Afghan döms till fängelse för våldtäkt mot barn men slipper utvisning


BROTTSLIGHET. En 51-årig afghansk man döms i Hovrätten för Västra Sverige för bland annat våldtäkt mot barn till två år och fem månaders fängelse. I Göteborgs tingsrätt dömdes mannen även till utvisning. Enligt utlänningslagen kap 8 a § 3 första stycket framgår att en utlänning som vistats i Sverige i minst fyra år med ett permanent uppehållstillstånd endast får utvisas om det finns synnerliga skäl. Hovrätten anser tydligen att flera våldtäkter mot olika barn i åldrarna fem till elva år under flera år inte är synnerliga skäl.

UR DOMEN: Ahmed Motmain döms i hovrätten för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande vid tre tillfällen (åtalspunkterna 5 – 7). Även med beaktande av att hovrätten – till skillnad från tingsrätten – ogillar åtalet som avser MB, är det hovrättens uppfattning att straff-
mätningsvärdet för den samlade brottsligheten ändå uppgår till fängelse i två år och fem månader. Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga. Tingsrättens
dom i fråga om påföljd ska alltså stå fast.

UTVISNING: Ahmad Motmain är medborgare i Afghanistan. Hovrätten har inhämtat ett yttrande från Migrationsverket av vilket bland annat följande framkommer. Ahmad Motmain
kom till Sverige 2003 och han ansökte då om asyl, men fick avslag 2008. Han fick
2009 ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd på grund av anställning. I augusti
2013 beviljades han permanent uppehållstillstånd. I samband härmed beviljades även
hans fru och deras gemensamma barn permanent uppehållstillstånd i Sverige. Det råder
inte något generellt hinder mot verkställighet av utvisning till Afghanistan.

Ahmad Motmain har uppgett att han sedan han kom till Sverige i huvudsak haft anställning. Han har även läst svenska. Han ser Sverige som sitt land. Han har fem vuxna barn och sin före detta fru här. De har alla en mycket nära och god relation. Han har ingen släkt och inga vänner kvar i Afghanistan och har inte varit där sedan han kom till Sverige 2003.

-Pettersson säger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Afghan döms till fängelse för våldtäkt mot barn men slipper utvisning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: