Asylnota skapar panik

Filipstad var på tapeten redan i augusti när oroliga kommunpolitiker beskrev situationen i kommunen. Nu kommer nya larmrapporter från Värmland.

Igår träffade flera kommunalråd civilminister Lena Micko (S) för att förklara sina problem. “Vi behöver hjälp”, sade Filipstads nya kommunalråd, Åsa Hååkman Felth (S)

De extrapengar som regeringen nu lovat kommunerna är en droppa i havet, säger kommunalråden. I Filipstad räcker pengarna inte på långa vägar och nästa år kan man tvingas höja kommunalskatten med hela 10 procent.

“I kommunen har vi inga arbeten till personer som studerat och har bra utbildning, så de flyttar ju. De som är kvar hos oss är de som inte har någon utbildning och som står långt ifrån arbetsmarknaden. Kanske rentav analfabeter”

Hååkman Felth är ganska tydlig med att det stora flyktingmottagandet skapat de stora hålen i kassakistan. Något hon verkar ha gemensamt med många kommunalråd från norr till söder. Trots regeringens utlovade miljarder, kommer Filipstads kommun att sakna 90 miljoner till kärnområdena vård, skola och omsorg.

Minns att alla som varnat för denna situation under en rad år kallats för “rasister”. Verklighetens Sverige visar att de istället borde kallats “realister”.

Expressen

Den kristna tidningen Sändaren publicerade 2014 en insändare med rubriken…

I den kan man läsa följande: “Varför kan inte människor på flykt välkomnas i Åsele, Filipstad eller Ragunda?” Det har man gjort och resultatet avspeglar sig obarmhärtigt för de som valt att bo kvar i dessa orter.

13 thoughts on “Asylnota skapar panik

 1. Man kan fråga sig vad man får för pengarna.
  Skattehöjning på 10% för att ta emot vad som enligt uppgift till 97% skall bestå av ekonomiska migranter (Sverige lär inte sortera bort särskilt många av dom)….

 2. Skicka räkningen till LO, Sändaren och övriga tidningar som ljugit, SVT samt de politiker som är och var medskyldiga. Kan de inte betala lämna det till kronofogden.

 3. Som boende i grannkommun till Filipstad har jag god insyn i problemet . Den kommunen har ett stort problem att brottas med vill jag lova . Problemet har de skapat själva med sin röstande befolkning . Filipstad får nu ta den beska ( dödande ? ) medicinen och svälja , grimaserna blir inte trevliga att se . Inför valet – 14 delade jag ut ca 2500 ex av Jan Mildhs Tabloiden ( om ni minns den skriften ) i just filipstad . Så de var inte ovetande . Mvh Sjöström

 4. – och ingen verkar fatta att kontraktet, som
  socialdemokraterna skrev med muslimerna
  redan 1999 är grunden till hela den
  kommande katastrofen!

  Varför hänger ni inte på när Pettersson och
  jag tjatar om detta LANDSFÖRRÄDERI?
  (det är visserligen bara jag som så tydligt
  uttrycker min åsikt om resultatet)

  Om vi får ut detta till svenska folket så är det
  inte bara som att skjuta på tavlan –
  det blir som att riva ner måltavlan!

  Jag råder dig och alla andra att läsa om
  kontraktet!
  Www: socialdemokraterna kontrakt 1999

  Det är en skrämmande läsning!
  Sverige är sålt till muslimerna!
  Försök förstå vad det betyder!
  Försök förstå vad det betyder för dig!
  Försök förstå vad det betyder för Sverige!

  = Det är nästa Syrien!

  Ge Sverige en chans!
  ”Grannsamverkan mot våld”
  är lösningen!
  Medborgargarden är dock förbjudet!

 5. Kom ihåg vem som sa att det blir en vinst längre fram……..Finns det någon som tror på det ?? SD har varnat för detta i 20 år och har haft rätt hela tiden. Kanske dags att tänka på vem man röstar på nästa gång….

 6. Eftersom svenska politiker i det styrande etablissemanget tycks tro att de som kommer är identiskt eller bättre utbildade än svenskar har de nu problem de ej var beredda på.
  Trodde de, att de nya skulle starta industriverksamhet på platser de kom till? Till de kommuner som trodde på fånarna i partiledningarna, det gäller även Alliansen, det blir lönsamt senare. Alla vet vad exempelvis Sandviken och dess ledning basunerade ut i början av booomen, det skulle stavats bommen eftersom inget var rätt.
  Om vi klarar av dessa felgrepp så tar det i vart fall ett par generationer innan vi har det slutliga svaret.

 7. Och då är jag säker på att detta är bara början på kommunen kriserna runt om i Sverige. Tror mig det kommer att bli mycket värre än så, om jag var kommunalråd i någon av dessa kommuner så hade jag BEGÄRT att regeringen ska betala precis allt det som fattas i kommun kassan och om regeringen nekar till att göra detta så skulle jag helt enkelt bara uppmanar dom om att i den kommun som jag företräder finns det helt enkelt INGA pengar till att betala ut socialbidrag till alla flyktingar som regeringen bestämt att min kommun ska ta emot så för oss finns det bara ett alternativ och det är att vi kommer att sätta alla i så många bussar som krävs med destination Stockholm. När dom väl anländer till Stockholm så är det ERAT problem att lösa.

 8. ”Öppna E R A hjärtan !”

  Undrar vad de röstade på?

  ”Som man bäddar får man ligga”.
  – eller, som man också känner för att säga:

  Skyll dig själv, dumskalle!

 9. När verkligheten kommer ifatt en extremt förd migrations politik. Då kommer även kostnaderna och problemen, för många av Sveriges kommuner. Bli riktigt kännbara. Vi har redan stor erfarenhet av det.

  Naturligtvis fanns det många röster som varnade för och förutsåg detta scenario. Inte minst många nationalekonomer.

  Tyvärr fick fasadpolitikerna styra debatten och driva migrationspolitiken in på orimliga nivåer, i både mottagande och kostnader.

  Vill gärna se lite “handhjärtan- manifestationer” nu .Från de grupper som var så aktiva tidigare i migrations politiken. Ställ nu upp för kommuner som Filipstad t.ex.. De och många kommuner behöver mer hjälp och stöd, än någonsin.

  Orden lagom, normal och sans. Är underskattade ord i svensk politik.

 10. Mmm vad vad det vi sa…lite skadeglädje känner man ju även om det i slutändan även kommer att drabba mig/oss.

  Det finns idioter och så finns det ännu större idioter sen kommer politiker ifrån 7-klövern.

Kommentera