”Terrorsvensk” planerade massaker, nu studerar han vid svenskt univeristet


TERRORISM. Mannen och hans kumpaner planerade att döda så många som möjligt på tidningen Jyllandsposten – men de greps av polis i sista stund. Under tiden i fängelset misstänks mannen ha planerat nya terrorbrott. Nu är han frisläppt och studerar till civilingenjör på ett svenskt universitet, skriver Aftonbladet

En av männen, Omar Aboelazm, som i dag är i 40-årsåldern, misstänktes enligt dansk media även ha planerat terrorbrott efter att han fängslats. I mannens cell hittades instruktioner för att tillverka en bomb samt en karta över Köpenhamns kollektivtrafik.

När mannen förflyttades till Sverige för att fortsätta avtjäna sitt straff placerades han omgående på säkerhetsavdelning. Han var enligt Kriminalvården rymningsbenägen och dokumenterat våldsam. Under tiden i svenskt fängelse misskötte han sig och fick flera varningar. Vid ett tillfälle uttryckte han att han var beredd att ”döda och mörda”.

Enligt handlingar från Kriminalvården uppvisade mannen allvarlig misskötsamhet. Myndigheten konstaterade att det kan antas att han är benägen att fortsätta allvarlig brottslighet under sin tid i fängelset.

Mannen släpptes för ett drygt år sedan efter att ha avtjänat sitt straff. Han skrev in sig på en utbildning på ett universitet i Sverige förra våren. – Personen läser här och studerar till civilingenjör i datateknik, säger en pressansvarig på universitetet.

Mannen har bytt namn sedan han dömdes för den planerade attacken mot Jyllandsposten.

TIDIGARE 2018-12-25. På lördag släpps de fyra ”terrorsvenskarna”

ISLAM. På lördag släpps de fyra islamisterna, som greps år 2010 för att ha planerat en våldsam terroristattack på Jyllands-Posten. De har inte ångrat sig under strafftiden utan att har försökt radikalisera sina medfångar, flera har hotat med död och terror, och för två anses risken för nya brott mycket högt.

-Pettersson noterar att trots att de dömdes för åtta år sedan och suttit i svenska fängelser finns ingen planering för att ta hand om dem…

Under 2019 beräknas 1500 terrorister släppas ur olika fängelser i Europa,

TIDIGARE 2012-06-04. Ljugmedia prioriterar

ISLAM. Idag dömdes fyra ”svenskar” till tolv års fängelse vardera av rätten i Glostrup för att de planerat en planerad attack mot tidningen Jyllands-Posten 2010. De fyra ”svenskarna” som är islamister och försökte mörda människor för några teckningars skull är som synes inte prioriterat.

Inte en rad på förstasidan av Sveriges största skittidningar när jag tog skärmdumpen klockan 19 den 4 juni 2012.

– Pettersson undrar om det har något att göra med ”svenskarnas” namn som Sahbi Zalouti 37, Munir Awad 29, Omar Abdalla Aboelazm, 30 och Mounir Dhahri, 44.

Hur tror ni första sidorna sett ut om Jimmie Åkesson åkt dit för fortkörning? Förresten ska ”terrorsvenskarna” avtjäna sina straff i Sverige. Normalt får man avtjäna 2/3 av sitt straff och det gör åtta år per gubbe och det kommer att innebära en kostnad på drygt 30 miljoner. Grattis skattebetalare i konungariket Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “”Terrorsvensk” planerade massaker, nu studerar han vid svenskt univeristet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: