Illegal halal-slakt ökar i Skåne


INVANDRING. Nu kommer flera larm om ökad svartslakt i Skåne. När djurskyddsreglerna hårdnat och djur inte blir godkända för laglig slakt tar en del lantbrukare till illegal slakt för att undvika en ekonomisk smäll, rapporterar P4 Kristianstad.

Lamm. Foto Sonny Leroy, Pixabay

Flera slakterier som inte är registrerade har upptäckts de senare åren, enligt Mattias Gårdlund, djurskyddsinspektör på Länsstyrelsen i Skåne.

– Vi ser ju självklart tecken på att det bedrivs illegals slakt. Vi hittar kadaverrester, vi hittar saker på ställen där de inte ska finnas, säger han till radion.

Enligt länsstyrelsen ökar svartslakt av både religiös karaktär – som halal och kosher – samt grisar som slaktas inför jul. Köttet är inte kontrollerat, något som kan öka risken för spridning av sjukdomar.

-Pettersson säger att det är märkligt att stölder av får ökar samtidigt, det är tydligt att SAS har rätt men det var inte bara kåldolmar, köttbullar och jämlikhet och som kom utifrån. Sverige håller bli som Mellanöstern, men det verkar många väljare tycka är bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Illegal halal-slakt ökar i Skåne

 • Scared

  Eftersom jag är gammal och bott på landet under en stor del av mitt liv. Så vet jag att svartslakt inte är nått nytt. Folk köper och fyller gladeligen frysen med billigt kött. Dock stölder av levande djur är nått nytt iallafall för mig.

  Gilla

  • Katten

   När personer som vill köpa får från bönderna inte får köpa så blir djur ofta stulna några dagar senare.

   Gilla

 • Kalle Bergström

  ”Länsstyrelsen har sett en ökning av svartslakt av religiös karaktär, då inte bara halal och kosher utan även grisar som svartslaktas kring jul”.
  De har lagt till kosher för att inte peka ut muslimer. Obs att det är Sveriges Radio som rapporterar!

  Gilla

 • gamgubben

  Liksom alla andra religiösa symboler räknas väl även detta som vissas rätt att utöva. Skulle någon haffas så blir det på sin höjd endast samhällstjänst.
  Kanske behövs det städas utanför någon byggnad….

  Gilla

 • ståfräs

  SAS kommer hädanefter bara servera Halal slaktat kött samt man toppar även med Halal- gurka , -sallad samt -tomater mat på alla sin plan, för Svenska maträtter finns ju inte.

  Gilla

 • Bajen666

  Hehe jag såg detta i kvällsposten bilden till artikeln var på grisar, ok en och en annan svartslakt är nog Svenska bönder/jägare skyldiga till. men till 98% så är det halal-slakt det handlar om och då är det fan inte grisar som slaktas.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/illegal-slakt-allt-vanligare-i-skane/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: