Stäng

Iransk minister lovade att allt var under kontroll, var själv smittad

SJUKDOM. En lokalpolitiker, Ahmad Amirabadi Farahani, i den iranska staden Qom anklagar landets regering för att ljuga och försöka dölja coronavirusets omfattning i området. Det uppger den halvofficiella nyhetsbyrån ISNA, som har starka band till politiska reformister i landet, rapporterar flera internationella medier.

Staden Qoms läge i Iran

Enligt officiella siffror har 12 personer i Iran dött efter att ha smittats av coronaviruset. Men enligt ISNA:s uppgifter rör det sig om minst 50 personer bara i staden Qom.

Irans biträdande hälsominister Iraj Harirchi stod igår i TV och tillbakavisade uppgifterna och säger att det inte är passande att försöka komma med politiska utspel kring virussjukdomen.

Idag visar det sig att hälsominister Iraj Harirchi själv är smittad.

-Pettersson säger att var inte oroliga, regeringen har lovat att allt är under kontroll, att beredskapen är god och att vi har världens bästa sjukvård. Räcker inte det så är det tryggt att veta att chefen för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap heter Dan Eliasson, har ni förresten hört Eliassons enorma mognad och talang, när han spelade i Bad Boo Band som sjöng ”Knulla i Bangkok” år 1979, lyssna nedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Iransk minister lovade att allt var under kontroll, var själv smittad

 1. Och i Sverige är enligt folkhälsoministern berdskapen mot Coronaviruset god !
  1939 när Andra världskriget bröt ut sa Statminister Per-Albin Hansson att Sveriges beredskap var mycket god.
  1939 vet man att Per-Albin Hansson ljög för det svenska folket.

 2. Qom är ju mullornas centrum vilket innebär att övriga befolkningen har en chans få det bättre när det klingar av

   1. Alltså, Coronaviruset som kommer på grund av att våra myndigheter har svårt att hålla koll på resenärer från smittade områden.

 3. Snart slår Corona till i Sverige också, felet är då ”Svenskarnas ökande resande”, mao det har ingenting med att invandrare reser ”hem” på semester.
  Bara hoppas att hela regeringen stryker med.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: