och propaganda som vanligt! Det skall alltid låta som att vi värdelösa svenskar satt här i en grotta och gnagde rått kött tills dom fina utlänningarna kom hit och räddade oss ur misären!

  Inga invandrare sen vallonerna har ”byggt upp” någonting i Sverige och kommer förmodligen aldrig att göra det!

  Ni som motsäger detta kan ju tala om hur till exempel Volvo som startades 1927 av svenskar, kan ha startats av invandrare på 60 talet. Likadant med alla andra svenska storföretag, dom startades långt innan!

  Det är väl snarare så att vi hjälpte dom att bygga upp sina hemländer!

  Att många som har kommit hit har arbetat hårt, det är en helt annan sak!

  Gilla

 • Bajen666

  På grund utav mitt redan höga blodtryck måste jag undvika sån här PK-propaganda.

  Tv 4 och svt är en styggelse och borde reformeras ifrån grunden…alternativt läggas ner.

  Gilla

 • Kristina

  Nu är det nästan så jag har lust att ta till Annie Lööfs retorik.
  ”Hur understår sig GW Persson att jämföra hårt arbetade människor med kriminellt slödder?”
  För det är väl det som det handlar om, vi ska nu vara tacksamma mot våldtäktsmän och knivrånare av okänt, men icke-svenskt ursprung, för att valloner, italienare, greker och jugoslaver ”byggde Sverige”.

  Fast det finns förstås en viss, men inte helt hållbar, logik ”den som byggde tornet får rasera det”,

  Gilla

 • ruben

  Stor skillnad på Europeiska arbetare och bidragsturister. Det fanns även AK-arbetare på 1930-talet. De fick åka långt hemifrån dit där jobb tillfälligt behövdes och arbetade för minimilöner från statens arbetslöshetskommission. Det var brobyggen, skogsarbeten, utdikning av åkermark, vägar och dammar. Jag är uppvuxen på landet i södra Norrland på 1950-talet och där hade många av de äldre vuxna ( även småbönder och torpare ) varit AK-arbetare. Men många av dem hade även jobbat i vanliga anställningar på de stora byggena, som de norrländska kraftverken och broarna i södra och mellersta Norrland. Kraftverk, som fortfarande är i full drift. Jag kan tänka mej det var likadant i hela Sveriges byar där det inte fanns gruvor eller andra större bruk att jobba på.

  Gilla

 • turrim

  Jag har slutat se program med GW. Nu är han bara ömklig och borde lägga av.

  Gillad av 1 person

 • lenio60

  Vidare om målen, som bygger på en analys av invandringen under 60-talet:
  En förutsättning för att jämlikhetsmålet skall kunna nås är att In­vandringen hela tiden anpassas till samhällets raöjligheter att ge invand­rarna arbete, bostad, social omvårdnad och utbildning på samma villkor som befolkningen i övrigt. En grundläggande utgångspunkt för svensk invandringspolitik bör därför liksom hittills vara att invandringen inte skall motverka den önskvärda utvecklingen på andra samhällsområden. Vid en arbetsmarknadsmässig bedömning av fraratida invandring bör således hänsyn tas till om det finns undersysselsalta grupper i landet som först bör beredas sysselsättning,

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock som sett Arabiska länder och dess invånare på nära håll, instämmer med Petterssons slutkläm !
  Undrar också över vad syftet är,att fylla landet med medeltida oskolade figurer,med sin fotsida vita pyjamas ?
  F.ö. vilka normalt funtade arter stiger upp klockan ½ 5 på morgonen,och ställer sig i ett torn,vrålanda ”Allan Achba”?

  Gilla

  • Tanten

   Jag har också sett eländet på nära håll. Och nu ska vi importera eländet!!
   Skrämmande är bara förnamnet.

   Gilla

 • rune

  ”Blattarna som byggde Sverige”
  Vad roligt,en humorserie av Leif GW ! 😁

  Gilla

 • Holden

  GW tror han är smart. Säljer sig till högstbjudande. Vilket han kommer att ångra om han lever så länge p,g,a alkoholen.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Håller med till 100a, han var innan en saklig man, som kallade en spade för spade, och sa i t.e.x Efterlyst, att det är invandrare som är överrepresenterade i många grova brott.

   Nu har han säkert blivit köpt av globalisterna, och börjat agera en falsk, ljugande, hycklande knähund inför globalisternas agenda, att få Sverige helt islamiserat och ett land i laglöshet och terror.

   Så…han var bra innan, men är nu bara en gammal kuvad knähund ! 🐶

   Ps. Innan var det arbetskrafts invandring, nu är det till största delen ekonomiska bidragstagare som invandrar, och då naturligtvis, raketforskare och hjärnkirurger som är baaarn !

   HYCKLERIET FORTSÄTTER ! 🐍

   Gilla

   • Bosse S

    En kommunist är alltid en kommunist, även om denne blir aldrig så rik. Ideologin gäller alla andra och inte GW som m hj eget kapital nu har råd att vara kommunist för syn skull på heltid.
    Det är enkelt att propagera för andras frikostighet när man själv är äckligt rik.
    För att inte socialismens avigsidor ska avslöjas så skadar det inte med lite historieförfalskning, eftersom de flesta som var med på den tiden har dött eller blivit så gamla så ingen lyssnar på dem.

    Gilla

 • SVENSK

  Kom också ihåg hemmafruarnas slit, som är långt kostnadseffektivare än dagis även om man som hemmaföräder skulle få full lön med tjänstepension och allt dessutom skulle inte våra barn bli så svårt indoktrinerade i kulturmarxismen, vilket är HUVUDMÅLET! med den sk ”kvinnliga frigörelsen” som startades av Rockefeller och hans kolleger. Aaron Russo blev vän med Rockefeller och i denna intervju avslöjar han i stort sett huvuddelen av globalisternas plan. För detta fick han enl vissa plikta med livet, visserligen hade han dock cancer då han dog i en plötslig och oväntad hjärtattack.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: