Stefan Bryssel: Bryssel är inte min prioritet, Sverige är viktigare

EU. EU:s möte om långtidsbudget slutade i oenighet, utan att länderna kommit överens om någon nytt avtal. Sveriges statsministern Stefan Löfven (S) överraskar positivt genom att vägra höja den svenska avgiften till EU som redan är 40 miljarder kronor per år, rapporterar Express. 

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. CC Licens

Stefan Löfven menar att EU-ledningens krav är oacceptabla och säger att hans prioritering är att  investera i Sverige – inte i Bryssels växande budget. Sverige vill att EU:s budget  ska minska.

Löfven sade i torsdag att: ”Vi har inte något emot att vara nettobidragsgivare – det är solidaritet. Länder med starkare ekonomier måste betala för dem som inte har så starka ekonomier, men vi kan inte betala mer. höja avgifterna. Vi behöver budgeten för att stanna på en procent. Vi kan inte acceptera en sådan dramatisk ökning som 44 procent. Det är inte möjligt”.

Löfven fortsatte med: ”Vi måste investera i vårt eget land. Vi har en demografisk förändring och vi måste spendera pengar på våra skolor, vårt pensionssystem. Det är mitt huvudfokus, att se till att välfärden i Sverige fortfarande kommer att vara bra under de kommande åren. Vi har några intressanta dagar framför oss”

Danmark, Österrike, Nederländerna och Sverige samarbetar och har samma mål, att hålla nere  budgetens volym.

Majoriteten i EU verkar vilja täcka hålet i EU:s budgethål som Storbritannien utträde ger uppskov till. Intresset för besparingar är minimalt.

-Pettersson säger bra gjort Stefan, men jag undrar om du är ärlig? Vad har fått dig att börja prioritera Sverige? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Stefan Bryssel: Bryssel är inte min prioritet, Sverige är viktigare

  1. Han har redan gett bort halva Sverige till FN och migranter så det finns inget mer att ge bort. Sveriges kommuner är totalt bankrupta.

  2. -”Pettersson säger bra gjort Stefan, men jag undrar om du är ärlig? Vad har fått dig att börja prioritera Sverige? ”

    En ytterst befogad fråga!

    Vår statsminister behöver vård.

  3. Han kommer att ge med sig så klart. Allt annat är otänkbart. Finns inte tillstymmelse till stake i den syltryggen. Kommer sedan att svamla om solidaritet. Inte med Sveriges skattebetalare, utan den enorma självgenererande byråkratin, som han själv vill ha plats i. Han älskar att försöka likna ”dom stora grabbarna”, omedveten om hånflinet bakom ryggen.
    Ett djävla skämt är han. Som svensk skäms jag varje gång ha visar sig.

  4. EU har ett enda mål med Sverige! Att plundra ut landet intill kyla och svält!

    Korrupta Svenska politiker har ett enda mål!
    Att vifta på svansen så mycket för EU att man får alla de belöningar som ges till Vänster-kriminella Ja-sägare med noll av empati med brottsoffer eller fattiga skötsamma Svenskar!
    En ockupation av Nazityskland eller Sovjetunion skulle varit likvärdig med den av dagens EU och deras omgullade importkriminella med ”Herrefolksambitioner”!

  5. Det tog idioten 1,5 mandat period att komma på det.
    När den mannen säger att han prioriterar Sverige menar han inte den Svenska befolkningen.

  6. Denna ”man” ljuger ohämmat och utan skrupler…den Svenska avgiften kommer att höjas rejält vad än denna idiot säger eller lovar.

    Han är den sämsta och den mest obegåvade statsminister vi haft, Reinfeldt var/är inte obegåvad bara ond och har/hade ett lika stort förakt för Svenskarna som ”grodan”.

    Dessa två stolpskott/djävlar kommer att gå till historien som dom som sänkte Sverige ner i dyn…..sanna mina ord.

Kommentera