Nu har tiggarna swish


”Det gör så ont i mig att se alla människor som tigger” säger en medelålders kvinna i Göteborg som lånar ut sitt swish-nummer till tiggare från Rumänien och Bulgarien.

När de moderna samhällens blir allt mer kontantfria, har också de hitresta tiggarna fått allt mindre pengar i de muggar de sträcker fram till förbipasserande. Nu har några ”godhjärtade” funnit en lösning på problemet.

Ett antal personer lånar ut sina swishnummer sedan en tid tillbaks. När det plingar till i appen ger dessa individer motsvarande summa i rena pengar till tiggarna. Detta inbringar några hundralappar i månaden enligt en av de ”godhjärtade”.

I.o.m. detta kan således de hitresta tiggarna stanna kvar längre och därmed befäster de fattigdomen som man löser genom att resa hela vägen till Sverige för att tigga pengar av andra. Det är dock något som en av de ”godhjärtade” inte håller med om.

”Det är ju många som tycker att man inte hjälper utan att man håller kvar folk i tiggeri. Men jag kan inte se det”

Kan tyckas vara en något märklig analys. För i artikeln kan man också om en av tiggarna som tiggt pengar i åtta år. Jo, ni läste rätt. Åtta år! Det är de ”godhjärtade” som befäster tiggeriet, inte åtgärder från regeringar och organisationer. 2016 kunde vi läsa om hjälporganisationer från tiggarnas egna hemländer som uppmanar svenskar att inte ge pengar. EU satsade hela 336 miljarder mellan åren 2014 till 2020 för att hjälpa utsatta i länder som Rumänien och Bulgarien.

GP


23 responses to “Nu har tiggarna swish

 • Fjodor

  När någon upplåter bankkonto för tiggeri-verksamhet så får det väl anses vara organiserat tiggeri?

  Gilla

 • Olof.p

  Till vår regering: eftersom ni I regeringen tycker det är bra att människor sitter på stan och tigger skulle jag som konsult vilja utveckla detta koncept.
  Vi inför en grundskoleutbildning i tiggeri, 1 år borde räcka.
  För dem som inte får ihop tillräckligt med pengar efter den utbildningen bör det finnas ett påbyggnadsår.
  Vi kan slopa alla socialbidrag. Ge dom ett års utbildning och en pappmugg.
  Samma med A-kassan. Varför sitta hemma och vänta på jobb, när man kan sitta på stan och vänta vid sin pappmugg?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Utvecklingen går framåt !

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Skrattet lär ju fastna i halsen på dom när dom märker att deras swish används till all sorts kriminalitet!

  ”ibland får hon in tusen kronor” Vem tror idioten skänker det? Hoppas att hon åker dit för koppleri! Vad säger skatteverket?

  Livsfarligt att låna ut sig på det här viset!

  Gilla

 • Tore

  Det kommer göra jävligt ont en dag för dom ‘goda’ människorna, när dom inte kan röra sig fritt på gatorna utan risk för rån och utsättas för våld av dom som dom tycker såååååå synd om.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Gitter knappt skriva en kommentar. Zigenarna som bedriver verksamheten lever gott. Deras kultur bygger inte på arbete eftersom de tillhör ett bättre folk. De lurar med sig fattiga Bulgarer och Rumäner om arbete. När de kommer hit tvingas de till att tigga, men får inget själv.

  Gilla

 • centurion

  Den nya tekniken tågar in även där de mörka krafterna härskar.
  Men då är det faktiskt lite regler också, som ska infrias : Kassaapparat skall finnas. Kassaregister. Kvittohantering. Ångervecka. F-skatt. Moms-redovisning. Polisens tillstånd för penga-insamling. Kollektivanslutning. Värdegrunds-deklaration. Försäkring. Arbetsgivaravgift. Pensionsinbetalning.

  Gilla

 • Nisse

  Tiggarnas har själva valt att leva i utanförskap och håller klanen högst.
  Alla har haft möjlighet till utbildning i de länder man bosatt sig. De vägrar blanda sig med andra grupper men kräver att vi ska ösa pengar över dom.
  Deras sätt att leva, bygger på svunna tider. De måste förändra sig själva och följa västerländska traditioner, om de ska lyckas här.
  Tigga, luras, stjäla och begå brott, gör bara att ingen någonsin vill anställa dom. Vem kan lita på rufflare?Det leder till evigt utanförskap.

  Gilla

 • Monica

  Svar till Gustavsson: Eller så väntar hon på en Serafimerorden-medalj av konungen för sin enastående sociala patos och samhällsnytta och rent av Nobels fredspris.

  Gilla

 • Bajen666

  Förbannade idioter som går med på sånt här trams, fattar dom inte att dom nu är medskyldiga till människohandel och prostitution.

  Nej det gör dom naturligtvis inte i sin naiva godhet….man blir matt av Svenskens dumhet.

  Gilla

 • gamgubben

  Att skänka något till en person som du inte känner och inte är svensk, gör varken dig eller mottagaren en tjänst. Gör du det utan att tänka annat än ”det är ju så synd om…” är du urbota dum.
  Om vi aldrig givit någon utländsk tiggare pengar skulle vi aldrig behövt ha de problem vi idag har. De skulle snarast ha försvunnit och dessutom talat om för släkt och vänner, där fanns inget att hämta.

  Gilla

 • TT

  Människohandlarna behöver inte längre gå runt och samla in pengarna, dom går direkt till bossen i Rumänien.

  Men det blundar vänstermänniskorna för.

  Gilla

 • Grune

  Jag ger aldrig pengar till de som sitter utanför butiker och tigger.
  Dom har mycket mer pengar på sina konton än vad jag har.
  Dom har råd att åka fram och tillbaka mellan Rumänien hur ofta dom vill.
  Jag har inte ens råd att åka till Åland. Det är inte ett dugg synd om de som skänker miljoner till dessa miljonärer. Hoppas dom får smaka på vad fattigdom är. Då skall jag garva åt dom.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vi ska måna om kontanter i vårat samhälle. Ett samhälle utan kontanter är ett sårbart samhälle. Glöm inte det.

  Att låta alla transaktioner i betalningar gå över data, är ett mer övervakande samhälle. Där varje individs integritet, i ett öppet demokratiskt samhälle, är kraftigt reducerad.

  De tiggare i Göteborg som nu introduceras med ”tigg-Swish”. Kan väl utveckla det vidare. De kan väl låta dessa människor stanna hemma i sina hemländer. Så kan de få tigga som hemma arbete.

  Slipper då alla dessa kostsamma resor och kyliga platser i norra Europa. Tror deras barn och anhöriga skulle uppskatta det som en bättre lösning.

  Göteborgskvinnan samlar ihop några goda människor och tar in Swish-pengarna. Som sedan sänds ner till de fattiga tiggarnas familjer, i sitt respektive land.

  Gilla

 • Kungen

  Ja den sista idioten är inte född än men är garanterat vänstervriden …😄😄

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Ååhhh dessa godhjärtade kvinnor ! Att de har tid att lämna hemmet och batikgrytan ? Våra pengar , 336 miljarder . ” Vad får vi för pengarna ” , Östlings bevingade ord passar in på mycket . EU – Röd Makt . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Thomas

  Otroligt praktiskt. Pengarna går rakt in i chefens mobil. Klart han måste få betalt för att transportera de fattig från rumänien till ICA.

  Gilla

 • Gustavsson

  Undrar om hon nu kommer att få någon klapp på axeln av regeringen Löfvén för sina ”hjältemodiga insatser”.

  Gilla

 • Ture

  Detta var allt till att vara ”präktig”. Om det hade varit någon av oss så hade hon inte brytt sig det minsta.

  Gilla

 • Argus

  Hmmm… Undrar om Finansinspektionen och Ekobrottsmyndigheten nu kommer att jaga de vänsterblivna för penningtvätt som de gör med hederliga skattebetalare?

  Gilla

 • Anders Andersson

  Och artikeln är skriven av vänsterblivna journaliststudenter. De kommer inte att ha några arbeten att söks, för MSM dödar sig själv med denna typ av artiklar! Man matar inte råttor, då blir de fler. Man ger inte till tiggare, då blir de fler!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: