Sjukhus för 2600 patienter byggs i blixtfart i Kina

SJUKVÅRD. Sedan förra veckan har byggarbetet med två nya sjukhus i den kinesiska staden Wuhan pågått. Planen är att man ska kunna ta emot patienter smittade av coronaviruset redan nästa vecka, skriver CNBC. Smittan tros ha börjat i staden, som har 11 miljoner invånare. De flesta virusfallen i Kina har också varit i Wuhan. De nya sjukhusen ska kunna ta emot 2.600 patienter.

Det här är inte första gången som Kina bygger sjukhus i rekordfart i samband med ett smittoutbrott. 2003 byggdes ett sjukhus i huvudstaden Peking på bara en vecka, för att man skulle kunna behandla sars-smittade patienter.

-Pettersson är inte någon vän av Kinas politiska system, men effektiviteten påminner om Sverige under Rekordåren, nu är Sverige annorlunda.

I Sverige hade vi först behövt göra en miljökonsekvensutredning, det behövs för allt utom en miljon asylinvandrare, sedan ska det anställas några hundra mellanchefer, förhandlas med facket, några avdankade journalister behövs som kommunikatörer samt mängder med konsulter ska kontrakteras eftersom cheferna är politiskt tillsatta och inte kan sitt jobb, allt detta medan politikerna träter och vårdköerna växer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Sjukhus för 2600 patienter byggs i blixtfart i Kina

  1. Om de börjat planera i December när coronasmittan startade så hade de redan haft sjukhus så det räcker. I stället mörkade man så länge det gick men blev tvungna att erkänna att ”det kanske behövs något” som vi kan visa så vi ser stora och starka ut. Kinas ledning är nästan lika kass som Svedistans. Fast bara nästan.

  2. I Sverige bygger man också sjukhus då många nyanlända får vård som de inte fått i sina hemländer.

    Fakta 1600 platser
    Offererad fast kostnad 14.5 miljarder

    ”Byggkostnad. Nya Karolinska Solna kostar 14,5 miljarder kronor att bygga. Byggkostnaden ligger fast, eftersom projektet finansieras genom ett så kallat OPS-avtal (offentlig-privat samverkan) där alla kostnader för byggnationen är fastslagna från början.”

    men så fast var inte kostnaden utan slutnotan hamnade på svindlande 60 Mkr.

    37.5 miljoner per vårdplats, bara att byta en glödlampa kan kosta 10.000-tals kronor med underleverantörer som har vänskapskontrakt som löper 40-år.

    Vem är det som sitter med svarte petter?

Kommentera