Regeringen utser en mytoman till statssekreterare


INRIKES. Regeringen utsåg igår Tobias Lundin Gerdås till statssekreterare hos socialminister Lena Hallengren. Tobias Lundin Gerdås kommer närmast från tjänsten som stabschef hos Lena Hallengren, och får som statssekreterare bland annat ansvar för områdena socialtjänst och funktionshinder, enligt ett pressmeddelande. En statssekreterare har 102.700 kr per månad i månadslön och 24 månadslöner om han eller hon får sluta. 

Tobias Gerdås har en lång karriär inom socialdemokratin, som bland annat med bloggen ”Rättvis och balanserad” drev en hatkampanj på nätet mot Fredrik Reinfeldt och moderaterna.

En bild på Reinfeldt hade försetts med texten: ”Rösta på din pedofil.” Expressen avslöjade då att bloggen drevs av en högt uppsatt ombudsman inom socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, Tobias Gerdås som var heltidsanställd som regionombudsman av SSU i Stockholms län. Gerdås skrev under signaturen ”Dico”. På bloggen anklagades borgerliga politiker för rattfylla, skattefusk och porrsurfande, och hängts ut med namn och bild.

”Dico” gjorde också en rad inlägg på moderaternas hemsida, med hårda personangrepp.

-Pettersson säger att i andra partier får personer som Tobias Lundin Gerdås sparken, inom socialdemokraterna sparkas de uppåt.

Så sent som 2018 ljög Tobias Lundin Gerdås offentligt, enligt Nyheter idag, men en mytoman på regeringskansliet behöver inte känna sig ensam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Regeringen utser en mytoman till statssekreterare

 • turrim

  Nu förstår jag varför Löfven inte såg något komma och sedan skyller all kriminalitet från unga och äldre på skattesänkningar. Det är Gerdås med kompisar som skriver hans manus.

  Ingen i staben vågar säga vad folket utanför Rosenbad och Södermalm talar om och oroar sig för – det är våld, att inte våga säga sin mening och skattehöjningar samt att som svensk skattebetalare prioriteras sist i köer.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Nu förstår jag ingenting. Det var väl miljöpartiet, vänstern och sossarna som röstade för pedofilernas rättigheter i riksdagen.

  Gilla

 • Maurice

  Bra CV för en sosse.
  Skygglappar på!

  Gilla

 • Gringo

  ”Lika barn leker bäst”

  Gilla

 • Tony

  å ena sidan är dom Mytomaner allihop i regeringen, å andra sidan kan man inte vara dum nog mot Reinfeldt, det var han som drog korken ur flaskan och försåg oss med detta helvete som många genomlider idag.

  Gilla

 • Kungen

  Han är ju inte ensam som sådan…..

  Gilla

 • Kent

  Mytoman och storlögnare är enbart starka meriter inom sosseriet om man lägger två fingrar på värdegrundskoranen och svär trohet till pkmosken.

  Gillad av 1 person

 • rune

  ”inom socialdemokraterna sparkas de uppåt”
  Socialnazisterna har många ”talanger”.

  Gilla

 • putte

  Hur kan S kalla sig för ett arbetarparti , får en arbetare 24 månadslöner om han eller hon missköter sig och får sparken , skulle inte tro det Men så fort dom kommer in i värmen kring det dukade bordet som bekostas av skattemedel så är det bara att hugga in på gröten med sin stora sked .Konstigt att inte Löfven såg till att hans medlemmar i Metall fick sådana avtal när han var fackgubbe .

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Så länge inte 60-70% av befolkningen inte vågar ta del av de fria medierna, och därmed sanningen och sedan rösta rätt, kommer detta att fortsätta och förvärras.

  Gilla

  • Grune

   Jag har inte sett en enda kommentar på Petterssons blogg från någon som blir attackerad här, Dom är så in i helvete fega så dom vågar inte ens försvara sig. YNKRYGGARNA.

   Gilla

 • gamgubben

  Får jag påminna om den gamla shillingvisan ”Sorgeliga saker hända än idag i vårat land. Sorgeligast är dock denna—–

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: