Afghan döms till fängelse och utvisning efter knivhugg i Strängnäs

BROTTSLIGHET. En 20-årig man knivhögg en annan man i ryggen i Strängnäs. Nu döms han till två års fängelse och utvisning. Det var i oktober förra året som mannen knivhögg en man på Visholmen i Strängnäs. Den utsatte mannen fick livshotande skador. Enligt domen känner männen varandra sedan tidigare. En enkel bakgrund är att en flock afghaner kommer till Sverige samtidigt, hamnar i Strängnäs och går på gymnasiet – bråk om tjej leder till två knivhugg i ryggen…

Samma kväll hotade 20-åringen ännu en man med kniv och han var även påverkad av cannabis.

Eskilstuna Tingsrätt, mål nr B 3386-19, dömer Bahram Jalali, född 1999 och medborgare i Afghanistan för grov misshandel, grovt olaga hot och ringa narkotikabrott till fängelse i två år samt utvisning under tio år.

  • Bahram Jalali ska betala skadestånd till Sadeq Heidari med 10.000 kr
  • Bahram Jalali ska betala skadestånd till Mohammad Heidari med 34.600 kr

Bahram Jalali är folkbokförd i bostadsrätt i Södertälje tillsammans med fyra jämnåriga förmodade afghaner. Han kom till Sverige som ensamkommande, är tidigare dömd för ringa narkotikabrott två gånger.

Bahram Jalali gick vid tiden för brottet på Thomasgymnasiet. På samma skola dömdes en annan afghan nyligen i tingsrätten för barnvåldtäkt.

Ur domen: ” Den samlade blödningen har bedömts till ca 1,3 liter och utifrån detta har slutsatsen dragits att skadorna varit livshotande. Även om skadorna varit livshotande finns det inte något kring placeringen eller utseendet som leder till slutsatsen att Bahram avsett att döda Mohammad. Även om fråga är om knivvåld mot överkroppen, har huggen utdelats i samband med ett bråk. Visserligen har Bahram förföljt Mohammad med kniv och sedan attackerat denne, men det har inte framkommit något som tyder på att Bahram insett att Mohammad riskerade att dö av huggen och än mindre att han skulle ha huggit Mohammad om han insett att denne riskerade att dö. Gärningen är därför inte att bedöma som försök till mord. Bahram har däremot genom kniven medvetet åsamkat Mohammad en kroppsskada som varit livshotande. Gärningen är med hänsyn till det att bedöma som grov
misshandel”.

-Pettersson säger att om Sverige följt lagar och konventioner som statsminister Stefan Löfven (S) säger att vi måste göra så hade dessa afghaner och inga andra heller fått uppehållstillstånd. Enligt FN:s flyktingkonvention:

  • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
  • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
  • Enligt Dublinförordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

Hur många säkra länder har dessa ”flyktingar” passerat? och varför följs inte de andra lagarna och reglerna?

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Afghan döms till fängelse och utvisning efter knivhugg i Strängnäs

  1. Knivlagen vi fick för några år sedan var undantagen invandrare om de hade den i ryggen. Han stödjer sig kanske på den tolkningen.

  2. Vad är det för fel med studerat folk? Att en invandrare inte skulle, citat ”insett att Mohammad riskerade att dö av huggen” då kommer frågan, varför ska vi då ge dem PUT för att få studera om de inte förstår det mest elementära, kniv hugg mot kroppen risk att dö.

    • Tack Annie Lööf för dessa underbara gossar !!! Hon glömde säga att de var kriminella när hon vurmade för dem. Utvisning – ha, ha…Det tillåter inte Annie L.

  3. Utvisning…hmm ja när idioten sitter på ett plan destination Afghanistan så tror jag den blir verklighet…inte innan.

    Antar att #jagärhär och refugees welkome kommer att mobilisera för att våldsmannen ska få stanna för att än mer dränera systemet.

  4. Bråk om tjej… Jag har sett hur svenska tjejer horar ut sej til villa djur. Dom slåss för att få vara med en fullstendigt galen utlänning.

    Så här är lite goda nyheter. 🙂
    https://resett.no/2020/01/30/finsk-kvinne-skrev-nedsettende-ting-om-hvite-menn-i-sosiale-medier-ble-myrdet-av-arabisk-kjaereste/

    Slynorna måste betala för det dom gör. Nu har den finska kvinnan betalat, och bra är det. God tur til helvete, jävla groteska slyna. 🙂

  5. Man ska inte använda ordet tjej. Nu förstår jag att man bara skriver av domen men ändå. Tjej är från det romska språket och det är slang. Flicka heter det på svenska. Flicka är dessutom betydligt vackrare ord än ”tjej”.

    • Ni har mycket större problemer i Sverige enn ord. Tjej, flicka, slyna, vem fan bryr sej? Hela jävla landet är i ferd med att krossas och du brukar tid på ord. ”Måste inte anvenda det här ordet, för da får jag ondt i mina fölelser”. Typisk svensk skitskalle.

Kommentera