Fossila bränslen bakom åtta dödsfall i minuten

PROPAGANDA. Eldandet med fossila bränslen har ett högt pris i både ekonomiska och fysiska termer, rapporterar TT/OMNI med hänvisning till en ny rapport från Greenpeace och Crea, Centre for Research on Energy and Clean Air.

Oljefält 1940, USA. Wikipedia

Utsläppen av kvävedioxid går att koppla till fyra miljoner fall av barnastma världen över – varje år. Föroreningar från bland annat kol och diesel ligger enligt rapporten bakom 4,5 miljoner dödsfall om året. Om den siffran räknas om till minuter innebär det åtta dödsfall varje minut.

Rapporten har även sett över de ekonomiska effekterna, där förlusterna uppgår till 2,9 biljoner amerikanska dollar varje år. Det beror bland annat på högre sjukfrånvaro.

Läs hela rapporten här

-Pettersson säger att det är inte bra att släppa ut föroreningar någonstans, någon gång men en sådan här rapport ska ses som ett propagandainstrument för klimatfascisterna.

Utan olja och kol hade betydligt fler barn och andra dött av svält och andra umbäranden. Utan olja hade vi inte haft en modern värld och miljarder människor hade varit tvungna att elda med ved om nu någon tror det är bättre. Men givetvis ska vi byta ut det som är dåligt mot bättre när det finns tillgängligt till ett pris som vi har råd att betala…

Sedan skulle jag gärna se en rapport om hur många som dör vid framställning av moderna batterier, solceller, vindkraft osv. och hur mycket olja som används vid den produktionen och transporten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Fossila bränslen bakom åtta dödsfall i minuten

  1. Därmed MINSKAR kolkraftverk denna dödlighet enormt. Då befolkningarna slipper elda med ved resp fosilt i öppna eldar i hus utan skorstenar. Idag dör mer än 2 miljoner årligen enbart i Kina/Indien i sviter av sådant, men denna dödlighet minskar snabbt ju fler kolkraftverk som börjar leverera elekticitét. Då behöver man inte elda längre.
    Därmed växer skogarna tillbaka och dessutom tack vare ökad CO2, så växer det så det knakar – t o m erkänt av klimatbedragarna.

    • Nys från vänsteraktivister.

      Jorden kan försörja 80000 miljoner om mänskligheten ÖKAR CO2 till mer än 0,08% och samtidigt återställa ca hälften av dagens brukade marker åt naturen. Och öknar skulle i stort bli ett minne.
      Ca 1900 var CO2 ca 0,028% och de dåvarande ca 2000 miljonerna svalt ihjäl i miljoner ca vart 5:e år. Idag är det ca 7000 miljoner och CO2 har ÖKAT till ca 0,041% varvid ingen eg svält råder utom där det är krig.

      Ca 1900 pågick istället ett UTDÖENDE m anl av brist på CO2. Vid CO2 på 0,02% blir utdöendet påtagligt och det är dit klimatbedragarna vill leda mänskligheten. Den enda verkliga växthusgasen är vatten/moln och utan moln skulle Jorden vara ett isklot.

      • Tilläggas kan, att skördeökningarna endast till begränsad del har med maskiner och konstgödsel att göra, eller förgiftande GMO, då de som ökar skördeutfallet mest är den fattigaste halvan av livsmedelsproducenterna och de har inte RÅD med maskiner eller konstgödsel.

Kommentera