SVT – vänstern är vårt parti

MEDIA. SVT vill att sammansättningen av personalen, avseende kön och utländsk bakgrund, ska stå i proportion till befolkningen i övrigt. Men det är ett felaktigt antagande att rättvisa kan mätas i statistik över representation i förhållande till befolkningsandel, skriver Paulina Neuding på Dagens Samhälle

SVT, Stockholm. Bild från Google

-Pettersson säger att SVT är ett public service-företag. SVT:s uppdrag är att arbeta för demokrati och alla människors lika värde. SVT ska spegla hela Sverige och SVT:s utbud är till för alla och om alla. SVT finns på 37 orter över hela landet och har 2.100 tillsvidareanställda samt en mängd visstidsanställda. Verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via en Public Service-avgift.

SVT:s utbud ska präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet och det ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund.

SVT är väldigt noga med att det anställs personer efter rätt kön och hudfärg liksom efter sexuella referenser osv. Däremot är det inte så noga med mångfald när det gäller åsikter. Tvärtom, på åsiktsfronten råder total enfald.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SVT – vänstern är vårt parti

  1. När Alice ba Kunke hade barnprogram fanns det inte så många svarta i Sverige. Hon var klart överrepresenterad på SVT. Lite jobbigt också när nyhetsuppläsare inte kan svenska. Journalisterna vågar inte pressa politikerna i intervju, mer än Åkesson.
    Jag säger som Jimmy, stäng ner skiten.

    • J.Å kanske stänger ner skiten som han så bestämt i opposition idag säger om och när SD får politiskt inflytande och mandat för att göra det !
      Den som lever får se.

  2. Hanna Stjärne förstod inte kritiken om SVT:s vänstervridning i en intervju i SVT GoKväll. Hon stödde sig på undersökningar som kompisarna på SVT / Novus brukar göra och det toppar såklart mina egna erfarenheter av faktiskt TV – tittande med allt ifrån ”opolitiska” barnprogram på 70 – talet till dagens ”opartiska” USA korrar. Mer om Vänstervridningen på SVT

  3. Jag jobbar på ett Svenskt storbolag där ledningen propagerar för att vårat bolag ska vara som samhället i övrigt.
    Jag har ifrågasatt detta eftersom samhället är i kaos, jag har aldrig fått något på min fråga.

  4. Är det mångfald i SVT:s ögon, när vi har svarta, vita, kvinnor, hbtq som alla är MP eller vänster?
    Mångfald är väl i åsikter, inte i härkomst och hudfärg?
    Alla från ett land som invandrat hit, är sannerligen inte en homogen grupp.

Kommentera