Politikerföraktet – det stora hotet mot demokratin

INSÄNDARE. De förtroendevalda som ska värna demokratin utgör det kanske största hotet mot den. Skandalerna bland högdjuren avlöser varandra. Allt från sexskandaler, bostadsaffärer, skattefiffel, fusk med ersättningar, omdömeslöshet och nepotism göder politikerföraktet bland det folk de ska styra. Det är ett större hot mot vårt land än det mesta annat elände som en ansvarslös politik gör att vi nu tvingas leva med.

En byggde upp och en rev ned. Sverige behöver en ny Axel Oxenstierna

Listan över avhoppade, avskedade eller misstrodda i ledarskiktet är oändlig. Bostadsminister Memeth Kaplan. Juholt, Mona Sahlin, Schyman, Anders Ygeman, Anna Johansson, Lars Danielsson, Margot Wallström, Thorvaldsson LO-basen, Anna Sjödin SSU, Erik Ullenhag, Romson, Ylva Johansson, Ann Linde, Rosanna Dinamarca….. och en lång rad av mindre kända i maktens korridorer. Sedan valet har t.ex över 50 kommunalpolitiker från Miljöpartiet hoppat av. Förtroendet för de som leder landet är närmast obefintligt. Vad kan vara värre för ett folk.

De bland de högsta i toppen som fått gå eller fått allvarlig kritik från KU är snabbt tillbaka i ledande ställning. Som nya ministrar eller som EU-representanter, generaldirektörer, landshövdingar eller ambassadörer. Genom generösa pensioner, avgångsvederlag och skyhöga, skattefria EU-löner behöver de inte oroa sig för sin försörjning. Skattebetalarna betalar hundratals miljoner om året till avsuttna riksdags-ledamöter som ofta är väl försörjda livet ut – oavsett om de fått nytt högavlönat jobb eller inte. Stjälps de av till EU blir de snabbt miljonärer.

Denna nya adel ska alltså se till att vanligt folk får rimligt utbyte av det som kallas samhällskontraktet. Men trots dessa friherrars allt högre skatter, allt fler straffavgifter, ständigt nya moralskatter för att rädda klimatet krakelerar välfärdssamhället på alla områden. Vi har 400.000 fattigpensionärer, vårdköerna är evighetslånga – liksom bostadskön. Det mesta i övrigt är i kris. Kommunerna lider av svår andnöd och kriminaliteten och otryggheten kunde vi inte ens mardrömma om i det gamla sammanhållna folkhemmet.

Men om 8 miljoner svenskar i stort sett ska försörja ytterligare 2 miljoner invandrare och ständigt fler kan det inte sluta på annat sätt. Det kan minsta barn räkna ut. Varför kan de som bestämmer inte räkna? Det är inte svenska folket som ska bytas ut. Det är giriga, inkompetenta, maktberusade, outbildade blindstyren till politiker och osnutna unga politikerbroilers som måste ersättas av erfarna, kloka människor från verklighetens folk. Men som sagt, var finns vår tids Axel Oxenstierna?

Rolf Malm

 

 

25 thoughts on “Politikerföraktet – det stora hotet mot demokratin

 1. Dom har ju skapat det själva .
  Se er själv ii ögonen om ni törs .men ni är bara ute efter egen vinning.
  SKÄMS

 2. Politikerföraktet är en reaktion på politikernas förakt av deras väljare och folket de ska representera.
  De ljuger om det mesta och har en dold agenda, som inte tål granskning.

 3. Vad är det den säger nu regeringsformen, ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare..….”

  Det var länge sen svenska folket hade något att säga till om.

 4. Ja, det var ord och inga visor. Alla politiker är dåliga tydligen. Då bör frågan vara, hur får vi dugliga politiker.?

 5. Tack Rolf Malm.Du skriver alltid bra och klarsynt och ” rivigt ”om tillståndet i det som en gång var Sverige.Ett Sverige som aldrig kommer igen.Vårt land blev en pajaskoloni istället.Tack till alla er som hjälpt till med nedrustningen och förfallet….

 6. Har nyss sett och lyssnat till två videos (länkar nedan) där terroristexperten Magnus Ranstorp, försvarshögskolan föreläser och intervjuas. Det är chockerande att se och höra hur fruktansvärt illa terroristhoten har gravt misskötts av politikerna m fl i Sverige jämfört med våra nordiska grannländer och övriga europeiska länder. Mycket sevärda. Kan verkligen rekommenderas.

  Axess lunchseminarium – Magnus Ranstorp

  Flatheten mot terrorn

  Många återvändande IS-terrorister kommer att gå fria, eftersom det tagit så lång tid att få ny lag på plats. Det förebyggande arbetet är fortfarande outvecklat, och det finns ingen organiserad avhopparverksamhet. Varför är det så här? Enligt fil dr Magnus Ranstorp, terrorismforskare vid Försvarshögskolan, handlar det om politik och bristande koordination men också om ett debattklimat där terrorbekämpningen har misstänkliggjorts. Seminariet ägde rum den 15 mars 2019

  Video publicerades 2019-04-10 och är giltig tills vidare. Speltid 58:29

  https://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=10742

  Studio Axess – 2019/04 – Magnus Ranstorp

  Hotet i Sverige ökar på alla nivåer.

  Sverige har agerat väldigt långsamt i arbetet mot terrorn. Ett osunt debattklimat har bidragit till politisk ängslighet och tafatthet. Till sist finns dock bättre regelverk på plats. Nu gäller det att kraftsamla och att sätta in tuffare insatser mot den ekonomiska brottslighet som samspelar med de radikaliserade miljöerna. Det menar fil dr Magnus Ranstorp, som leder terrorismforskningen vid Försvarshögskolan. Han samtalar med programledaren PJ Anders Linder.

  Videon publicerades 2019-03-24 och är giltig tills vidare. Speltid 27:32.

  https://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=10688

 7. Tyvärr så är inte politikerföraktet så värst utbrett bland PK-Svensken, det är mest vi Sverigevännerna som föraktar fifflet och fusket.

  ”Svensken” är en underlig varelse helt enkelt.

 8. Även svenska Deep State, måste rensas ut. Och Public Service göras om till att finansieras via kort liksom alla andra TV- och – Radiokanaler. Det är viktigt att det finns valfrihet vid val av media, t ex att kunna välja bort att betala för sådant man inte vill se. Bl a krävs det att Public service inte är skattefinansierat eftersom svenska gräsrötter med nuvarnade finansiering under kriser inte torde lita på vad indoktrinerande media publicerara.

 9. Det här är enkelt. Broilerna saknar helt erfarenhet från näringslivet. Politikerna tar hit en massa folk och undrar förvånat varför anställs de inte. De borde ju anställas som varje svensk. Allas lika värde gäller ju.
  För det privata näringslivet som ytterst försörjer oss gäller att de anställer folk för att få arbete utfört och tror de inte människan kan utföra arbetet anställs de inte. Leif Östling visade vad som hände när de provanställde några somalier.
  Nu sitter politikerna med Svarte Petter och hoppas att det ska lösa sig ändå, Svenskarna är ju solidariska men de tänker inte på att det kunde löst sig om de som kommit varit 10% av de som kom. Nu hoppas politikerna att de hinner undan och att nästa politikergeneration får lösa problemen dvs. någon annan får lösa problemen som vi ställt till med. .

 10. Sabotage är inom juridiken ett allmänfarligt brott, att någon förstör eller skadar egendom, som har avsevärd betydelse för rikets försvar, folkförsörjning, rättsskipning eller förvaltning eller för upprätthållande av allmän ordning och säkerhet i riket enligt 13 kap 4 § Brottsbalken. Straffet är fängelse i upp till fyra år.

  Svenskar har LAGLIG RÄTT att bilda en motståndsrörelse av: utländsk ockupation och andra former av utländskt förtryck. Vi måste organisinera oss istället för att bara konstatera och bevittna vad som sker 24/7 i sverige:

  En motståndsrörelse är det organiserade motstånd mot en ockupation som sker utan statlig kontroll och med begränsat skydd enligt folkrätten.

  Motståndsrörelser kan erhålla stöd i juridisk, ekonomisk, moralisk och/eller materiell form från andra stater, allianser av stater eller organisationer i andra stater än den i vilken motståndsrörelsen verkar.

  Folkrättsligt sett regleras deltagande i motståndsrörelser i väpnade konflikter inte av Genèvekonventionerna i de fall motståndsrörelsens deltagare anses utgöra kombattanter men de skyddas naturligtvis (som alla människor) av folkrättens förbud mot tortyr, summarisk avrättning osv. FN:s generalförsamling slog 1973 fast i resolution 3070 att alla folk har rätt att, med alla till buds stående medel (inklusive väpnad kamp) göra motstånd mot koloniala regimer, utländsk ockupation och andra former av utländskt förtryck. Denna rättighet bekräftades senare i resolution A/RES/42/22 1987, alla folk har rätt att göra motstånd mot utländska ockupationsstyrkor och rasistiska regimer i enlighet med principerna i FN-stadgan om allas rätt till frihet, självständighet och självbestämmande.

 11. Sossarna har svikit sitt eget folk. Detta är oförlåtligt och det kommer att belasta dom för lång tid framöver. Personligen kan jag ALDRIG lita på dom mera

 12. Efraim!
  Min början av livet var Unga Örnar därefter SDUK, nuvarande SSU, när jag fick välja efter min myndighetsdag 21 år röstade jag med S.
  Ända till den dag då den gröna lilla boken gavs ut med upplysning, det är din rätt att få dessa bidrag, trodde jag på S.
  Då äntligen förstod jag vad som var på väg, de försökte köpa oss med bidrag för att få behålla makten.
  Gemene man tyckte det var bra, alla tog studenten utan att vara särskilt bildade. Alla skulle med oavsett hur dåliga de än var, mindre och mindre ansvar lades på individen det skulle skötas av stat och kommun.
  Idag ser du vad det ledde till, jag är uppriktigt ledsen att inte du också ser det.

   • Jag vet inte vad du menar, men troligen kommenterar du bloggens svagbegåvade mupp som jag raderar när jag ser den. Det är en fegis som alltid är tvärtemot, alltid med ny signatur och alltid ljuger. Du ser säkert på åsikterna att det inte är något att kommentera. /Pettersson

Kommentera