Mohammed Ali Arrach dödade vid vansinnesfärd, vem bär ansvar för att han gick lös?


BROTTSLIGHET. Den kände vansinnesföraren som körde i 180 kilometer i timmen på Örbyleden i södra Stockholm åtalas. I krocken dog en man i 50-årsåldern och även föraren skadades.

I förhör har han erkänt gärningen, skriver DN. Han har ett långt kriminellt förflutet, bland annat bilstölder av exklusiva bilar. I förhör har han berättat att han begick sitt första rån som 12-åring, och de senaste fyra åren har han misstänkts för över 200 brott.

– Han medger att han kört den här bilen och att han har orsakat den här olyckan. Han känner sig förstås ångerfull över det här, säger mannens advokat Göran Witt-Strömer.

-Pettersson säger att utan straffrabatt och med vettiga påföljder hade minst en person till levt idag och många miljoner hade sparats för enskilda och samhället.

TIDIGARE 2020-01-17. Mohammed Ali Arrach häktades för vansinnesfärd, kom till rätten i rullstol

BROTTSLIGHET. Mohammed Ali Arrach som genomförde en vansinnesfärd genom Stockholm i tisdags har nu häktats av Södertörns tingsrätt. Arrach krockade med två bilar i en korsning på Örbyleden i södra Stockholm och en person dog i kraschen.

Politikfakta. Linda Snecker (V).

Mohammed är en ökänd återfallsförbrytare med över 200 brottsmisstankar riktade mot sig. Han skadades också själv svårt i krocken och kördes enligt TT in i rättssalen i rullstol.

-Pettersson säger att utan Sveriges rabattsystem vid fängelsestraff så hade en oskyldig man levt nu och herr Arrach fortfarande varit inlåst.

TIDIGARE 2019-01-14. Mohammed Ali Arrach dödade en och skadade två vid vansinneskörning i Stockholm

BROTTSLIGHET. En man i 45-årsåldern har dött och ytterligare två personer har skadats mycket allvarligt efter en biljakt som slutade med en krock på Örbyleden i södra Stockholm i natt. Bilen kolliderade med två andra bilar.

Larmet inkom strax efter midnatt. Jakten inleddes efter att bilen vägrade stanna vid en poliskontroll. Bilen visade sig vara stulen.

Föraren, Mohammed Ali Arrach, som i dag är 20 år har under loppet av fyra år varit misstänkt för omkring 200 brott. Han omskrevs redan när han som 16-åring körde ifrån polisen i stulna bilar i hastigheter upp till 230 kilometer i timmen.

Mohammed Ali Arrach, som skadades allvarligt, har anhållits av åklagare misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

-Pettersson undrar varför denne man gick lös i samhället efter över 200 brott?

Vet du Morgan?

TIDIGARE 2017-10-24 Livsfarlig arabisk biltjuv och grov brottsling åter på fri fot

INVANDRARBROTT. Rubriken är återanvänd och exakt samma som för ett drygt år sedan. Den gäller dessutom samma person som nu blivit ett är äldre och är 17-åringen i media.  

Den 17-årige Mohammed Ali Arrach som gjort sig skyldig till mängder av stölder av flera lyxbilar och trafikbrott har rymt igen. Han har blivit känd för sina vansinnesfärder i snabba bilar och ibland mot trafiken och för att rymma från olika ungdomshem.

För en månad sedan dömdes han bland annat för flera fall av bilstölder och sattes på nytt i ungdomshem. Där han nu alltså inte längre befinner sig. Enligt uppgifter har han nu stulit en Audi Q5 och satt fart mot Stockholm.

– Han är otroligt brottsbenägen. Det vi befarar återigen är risk för trafikolyckor med allvarliga skador, polisen Anders Jacobsson, som följt pojkens brottsliga bana.

-Pettersson undrar om en grabb som är otroligt brottsbenägen inte borde hållas inlåst på ett säkrare ställe, exempelvis en ö långt borta. Socialen har haft hand om grabben som är uppvuxen i Bromma sedan han var nio år och började begå brott. Det har inte hjälp så något annat borde göras innan han kör ihjäl någon annan än sig själv…

Filmen från 2016

TIDIGARE 2016-07-17. Livsfarlig arabisk biltjuv och grov brottsling åter på fri fot

INVANDRARBROTT. Den 16-åriga biltjuven från västra Stockholm har rymt igen. Hans stölder av bilar och livsfarliga körningar har varit en följetong sedan snart ett år tillbaka. Han stjäl bilar, åker fast, hamnar på ungdomshem och sedan rymmer han för att göra nya brott. ”Han utsätter sig själv och allmänheten för livsfara när han kör bil” säger Anders Jacobsson vid polisen i Järfälla till SVT Nyheter Stockholm.

Det har hänt att pojken – som alltså saknar körkort – har kört i 229 kilometer i timmen och han har även kört mot färdriktningen. Flera av brotten har begåtts i Hässelby, Vällingby, Bromma och Järfälla.

Den 16-åriga pojken är just nu efterlyst i hela landet efter att han försvunnit från ett ungdomshem i Värmland. Han dömdes så sent som i april till ungdomsvård för grov vårdslöshet i trafik, grov stöld, grovt häleri samt flera fall av olovlig körning. Polisen säger att man misstänker att pojken redan gjort sig skyldig till fler brott på hemmaplan. I västra Stockholm stals en Audi Q5 natten till tisdag. Polisen varnar för pojkens framfart.

-Pettersson säger bara att pojken heter Mohammed Ali Arrach och hör hemma betydligt längre bort än västra Stockholm…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Mohammed Ali Arrach dödade vid vansinnesfärd, vem bär ansvar för att han gick lös?

 • Kenth Andersson

  Måste väl vara SD och AFS som bär ansvaret, vem annars ?

  Gilla

 • compulsoryunion

  N-socialisterna kämpar hårt mot en ny förintelse.
  Inget är nytt under solen, att socialismen försöker styra Folkutbyte, och att infödingar ”är av lägre rang”.

  Gilla

 • Linda S

  Vi i Vänsterpartiet tänker progressivt och har således en fiffig lösning för att få Mohammed att sluta begå brott:

  Ge honom en sk. ”Kungen-deal” – åtalsimmunitet och en Ferrari. Alla andra lösningar vore att fiska i grumliga vatten!

  Mvh. Linda S

  Gillad av 1 person

 • Scared

  Så kan man naturligsvis se det. En annan vinkel är att han borde stoppats redan som småbarn.

  Gilla

 • gamgubben

  Att han ska utvisas är väl en utopi, annars är det min önskan.

  Kommunisten Linda S. tycker att vi fortsatt ska ha ungdomsrabatt, tänk det tycker jag också, men bara för dem som kan påvisa svenska anfäder från 1734.
  Häromdagen var det någon som rekommenderade Pettersson att läsa till journalist, men se bara vad DN’s journalist skrev citat: ”svarar mannen kort beträffande misstänken.” Alltså de lär sig att två misstankar blir ”misstänken” arma jag som har lärt mig att det heter misstankarna.
  Va fan lär de sig på journalisthögskolan!

  Gilla

 • Kungen

  Tänk att en fluga är dubbelt så intelligent som linda snecker. Då kunde det ju lika gärna vara flugor i stället för vänsterpartiet….. 😄😄

  Gilla

 • eugenecork

  synnerligen korkad fråga, vet inte frågeställaren detta?

  Gilla

  • eugenecork

   …mää stor förmodan är det sosseägare, vars tummar nu pekar nedåt, på mitt inlägget ovan…de har trots brist på förstånd räknat ut varthän mitt inlägg syftar, GRATTIS

   Gilla

 • Maja 2

  Vems fel. Naturligtvis den svenske mannen som har mage att störa Mohammed på hans färd, om ni frågar vänstern.
  Herrskapet fram först, sedan kan vi komma krypande när det passar för dessa nysvenskar. Hoppas att Mohammed blev såpass allvarligt skadad att han inte kan köra bil mera.

  Socialen har haft hand om pojken sedan han var 9 år. Finns inga föräldrar med i bilden ?
  Över huvudtaget har detta skötts väldigt illa. Att han har rymt ett antal gånger, begått brott ett antal gånger, han bör sitta inne för gott.

  Gilla

 • SVENSK

  Grovt vållande till annans död, max 6 års fängelse och utvisning på livstid är det lindrigaste.

  Så där låter väl inte Schnecker när andra ska sitta inne, som inte är utlänningar och t ex en förföljd SVENSK konstnär!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: