Stäng

Socialdemokraterna hotar med att regeringen ska avgå

INRIKES. Socialdemokraternas  Lena Rådström Baastad menar att Sveriges styre ”äventyras” om oppositionen fortsätter budgetbråket. I en intervju med Dagens Nyheter säger hon: – Om alla spelregler i Sveriges riksdag sätts ur spel får vi naturligtvis fundera på om det är möjligt att styra. 

Lena Rådström Baastad (S) Pressbild

Att M, KD, V och SD i riksdagens finansutskott i förra veckan ställde krav om en extra ändringsbudget med mer pengar till välfärden var ytterligare ett slag mot Socialdemokraterna. På så sätt bryter oppositionen ut delar av regeringens och januaripartiernas budget för att kunna finansiera sina förslag.

Lena Rådström Baastad (S) hävdar att det ändå inte kommer att bli en omförhandling. Men samtidigt tillägger hon att om oppositionen fortsätter ändra i budgeten ”äventyras Sveriges styre”

– Sen finns det alltid en gräns för en regering och dess samarbeten. Om alla spelregler sätts ur spel i Sveriges riksdag får vi naturligtvis fundera på om det är möjligt att styra landet, säger hon till Dagens Nyheter.

Lena Rådström Baastad att det ”i förlängningen blir svårt” att styra. Hon konstaterar att Sverige under många år haft minoritetsstyre i Sverige och att det byggt på att ”man kan kompromissa så att man får en helhet”.

-Pettersson säger att när alliansen styrde i minoritet lät det annorlunda. Sossarna drev då linjen att ”har du inte majoritet får du skylla dig själv”.

Fredrik Olovsson, riksdagsledamot (S) och ordförande i finansutskottet, tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Han kallar det hela ett ”ovärdigt politiskt spel”.

Annat var det 2013. Då var det självklart att utskotten hade initiativrätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “Socialdemokraterna hotar med att regeringen ska avgå

 1. Citat från SVT Text:

  110 SVT Text Lördag 01 feb 2020
  INRIKES PUBLICERAD 31 JANUARI

  Löfven vill leda S i valet 2022

  Statsminister Stefan Löfven tänker
  sitta kvar som partiledare för Social-
  demokraterna till efter nästa riks-
  dagsval. Det skriver han på Facebook.

  ”Jag ser fram emot att leda det
  socialdemokratiska partiet i val-
  rörelsen 2022 och arbetarrörelsens
  viktiga arbete med att fortsätta bygga
  ett starkare och mer jämlikt
  samhälle”, skriver Löfven.

  Partiet har dåliga opinionssiffror och
  det har spekulerats om hur länge
  Löfven ska leda partiet. Han blev
  partiledare 2012 och har varit stats-
  minister sedan 2014.

  Opinionsläget just nu:

  Sentio 30 januari 2020:

  https://val.digital/Survey/?institute=Sentio&publication=2020-01-30

  Sammanvägning av siffrorna de senaste 8 veckorna från Ipsos, Sentio, Skop, Sifo, Demoskop:

  https://val.digital/

 2. Att hota har de lärt sig av sina älsklingar, skillnaden är att sossarna och deras lakejer bara hotar.
  Samtidigt är jag rädd för att det blir samma kakalorum som efter senaste valet, M kan inte bestämma sig för något samarbete med SD, lika illa med KD & L så det blir inget utav. Den nya konstellationen måste bestå av minst 175 mandat och det klarar ingen sida av utan extraval och då ryker L vilket innebär att M+SD+KD eventuellt skulle kunna komma överens. Tyvärr de räddhågsna svenska väljarna törs inte ge SD makten och om, då blir M så sura att de inte vill vara med. Sverige är kört p.g.a. sina väljares velighet.

 3. ”Om alla spelregler sätts ur spel”, säger kvinnan.

  Ko, ko!

  Vem har initierat det?

  (S) lierade med MP, C och L !

  Deras historiskt unika svek utgjorde givetvis en drastisk entré in i totalt kaos!

  Men hjärntvättad av maktbegär och maktfullkomlighet är hon givetvis berövad tillräckligt med intelligens för att inse detta!
  Liksom hennes förnuftsbefriade kamrater i (S).

  Sen beklagar de sig för konsekvensen av deras vettlösa agerande!

  Ett naket bevis för att ett annat jobb skulle passa dem bättre!!!

 4. Okunniga politruker i nivå med outbildade rumänska sjuksköterskor. Stick iväg på en gång, vem vill ha er och vilka behöver er i regeringen. Ändra avgångsvederlag retroaktivt pga det kostnadsläge vi har med försörjning av de invällare ni bjudit in. Palm, dax att börja jobba nu, ditt jobb finns kvar, som barnsköterska.

 5. 77,2 miljarder kronor ur statens budget för år 2020 ska gå till området arbetsmarknad och arbetsliv……dvs vi betalar 77.2 MILJADER i olika ersättningar för att folk ska komma i jobb…¨

  Jämför med att 1.1 miljarder betalades ut i garantipensioner till alla pensionärer år 2019. Det betalades ut 784 miljoner kr i bostadstillägg till pensionärer år 2019. Det betalas ut 101 miljoner kronor i äldreförsörjningsstöd till de som inte når full garanti pension….mellan 2018 och 2019 har denna posten SÄNKTS med 0.9%……

 6. Sen måste det till en kraftig utrensning av politruker
  i alla departement, dom är många folkförrädarna!

 7. gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

  31 januari, 2020
  ”Socialdemokraterna hotar med att regeringen ska avgå”.Jag är inte intresserad av deras så kallade hot, jag vill ha ett skriftligt löfte.

 8. Går inte att styra landet säger Fru Rådström-Båstad. Ett understatement de kan inte helt enkelt.
  Dessutom är regeringen inte vald utan har tillkommit på ett statskuppliknade vis.
  Vi behöver helt klart ett nyval nu.

 9. Ett råd till regeringen!
  Bara dra ut från Rosenbad. Kolla med Argentina om möjligheten att få politisk asyl. Funkade för förbrytarna från Tyskland 1945. Kan funka nu också. Om denna min yttersta önskan skulle gå i uppfyllelse, ska jag ställa till med ett jätteparty, där temat skall vara: Äntligen Frisk Luft!

 10. Snälla sluta hota.Gör slag i saken. Champagnen läggs på kylning.Vi vill inte hs dessa pajaser kvar.Låt oss slippas skämmas internationallt längre…….Låt dom försvinna i skammens och dumhetetens vrå där dom kan förtvina i sin egen förträfflighet klappande varann på axlarna övertygade om att dom har gjort Sveriges framtid något gott.

 11. Vi får inter ropa hej för tidigt…
  Förmodligen ett uttalande,för att skapa medkänsla bland sina egna kvarvarande troende själar !

 12. Snacka om att förändra spelreglerna ! Det är ju såssarna som slagit undan benen på allt vad anständighet betyder, genom att först kuppa med DÖ. Sedan genom att ånyo kuppa med JÖK. Inte undra på att det blir kaos i regerandet. Men som vanligt är det ju alltid någon annans fel när man själv ej håller måttet.

 13. ”Socialdemokraterna hotar med att regeringen ska avgå”

  Tomma löften tomma hot ge Löfven därbak en fot . 👞

 14. Det tror jag när jag ser det. Skulle det bli verklighet blir det en rejäl fest i många svenska hem kan jag lova. Det vore det bästa regeringen nånsin kunde göra. 👍👍😃

 15. Baastad ordnade valfusk i Örebro så det blev omval. Som tack blev hon partisekreterare. Nu är hon stöddig igen.

 16. Socialdemokraterna hotar att regeringen avgår ! Oj ! Det skulle ni gjort redan efter senaste riksdagsval 2018. Ropen skalla avgå nu alla !

  1. Soccarna HOTA att avgå om oppositionen fortsätter att ifrågasätta allt som soccarna tänker göra med Sverige. Jag vet inte om ni är medvetna om att i princip hela svenska folket har detta högst upp på sin önskelista.
   Men det spegla vad ni är för människor, ”narcissistiska” skulle jag satsat på, för när man har så höga tankar om sig själv så är det något som inte står rätt till.

 17. Men avgå då!!! Typiskt Tommy Söderströms-mentalitet, han var målvakt i Tre Kronor och inför en OS så sa han: får jag inte vara förstemålvakt så vill jag inte vara med.

  MEN SLIPP DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: