SSU betalar ingen skatt, trots hundratals miljoner i inkomster

SOCIALISM. Det som kännetecknar socialismen är att socialisterna vill ha höga skatter för alla utom för socialisterna. De vill gärna slösa med andras pengar tills de andras pengar är slut. Socialisterna tror att det är rättvist att lågavlönade betalar över 50 procent i skatt så att socialisterna kan ge bort dessa pengar till islamister, terrorister, klimatfascister och kurser i somalisk folkdans.

 

Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket, sade socialdemokraten Gustav Möller. Men i dag arbetar du varje dag med att försörja bidragsentreprenörer och berika korrupta politiska diktaturer.

SSU Sverige tjänar runt 200 miljoner per år på sin lotteriverksamhet och betalar 0 kronor i skatt. Ett vanligt lottföretag har däremot spelskatt på 18% och kan inte sälja lotter på kredit, vilket SSU Sverige mer än gärna gör.

Att de sedan hackar på H&M ägaren Stefan Persson säger en hel del om deras förstånd. SSU kanske tycker att skattetrycket ska vara som på 1970-talet då företager och idrottsstjärnor flydde utomlands och författaren Astrid Lindgren betalade 102 procent i skatt.

Nåväl, SSU kan skylla på vad de vill men Stefan Persson, hans syster Lottie Tham och barn betalar enorma pengar i skatt. Stefan betalar runt 300 miljoner om året, vissa år runt 800 miljoner och har så gjort i minst 20 år. Anledningen till den höga skatten är att Stefan valt att äga H&M-aktierna privat utan att ta vägen via något skatteparadis eller förvaltningsbolag.

Persson har under året fått en aktieutdelning på mer än sex miljarder kronor på sitt stora aktieinnehav. Han investerar en del av utdelningen i det växande fastighetsföretag som han byggt upp lite i tysthet under senare decennier. Via bolaget Ramsbury Property äger han affärsfastigheter med de allra bästa lägena i världens stora städer. Perssons kåkar reser sig på paradgator som Fifth Avenue i New York, Oxford Street i London, Champs-Élysées i Paris och Via del Corso i Rom. Beståndets värde uppskattas till runt 35 miljarder kronor, enligt Fastighetsvärlden.

Persson äger gods och egendomar i Storbritannien, bland annat en hel by, Linkenholt, som han köpte 2009. Och han har stora landområden på Värmdö utanför Stockholm och bostad på Östermalm.

– Det har väl gått ganska hyggligt, säger Stefan Persson till tidskriften Entreprenören. ­

– Att vara förmögen är ett enormt privilegium. Att säga att pengar inte spelar någon roll är närmast ett hån mot dem som inte har några. Jag är väldigt tacksam för det jag har, den ekonomiska friheten är en gåva. Men med den kommer också ett ansvar, säger Persson.

Persson donerar hundratals miljoner kronor till forskning och annat via familjestiftelsen.

-Pettersson säger med respekt att Stefan Persson som har en förmögenhet på c:a 170 miljarder kronor förvaltar företagen och fastigheter betydligt bättre än vad S och SSU någonsin skulle kunna göra.

Skäms SSU

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “SSU betalar ingen skatt, trots hundratals miljoner i inkomster

 1. Kommunister, Nazister, Socialdemokrater och Fascister har alla samma mantra
  Allt ditt ska vi dela på
  Allt mitt ska du ge fan i

 2. En trasa från HM är värd sina pengar. En lott från SSU ger inga pengar. Oddsen är lika stor som att justdu blir miljardär eller att du vill bli statsminister.

 3. Av den klartänkta Ossys tankar så får det mig att undra om han heter Osbourne i efternamn . Vissa likheter i tankeförmågan ? Mvh Sjöström

 4. Antisemiter och skattefuskare plus lite annat smått och gott, verkar vara en bra plantskola för moderpartiet.

 5. Hördu ossy : Du har rätt i en sak och det är att ENDAST ETT STARKT PARTI KAN TA OSS TILL NÄSTA NIVÅ. DETTA PARTI ÄR SD SOM JU REDAN ÄR STÖRSTA PARTIET.

  Sossarna tid är över. Er spolar vi ner med avloppsvattnet där ni hör hemma. Ni har svikit ert eget folk och det kommer ALDRIG att glömmas bort. Förrädare är vad ni är. AVGÅ NU FÖR SVERIGES BÄSTA

 6. Det som kännetecknar en Socialist är just avundsjukan
  på dem som lyckats bygga upp något som man kan se
  i vilket land man än kommer till, och som tydligen uppskattas
  av dess befolkning.

  Men en avundsjuk socialist har inget emot när vanliga
  arbetare som jobbat i 50 år får leva på Europas sämsta
  pensioner trots att dom är världens mest beskattade folk,
  dom ska tiga och skämmas tycker Gåslever proletären
  Lena Endre som levt i en skyddad verkstad, ägandes en
  flott lägenhet i Stockholm ,Sommarhus på den bästa läget
  på Österlen.

  Är det underligt att man mår illa när dessa tillgjorda
  världsförbättrare öppnar käften?
  Sådan är Socialismen !


  • …började köra Taxi då jag gick i pension vid slutet
   av förra millenieskiftet…kört de flesta potentater
   och s.k.kändisar…bl.a Lena Endre hem, nog en av
   de mest osympatiska personer jag kört, hon nedlåt
   sig inte svara en simpel Taxibög på tilltal ens…
   Pehr G Gyllenhammar från Arlanda va oxå en kul
   prick…han satt halva resan å psyka mig för att jag
   körde MB å inte Volvo, va genomtrevlig resten av
   färden…jävla skillnad på folk man mötte i tjänsten

Kommentera