Barns våld mot barn


När barn sätter i system att råna andra barn har något gått fel i samhället. När barnen inte längre nöjer sig med att råna, utan att det också smyger sig in inslag som förnedring och rasism, finns det anledning att ta detta på allvar.

Många tar detta på allvar, inte minst de barn som utsätts och de föräldrar som ser sina barn komma hem gråtande utan mobiltelefoner, ytterkläder och ibland blåslagna. Som ofta vanligt är i vårt land, reagerar våra politiker först när problemen uppstått.

Jörgen Huitfeldt på Kvartal tar upp det nya fenomenet med barns våld mot barn i en ny krönika. Det finns som så ofta en bakomliggande faktor som ligger till grund för att denna typ av brott nu sprider sig i landet. Huitfeldt tar upp en mycket uppmärksammad film från 2011 som bygger på ett verkligt rättsfall där unga svarta pojkar fokuserade på att råna vita. Play heter den. Plötsligt dök det upp en het debatt om rasism. Inte den uppenbara rasismen mot svenska ungdomar, utan mot invandrare som i filmen menar utmålas som kriminella.

Just det tar Huitfeldt upp med dessa ord.

”Det underförstådda hotet om våld räcker. Hur filmen togs emot? Med ett infekterat bråk om rasism givetvis, och ytterligare tio år av en potentiellt konstruktiv debatt gick förlorade”

Precis vad det handlar om. Man såg problemen redan då, men ingen vågade ta debatten i rädsla för att bli kallad rasist och för att inte utmåla invandringen som bakomliggande faktor. Samma problem ser vi med själva invandringen. Allt vi ser ute i det svenska samhället har inte skapats sedan det olycksaliga året 2015. De problem vi ser idag har sakta byggts upp under en lång rad av år och trots att t.o.m. invandrare själva påpekat det omöjliga med svensk invandringspolitik (som Suat Cicek i Aftonbladet 2004) så har ingen på allvar tagit upp debatten förrän SD blev en maktfaktor som dragit till sig allt fler väljare.

Jörgen Huitfeldts utmärkta krönika avslutas med följande ord.

”Låt oss på allvar öppna upp diskussionen innan det är för sent”

Kan man då lösa problem genom att blunda för de faktorer som ligger till grund för dessa? Politikerna blundade för Suat Ciceks varningsrop 2004 och nu sitter vi där med skjutningar, sprängningar, gängkrig, utanförskap, segregation, ett allt mer polariserat samhälle, långa vårdköer, bostadsbrist, en skola som inte fungerar m.m.

Blundar vi tillräckligt hårt för barns våld mot barn, lär också detta bli något som kommande generationer av politiker får på sitt bord.

Kvartal tog upp detta med barns våld mot barn i helgens veckopanel. I den panelen satt Sabina Edelman, miljöpartist och ledamot i Stockholms läns landsting. Här har vi alltså en politiker och när man hörde henne debattera i Kvartals veckopanel undrar man om politikerna verkligen vill se de bakomliggande faktorerna till de barnrån vi tar del av nästan dagligen.

Lyssna på en kort snutt, men lyssna gärna på hela debatten. Den är intressant.

 

 


13 responses to “Barns våld mot barn

 • Barns våld mot barn – Suzie Weathers

  […] Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gillad av 1 person

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Enkla ord som alla förstår och borde resonera över och kring.

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Tänk vilka rubriker det skulle bli om det varit gäng med svenskar som gjorde likadant mot invandrare, eller ännu värre, mot någon för att de råkade vara muslimer, då hade nog regeringen reagerat. Hatbrott i sig verkar vara helt pk och ok bara det inte utförs av svenskar.

  Som svensk och kanske till och med blond blir det nog bara att finna sig i att bli utsatt för hatbrott då alla ”vita” förväntas känna skuld dels för slaveriet och dels för apartheiden som varit i en del afrikanska länder.
  Fast har någon jihadist utfört ett terrordåd får man höra hur viktigt det är att man inte beskyller en hel grupp, och då håller man gärna också en ”manifestation mot islamofobi”.

  Gillad av 1 person

 • Klas.

  Är det inte dags att Svenska barn slår sig ihop och gör liksom ensamkommande barn.
  Sök upp en åt gången och ge dom ett erbjudande de inte kan tacka nej till.
  Men sänka sig så lågt som att pinka på dom, skall man avhålla sig ifrån. Sådant gör bara djur.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Barn får sin empatikänsla före tre års ålder. Sedan är det för sent. Det är därför som Daeshbarnen är körda. Att ta dem till de länder de kom från sprider bara problemet.
  Föräldrarna till våldsamma barn i Sv. är födda och uppväxta med ett intensivt hat och en motvilja mot folket i det landet de bor i.
  att gödsla med pengar hjälper inte. Religionen, islam, predikar i mosken om att vi är otrogna hundar. Med pengar köper de vapen för att förgöra oss. Att ta våra pengar är bra för vi ska bekämpas.
  Vetenskap och forskning är inte för dem. Det strider mot islam, allt var klart efter Koranen och det är blasfemi att inte tro på Adam och Eva, läsa Dawkins.Det blir inga Nobelpris för dem, de är från födseln underklass, de klarar inte skolan, språket, veternskap. Deras tro är kompatibel med att bo i ett tält i en öken och slåss med klubbor och sablar. Förut dog det flera palestinier då de sköt i luften än som dog i strid.
  Hon på bilden kan läsa fransk forskning där det finns beskrivet om barn och våld. Frankrike har problemet med Alger sedan OAS och Ben Bella.

  Gilla

  • Kattsand

   BTW: Det skulle inte förvåna mig om man tar hit föräldrarna efter man tagit hit ”IS-barnen” med hänvisning till FN:s barnkonvention som blev svensk lag.

   Gilla

 • Blodsven

  Ger man idioter från miljöpartiet politiska uppdrag, så får man garanterat idiotpolitik. Hur i helvete kan detta 4 procents skitparti fått så mycket makt???

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Men de har en stor del inavel i sig, barnen som rånar. Det vore av vikt att förstå hur många muslimbarn som lider av denna åkomma. Detta är inte ett sätt att baktala muslimer, det är en faktisk verklighet. Fråga läkarna i förorten.

  Gilla

 • Mm

  Intressant att höra Sabine tala om källor. Om man vill och är en utbildad, ärligt sökande så finns det statistik att tillgå. Men då kan man inte vara PK för då törs man inte ta ordet omvänd rasism i sin mun, än mindre tänka att de poliser som har dessa inslag i sin dagliga verksamhet talar sanning. Sabine, måste du själv bli nedslagen från din cykel och bli våldtagen för att förstå att det existerar eller om du har barn, själv bli utsatt för denna smärta att dina barn förlorar sin oskuld och tilltro till främmande människor. Vad är det för fel på er PK folk. Dåligt uppförande skall beivras och inte gullas med.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Miljöpartisten Sabina Edelmans ord och åsikt i detta korta klipp. Förklarar klart och tydligt.

  Varför det är en aning problematiskt, inom den styrande och regerande politiska ledningen i Sverige.

  Gilla

 • Bajen666

  Detta är hatbrott och ska behandlas som hatbrott, men nu lever och bor vi i Sverige där det är mer synd om gärningsungarna än brottsoffren.

  Vad fanken gick fel………..Jo socialismen visade sitt otäcka tryne.

  Gilla

 • age

  Är någon förvånad?

  Barnen är naturligtvis påverkade (hjärntvättade) av sina föräldrar!

  Koranen säger att muslim ska föra krig mot ”otrogna” (infidels).
  – och misshandla och tortera infidels ”varhelst ni får tag i dem”!

  Sekten är ju etablerad i Vårt Fosterland.
  Vi bjuder sekten på vår uppbyggda välfärd!
  Vi tillåter sekten att föröka sig obegränsat!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: