SD:s Paula Bieler lämnar riksdagen

INRIKES. Sverigedemokraternas migrationspolitiska talespersonen Paula Bieler, 31, lämnar riksdagen och alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. I en stor tv-intervju för Expressen riktar hon kritik mot partiledningens nya arbetsmetoder.– Det är en strategi som jag har svårt att vara en del av.

Riksdagsledamoten Paula Bieler har de senaste åren pekats ut som en tänkbar efterträdare till SD-ledaren Jimmie Åkesson, men på tisdagseftermiddagen informerade hon partikamraterna i riksdagsgruppen om sitt beslut.

Efter fem och ett halvt år som riksdagsledamot och partiets migrationspolitiska talesperson lämnar hon nu samtliga uppdrag med omedelbar verkan.

Expressen mötte henne för en längre tv-intervju i riksdagshuset under tisdagseftermiddagen.

– Detta är ett beslut som växt fram under ganska lång tid, säger hon. Det handlar dels om en allmän politisk trötthet, om hur debatterna går och hur arbetet utförs.

Hon är öppen med att hon flera gånger den senaste tiden hamnat på kollisionskurs med övriga i partiledningen. – Det är ingen hemlighet att jag har kritiserat en del sakpolitiska förändringar, och då kanske framför allt hur besluten togs och vilka argument som fördes fram, säger hon i programmet ”Direkt med Niklas Svensson”.

Paulas egna ord om anledningen…

– Pettersson är inte medlem eller aktiv i Sverigedemokraterna på något vis men blir klart besviken. Men Paula Bieler var en av de klokaste i SD  och det bådar inte gått att sådana personer lämnar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “SD:s Paula Bieler lämnar riksdagen

 1. “Efter att ha landat i att jag vill och behöver lämna har det dock blivit allt svårare att fokusera på arbetet och i samband med att min ansökan om ledighet för bröllop och efterföljande smekmånad röstades ner avgjordes slutligt tidpunkten.”

  Resa… COVID-19 . . blir det inte bara ett nej till ledighet som påverkar nu?

 2. Saknad Paula- en av de starkaste och vettigaste kvinnorna högre upp i partiet. En bra och stabil person. Kan förstå om du vill slutföra din akademiska examen, det borde fler göra i riksdagen, samt ev prioritera privatlivet en tid. Hoppas du kommer tillbaka inom partipolitiken i framtiden!

 3. SD är det riksdagsparti som i de flesta frågor står längst bort från mig, men jag har respekt för rakryggade Paula och hennes uppror mot mossiga ledighetsregler i Riksdagen!

 4. Paula kommer att komma tillbaks när “politikertröttheten” gått över och riksdagens ledighetsregler, har justerats till det bättre. En duktig tjej som tar lite ledigt nu, för att ägna sig åt sitt bröllop och lite annat. Ett privat och klokt beslut.

  Du är ju en av dem som pekats ut som tänkbar efterträdare till Jimmie Åkesson, när han en dag väljer att sluta. Hur blir det med det nu?

  “- Dels så sitter han väl kvar ett bra tag, sedan stänger jag inga dörrar åt något håll, det har jag aldrig gjort, säger Paula Bieler.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7405844

 5. Mycket tråkigt när en så duktig person slutar i vårt största parti. Hon behövdes verkligen speciellt nu när SD är på stark uppgång

 6. Ett föredöme för SD kvinnliga företrädare. Hoppas de kan hitta någon med samma kaliber. Poäng till AfS.

 7. Men stolpskottet M:B:J blir väl kvar som vanligt, tycker att
  dom börjat leka med Elden, det är illavarslande när en
  duktig person som Paula Bieler, och hon är inte den första
  lämnar partietr, är detta även MBJ s förtjänst?

 8. Hon stod på sig angående 12-veckors gränsen vid abort och kritiserar partiet för att dom påverkades av feministerna och övriga PK-Sverige.

  För det håller jag henne högt…ingen kappvändare där inte.

  • Oerhört synd att en sådan duktig politiker som Paula Bieber lämnar, men samtidigt kan man förstå att hon är trött på käbblet och det ständigt förekommande fulspelet.

 9. Mycket tråkigt då jag alltid sett henne som ganska ganska robust och hyfsat saklig. Jag får en känsla av att något inte står helt rätt till i SD som parti betraktat. Politiken är jag ganska nöjd med. Alternativet AFS har också “rätt” polirik om än lite tuffare. Men ska man börja om med ännu ett mikroparti så tar det lång tid (om någonsin) att få rätsida på landets styre.

 10. Delar Petterssons åsikt. “…… klart besviken. Men Paula Bieler var en av de klokaste i SD och det bådar inte gått att sådana personer lämnar.”

Kommentera