Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelse i Malmö


BROTTSLIGHET. Två anställda vid NBV i Malmö har polisanmälts misstänkta för bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Sydsvenskan har tagit del av studieförbundets egen utredning som visar att över 9.000 olika studiecirklar och kulturevenemang i Malmö kan ha varit bluff och att 42.500 påstådda deltagare endast var siffror i bidragsansökningar.

Nu kommer NBV, Nykterhetsrörelsens BildningsVerksamhet, att betala tillbaka ett mångmiljonbelopp till staten. Studieförbundet har granskat studiecirklar över hela landet och dömt ut totalt 12.772 evenemang som bluff, skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Den interna granskningen drogs i gång efter tips från en visselblåsare. Studieförbundet lovar att betala tillbaka de statsbidrag som betalats ut felaktigt. De två anställda som polisanmälts har också blivit avstängda från jobbet och senare sagt upp sig.

-Pettersson säger att Folkbildningsrådet fördelar runt 1.800 miljoner till olika studieförbund och där det finns bidrag finns det bedragare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Mångmiljonbedrägeri mot nykterhetsrörelse i Malmö

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: