Ribbenvik: Orimligt att krigsförbrytare får stanna, vilken dom inte får om lagen följs

INVANDRING. Sverige behöver få ett nytt regelverk som tydligt visar att krigsförbrytare och potentiella terrorister inte kan stanna i landet på samma villkor som skyddssökande. Det skriver Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik på DN Debatt.

Ribbenvik skriver att dagens regler, som gör att människor som utgör ett hot mot Sverige inte kan utvisas om det bedöms finnas ett hot mot dem i hemlandet, är ”djupt stötande” för många. Han vill därför att reglerna snarast ändras i linje med en utredning som bland annat Migrationsverket och Säpo gjort.

-Pettersson säger att Ribbenvik har rätt, det är ”djupt stötande” att grova utländska brottslingar blir kvar, men det är minst lika stötande att Mikael Ribbenvik och övriga makthavare inte vet att det finns regler för att utvisa mördare och terrorister.

Frågan är varför Ribbenvik ”inte vet”, han har arbetat i Migrationsverket i många år och varit chef sedan hösten 2016. Varför ägnar sig en opolitisk generaldirektör åt dåligt underbyggda utspel?

UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ribbenvik: Orimligt att krigsförbrytare får stanna, vilken dom inte får om lagen följs

  1. En idiot kritiserar ett asylsystem/regelverk som är idiotförklarat av den delen av folket som lever i verkligheten…bara i Sverige.

  2. – men det finns ju en förklaring:

    De flesta terrorister tillhör väl ”sekten”?
    – och socialdemokraterna har ju kontrakt med ”sekten”
    sedan 1999!

    Kontraktet står över svensk lag och svenska intressen!
    t.o.m. SÄPO har vikit sig för kontraktet!

    D.v.s. vi har ingen riktig säkerhetspolis!
    Den ”säkerhetspolis”, som går under namnet, SÄPO,
    står under styrning från kontraktet.

    D.v.s. sekten har påverkan på SÄPO?

  3. Om Ribbenvik tillträdde -16 så stämmer det väl inte att han gav alla syrier put . Jag hörde Reinfeldt säga i direktsändning på radion att alla syrier skulle få put . Detta gjorde han när Obama var här på besök . Har jag fel ? Mvh Sjöström

  4. Varför skulle denna politiske chef veta eller kunna något speciellt?
    Det är inte på de meriterna de blir chefer över verk och myndigheter och annat skit som regeringen driver för att få en valmanskår.
    Det kostar men vadå, höj skatt och avgifter.

  5. Någonstans måste ju terrorister och övriga kriminella parasiter vara, världsamvetet och socialbyrån Sverige har ju med stolthet tagit på sig rollen som en fristad och paradis för denna kramgoa och tårdrypande grupp !

  6. Det är lika orimligt att Ribbenvik fortfarande är anställd av staten, uppbär lön och är på fri fot. Det var Ribbenvik som öppnade den syriska slussen med sitt beslut som rättschef på Migrationsverket; https://www.svd.se/alla-syrier-far-stanna-i-sverige

    Landsförrädare förtjänar ett hårt straff. Då lagstiftaren mesat till och det rättmätiga straffet ej längre går att utdöma, då all-inclusive på ett hotell i Kriminalvårdsverkets regi är allt för milt föreslår jag att han döms till att leva återstoden av sitt liv i valfritt ”utanförskapsområde” utan chans till benådning eller permission.

  7. @Vargkvinna, du är a och jag är e, så det gillas. Jag gillar olika (kön) men det går inte att göra om Messkalle och kalla Kalle för Messkalla..
    Nån j..la ordning får det vara.

  8. Tänk vi har folk som tycker att det svenska folket ska öppna sina hjärtan för terrorister och massmördare. Vi ska ömma om deras upplevda ohälsa, ifall de ska utvisas.
    Helt absurt!!!!!!!!!!
    Är det inte de anhöriga till deras slakt, som vi ska tycka synd om?

  9. Sverige behöver en ny regering och en omorganisation av migrationsverket till en myndighet för återvändande frivilliga och ofrivilliga lycksökare från jordens alla hörn.

  10. Hur länge har denne suttit på den posten och denne säger det nu, skulle inte det tagits upp när denne fick den posten ? Eller är det bara att vindarna har vänt lite på senaste tiden, och kappan behöver vändas lite efter hur vindarna blåser ?

    Snart är det valår igen och man behöver ha sin anställning med bra betalt och alla förmåner kvar kanske ?

  11. Klok, klokare har Ribbenvik blivit. Han upplevs nästan som en roddare
    Men överallt lyser Pettersson, ty han är klokast..

Kommentera