Vill inte hyra för att SD varit där


ABF Skåne fyller 100 år och för att fira detta ville man hyra Folkets park i Knislinge. När man på ABF fick veta att SD tidigare hyrt parken så backade man ur.

Nu går medlemsorganisationen för Folkets park i Sverige ut och uppmanar sina medlemmar att inte hyra ut sina parker till SD.

Hans-Inge Solmeby som är styrelseordförande för Folkets park i Knislinge säger att föreningen är politiskt oberoende, att man sedan länge kapat banden med Socialdemokraterna och att man faktiskt hyr ut till vilka man vill. Många folkparker slåss för sin överlevnad och av den anledningen är ABF:s beslut väldigt olycklig.

ABF Skånes chef, Åse Webeklint, säger sig stå bakom den policy som fattades 2014 och som bl.a. säger ”att medlemmarna inte rekommenderas att hyra ut till ”rasistiska, främlingsfientliga, icke demokratiska och exkluderande rörelser”, eller som vd:n för Folkets hus och parker, Calle Nathansson, uttrycker det. ”Vi har en värdegrund att vi säger nej till organisationer som vi menar inte står för alla människors lika värde, rasister och så vidare”

Expressen

Lek med tanken på att ABF Skåne avbokat Folkets park i Knissling för att Muslimska brödraskapet eller Malmös judiska församling en gång har hyrt området. Kan ni ana reaktionerna?

Socialdemokraterna av idag är ett hycklarnas parti och hyckleriet sträcker sig ända ned i ungdomsförbunden. Alla vet vi att SSU gärna står högst på barrikaderna, där de slår sig för bröstet och utropar sig själva som antirasismens starkaste förkämpar. Samtidigt vet vi alla att SSU har en ingrodd antisemitisk ådra i blodet. Eller när man inom Socialdemokraterna använder orden ”allas lika värde”, samtidigt som man med glädje nekar vissa att vara med i den offentliga debatten. Som i det här fallet från 2002.

En av de som ville stoppa skolorna från att anställa Sverigedemokrater, i det här fallet Richard Jomshof, var Mikael Damberg. Nuvarande minister i Sveriges regering, då ordförande i SSU.


30 responses to “Vill inte hyra för att SD varit där

 • SD vill dra in bidrag till odemokratiska ABF | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] För några dagar sedan skrev vi om att ABF Skåne fyller 100 år och för att fira detta ville man hyra Folkets park i Knislinge. När man på ABF fick veta att SD tidigare hyrt parken så backade man ur. Nu går […]

  Gilla

 • G Nordström

  Det kan bli svårt för dom. SD har ju snart varit överallt Men med den inställningen så raderar de ju ut sig själv som tur är för Fascister vill vi inte ha

  Gilla

 • turrim

  Enligt JÖKen må vi och våra medlemmar inte beträda den mark där en sverigedemokrat vistats. Ej heller tala med dem ens på avstånd.

  Gilla

 • Sven

  ABF Skåne via deras pressansvarige Inge Hjerna säger att det såg en Sverigedemokrat köpa mjölk på ICA så därför vill man inte köpa mjölk.

  Jag säger: detta är långt under sandlådenivån! Herre min skapare alltså!

  Gilla

  • Grune

   Ja ingen nazistisk sosse får handla på ICA eller någon annan butik knuten till ICA. Det är väl bra för då skaffar vi fram några tusentals lediga jobb till våra underbart goa invandrare när samtliga anställda på ICA får sluta.

   Gilla

  • Grune

   Hur dum får man vara för att tillhöra SOSSARNA.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Svensk berömd s.k Demokrati när den är som allra bäst !!!!!!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svensk berömd Demokrati när den är som allra bäst !

  Gilla

 • Tony

  Betyder inte ABF arbetarnas bildningsförbund?? Är det
  inte snart dags att hela regeringen plus många från
  kommunalt håll börjar att ta lite kvällskurser på ABF?
  För arbetarna har ju fattat och lämnat (s)krävelpartiet

  ABF kör säkert med trams ordet Alla människors lika värde,
  utom Sverigedemokraters? Väldigt förnuftigt o framgångsrikt?

  Gilla

  • Grune

   Men ingen människa har väl så högt värde som Stefan Lövén.
   I alla fall om man får tro Stefan Lövén.

   Gilla

 • Dängrot

  Häpnadsväckande !!
  De verkar ha någon slags obotlig fobi.
  Mentalt störda eller indoktrinerade i masspsykos som den kloke skulle kunna utnyttja.
  Sprid nyheten att på de flesta ställen har SD varit på !
  Då kan de ju resa till mellanöstern och hålla till där, och stanna där.
  Lämna tillbaka Sverige till de av oss som fortfarande tror på vårt fosterland.

  Gilla

 • Det får vara nog nu

  Komiskt.

  Gilla

 • gamgubben

  Att S har blivit fullkomligt vrickade konfirmeras väl tydligt genom att de tror att SD är något liknande coronaviruset.
  Jag skäms för det nuvarande S som inte har ett uns av det gamla S kvar i sina led. En gemensam härdsmälta är vad de råkat ut för.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vi skriver nu år 2020 och vi har 8 demokratiska partier i riksdagen. Något som ABF Skåne och medlemsorganisationen för Folkets park i Sverige , inte verkar ha förstått eller ens har upptäckt.

  ABF Skåne och Folkets Park medverkar själva till sin egen enfaldighet när man så utstuderat och medvetet kränker människor och organisationer i detta land. På basis av ”hittepå ord” och uttjatade politiska fraser.

  Som inte har någon substans till den verklighet, som råder i det demokratiska Sverige. Där värdighet ska visas mot landets alla medborgare.

  Vart i ABF:s Skånes stadga från 2014. Kan man hitta anledning till att stänga ute SD från att hyra lokaler inom sin verksamhet?

  Fast enfalden inbringar varken människor i gemenskap eller ens i att skapa ett bättre samhälle. Konstigt att ABF Skåne och Folkets park på centralt håll, förhåller sig själva, till det de vill motverka.

  Tyvärr drabbar detta enskilda föreningar som försöker bevara detta kulturella arv. Som jobbar så hårt med att få liv och ekonomi i sin bygd, genom att kunna hyra ut de lokaler man förvaltar i sin verksamhet.

  Att ABF Skåne och Folkets park centralt tillhör, organisationer som väljer ut och pekar på människor, som inte är önskvärda. Tillhör det förflutna .Har de inte förstått det?

  Gilla

 • Maya

  Hycklande fjantar är bara förnamnet.Men,lek med tanken att SD vinner nästa val.Antar att då ska det lismas och fjäskas och önskas hjärtligt välkomna överallt.

  Gilla

 • ponnsan62

  Skitstövlar som borde lämna Riket nu.
  Det finns en ö som heter Påskön kan vara något för dessa .
  Vad har ni gjort för Sverige som är så bra…
  Titta på hur ni ser ut tårta.cafe.vin.god mat…ni skiter i oss arbetare….tänker bbara på ert välbefinande och ert bidrag från folket
  Skäms på er!
  Men det vet ni inte vad det är.
  Ert jävla valspråk. Vad tog det vägen..
  Alla lika O-värda var de så ni mennade.
  .Ponnsan
  AfS

  Gilla

 • Olof.p

  Är inte detta politisk förföljelse, sådant som diktaturer sysslar med?
  Hallå, opartiska SVT, var är ni? Det här är viktiga nyheter i en demokrati.

  Gilla

 • Bajen666

  Hehe bacillskräck gånger 100…såna jäva tomtar.

  Dagisnivå….eller t om förskolebarn beter sig bättre än så här.

  Gilla

  • Maja 2

   De kan gärna anordna sina möten i Wuhang. Jag betalar gärna en del av resor dit.
   The best available hotels & places to stay near Wuhang, China

   Gilla

 • Peter Sjöström

  Jag blir irriterad på att det allt som oftast är det antisemitiska problemen som dras fram när någon eller något ska kritiseras . Åt skogen med semiterna . Vill inte höra talas om deras problem . Rent ut sagt Håll Käft..om det . Tala istället om de problem Röd Makt ställer till för OSS det svenska folket , vi skattebetalare , vi löneslavar , vi fattigpensionärer , vi rånade barn , vi våldtagna kvinnor . Håll käft om semiterna . Se dagens Sverige . Hälsningar Sjöström

  Gilla

 • Mm

  De vill gärna ha skattepengar för att driva sin verksamhet. Då får de väl ta konsekvenserna att klara sig utan kryckor.

  Gilla

 • Kungen

  Jag tycker att abf och andra vänstervridna organisationer i fortsättningen kan hålla sig ute i skogen med sina möten. Deras medlemsantal är ju ändå på kraftig nedgång…..😄😄

  Gilla

 • ossie

  Ynkliga hycklare !!

  Gilla

 • Erika

  Det verkar vara hög tid att dela Sverige i två delar, en del avsedd för daghemsverksamhet och den andra delen för oss vuxna normala svenska människor!

  Gilla

 • Maja 2

  Dra in bidrag för alla dessa föreningar som inte följer de demokratiska lagar i Sverige. Hoppas att de stängs allihopa, då de bara sprider kommunistpropaganda.
  ABF är som ”ett h.rhus” dom kämpar mot sitt land. De flesta som jobbar där är rödare än Mao och Stalin.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Knisslinge ligger väl nära Grönköping…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: